REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Legea junglei pe străzile Constanţei: pieton luat la bătaie fiindcă... traversa prea încet!

Legea junglei pe străzile Constanţei: pieton luat la bătaie fiindcă... traversa prea încet!

Replica API 11 noiembrie 2014 | 01:00 211

„Blestemul” unei intersecţii din Năvodari

„Blestemul” unei intersecţii din Năvodari

Scenariu de film cu gangsteri „wanna be” sau indivizi care-şi umflă muşchii în faţa nevestelor? Oamenii legii vor stabili detaliile, întrucât va începe o anchetă laborioasă şi asta pentru că, un bărbat de 62 de ani a ajuns la spital cu mâna fracturată şi cu fractură de col femural stâng, după ce ar fi fost bătut de un tânăr de 31 de ani, în plină stradă, la Năvodari, pe motiv că traversa prea încet. În schimb, presupusul agresor susţine că lucrurile nu stau chiar aşa, că doar a încercat să scape de vârstnic, dar el s-a dezechilibrat şi a căzut.

Trecere de pietoni cu ghinion, în Năvodari! Vorbim despre un loc, în care, din câte se pare, an de an se înregistrează câte un eveniment nefericit. Dacă în octombrie 2013, o femeie şi un copil erau spulberaţi de un autocar, de data aceasta un bărbat de 62 de ani s-a ales cu mâna fracturată şi cu şoldul dislocat. Însă nu în urma unui accident rutier, cum s-a presupus iniţial, ci după ce ar fi fost agresat de un pasager dintr-un autoturism, pe motiv că traversa prea... încet. Totul s-a petrecut în după amiaza de duminică, 9 noiembrie anul curent, când Constantin Niculescu, de 62 de ani, a fost văzut de mai mulţi trecători întins pe asflat, chiar în buza marcajului pietonal de la intersecţia străzilor Albinelor cu Rândunelelor din Năvodari. Aceştia au sunat la 112, oamenii legii şi un echipaj al Ambulanţei ajungând la faţa locului. Vârstnicul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pe Secţia de Ortopedie, urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Însă, de aici a început munca poliţiştilor rutieri. Martorii au spus că este vorba de un accident rutier cu fuga şoferului de la faţa locului, toate indiciile ducând la acest deznodământ. Numai că, poliţiştii rutieri constănţeni au săpat mai adânc şi au dat şi de alte elemente care aveau să schimbe întru totul datele „problemei”. Mai mulţi martori au fost luaţi la întrebări, aflându-se că este vorba de un autoturism Renault Kangoo, care a şi fost depistat la scurt timp. Din câte se pare, la volan se afla Teodora, de 27 de ani, din Năvodari, care obţinuse permisul de conducere în urmă cu puţin timp. În autoturism se afla şi soţul ei, Paul Geantă, de 31 de ani, ambii deplasându-se pe strada Albinelor. Ajungând la marcajul pietonal de la intersecţia cu strada Rândunelelor, şoferiţa a oprit pentru a da prioritate pietonilor, între care se afla şi victima, respectiv Constantin Niculescu, de 62 de ani, care s-a mişcat ceva mai încet, enervându-l pe Paul Geantă, care ar fi ieşit nervos din maşină. Aşa a început un schimb de replici, presărat de injurii, după care Paul l-ar fi trântit la pământ pe vârstnic, fracturându-i o mână şi dislocându-i şoldul. Prin urmare, ceea ce părea a fi un accident rutier, s-a dovedit a fi o bătaie în toată regula. De cealaltă parte, presupusul agresor susţine că nu i-a făcut nimic, că a coborât pentru a-l ruga să se mişte mai repede, moment în care Constantin Niculescu l-ar fi apucat de haină. Pentru a scăpa, acesta l-ar fi împins, iar pietonul s-a dezechilibrat şi a căzut. Însă, toate detaliile vor fi puse cap la cap de oamenii legii întrucât Constantin Niculescu a spus că va depune plângere.

Strada Albinelor, „renumită” pentru accidente rutiere

Reamintim şi faptul că, pe 17 octombrie 2013, Cătălin Radu, de 33 de ani, a condus un autobuz pe strada Albinelor din Năvodari, iar când a ajuns la intersecţie cu strada Rândunelelor, nu s-a asigurat şi a virat brusc la stânga, lovind o femeie, care se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni, ţinându-şi fetiţa de 3 ani de mână. În ciuda eforurilor cadrelor medicale de a o menţine în viaţă, minora a decedat în drum spre spital.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367