REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Legea intră în Parlament: pensie de urmaș pentru cadrele medicale care vor deceda în urma coronavirusului

Legea intră în Parlament: pensie de urmaș pentru cadrele medicale care vor deceda în urma coronavirusului

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 955

Senatul ar putea dezbate şi vota, miercuri, într-o şedinţă de plen care se va desfăşura prin mijloace electronice, propunerea legislativă a unor parlamentari PSD care prevede acordarea unei pensii de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus.

Potrivit proiectului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid-19, "la decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătăţii acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum de două salarii medii pe economie".

"Urmaşii cadrelor medicale decedate ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical o avut-o la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare. În cazul în care nu există urmaş, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş menţionată anterior. Membrii familiilor cadrelor medicale decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare cu decontarea cheltuielilor de către acest minister", se arată în propunerea legislativă înscrisă pe ordinea de zi, sub rezerva primirii raportului, informează stiripesurse.ro

De asemenea, parlamentarii PSD propun ca urmaşii personalului medical decedat ca urmare a participării la acţiuni medicale împotriva Covid-19 să beneficieze de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate sau coproprietate şi a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietate sau coproprietate.

"În semn de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid-19 se instituie Ziua personalului medical, care se organizează anual pe 11 martie prin grija Ministerului Sănătăţii", se mai arată în proiect.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen de miercuri mai figurează OUG 32/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 şi OUG 33/2020 privind unele măsuri fiscale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai mai militienilor de toate natiile voi nu aveti pensii speciale? Acum vreti si pensie de urmas ca sa nu pierdeti nici asa nici asa?
1
0
Nu ma politisti ,jandarmi,pompieri nu intra in contact cu persoanele infectacte nici macar cat intra vanzatoarele din magazine care oricum nu au leafa alora pomeniti de tine care oricum pentru asa ceva sunt platiti"pentru situatii de urgenta",luati exemplu de la voluntari ma"patriotilor" care sunteti in slujba tari sub juramant militar.
3
0
Dar politistii, jandarmii, pompierii nu intra in contact cu persoane infectate, existand riscul de imbolnavire si chiar deces? In momentul in care ai pacientul confirmat pazitiv stii cu cine ai de-a face, dar cei din categoriile mai sus-mentionate cum se protejeaza fata de un posibil infectat? Sunt cazuri in care fortele de ordine trebuie sa intervina in forta, contactul fiind mult mai periculos fata de un bolnav care este pe patul de spital. Cred ca este corect sa se aiba in vdere si aceste categorii.
0
5
Ar trebui demonstrat ca virusul penetreaza echipamentul de protectie,altfel un angajat care nu respecta la virgula toate regulile este pedepsit de virus .Si daca nu respecta regulile impuse, atunci de ce sa plateasca ceilalti.Cei care au fost infectati in spitale ar trebui sa primeasca si ei 75% din salariul medicului sef de sectie..legile nu trebuiesc sa fie discriminatorii!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614