REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Legea pensiilor ocupaționale, mingea de ping-pong a PSD

Legea pensiilor ocupaționale, mingea de ping-pong a PSD

Replica API 17 iunie 2015 | 08:59 244

Joc parlamentar pe sistemul copy-paste

Joc parlamentar pe sistemul copy-paste

Claudia Boghicevici

Proiectul de lege privind pensiile ocupaționale intră în jocul parlamentar devenit obicei în ultima perioadă: opoziția scrie legea, puterea preia ideea și scrie o altă lege, eventual alte legi asemănătoare, se concepe astfel o inflație de legi și, într-un final, dacă va fi vreunul, este adoptată varianta scrisă și rescrisă de miliarde de ori, pentru a ne determina să ajungem la concluzia că mai bine o lege proastă, decât nici una. Legea insolvenței persoanelor fizice este un astfel de exemplu, varianta originală fiind măscărită în fel și chip prin comisiile parlamentare, într-un final fiind adoptată varianta PSD, partid care s-a opus legii timp de patru ani.

Același scenariu se preconizează și pentru legea pensiilor ocupaționale, potrivit membrului în comisia de Muncă a Camerei Deputaților, Claudia Boghicevici.

„Am depus legea în Parlament, prin care angajatorul împreună cu angajatul au la dispoziție un fond prin care pot plăti contribuții suplimentare, astfel încât la bătrânețe să beneficieze de o pensie mai mare. Am înțeles că ministrul Muncii (Rovana Plumb – n.r.) lucrează la un alt proiect de lege, pentru că așa cum v-ați obișnuit, copiază multe din proiectele pe care le-am depus. Mă gândesc că vor veni cu propria versiune și în toamnă vom avea o dezbatere. Este revoltător! Săptămâna trecută am asistat la o situație de-a dreptul hilară, când, la dezbateri generale, au votat pentru proiectul meu privind accesibilizarea instituțiilor publice pentru persoanele cu disabilități și la votul final au votat împotrivă! Asta arată, de fapt, populismul celor de la PSD și dorința de a-și face imagine, fără a le păsa de problemele reale ale cetățenilor”, a spus Boghicevici, pentru Replica.

Proiectul de lege privind pensiile ocupaționale a fost înaintat la 24 martie 2014 la Senat și adoptat pe 9 decembrie, același an. La câteva zile după a fost trimis pentru raport la Comisia pentru muncă şi protecţie socială și, tot atunci, pentru aviz la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. În urma dezbaterilor, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a hotărât pe 3 februarie a.c., cu majoritate de voturi, avizarea nefavorabilă a proiectului. La fel au decis și celelalte două comisii.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367