REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Legea poliției: va fi considerat atac armat dacă asmuți un câine asupra altei persoane

Legea poliției: va fi considerat atac armat dacă asmuți un câine asupra altei persoane

Replica API 7 noiembrie 2017 | 00:57 434

Conform unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Internelor cu privire la ”Legea poliției”, va fi considerat atac armat dacă asmuți un câine asupra altei persoane, scrie Libertatea.

Una dintre schimbările propuse pentru Legea poliției va fi introducerea unei definiții largi a atacului armat, ce va include chiar și atacul cu ajutorul unui animal.

Astfel, conform avocatnet.ro, persoanele care vor instiga la atac un animal vor săvârși, practic, un atac armat, așa cum reiese din proiectul de lege al ministerului, ce include modificări la Legea poliției.

Practic, animalele vor reprezenta, alături de armele de foc, obiecte, substanțe și dispozitive, instrumente de atac armat.

„Polițistul are dreptul să solicite oricărei persoane care face obiectul unor măsuri polițienești, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, să țină mâinile la vedere și/sau să adopte o poziție inofensivă care exclude săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva acestuia. (…) În înțelesul prezentei legi, prin atac armat se înțelege atacul săvârșit de o persoană cu o armă de foc sau cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor”, este explicat în inițiativa legislativă, în condițiile în care Legea poliției nu definește acum, în mod expres, ce înseamnă atac armat.

Conform expunerii de motive a proiectului, definiția are în vedere faptul că nu doar cu armele de foc se pot face vătămări grave sau omoruri, ci și cu alte instrumente.

„Cât privește sintagma atac armat, pe care o regăsim în general în sfera reglementărilor privind uzul de armă, este de reținut că nu doar o armă de foc poate produce vătămarea gravă sau chiar suprimarea vieții, ci și un obiect sau dispozitiv letal (furcă, topor sau altă unealtă care nu este destinată săvârșirii sau respingerii unui atac, dar care are potențialul de a produce un impact vital), o substanță (corozivă – de exemplu, acid) sau chiar animal (periculos sau antrenat să aibă un comportament agresiv, la comandă)”, scriu inițiatorii propunerii de act normativ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cu armele inofensive care se caca prin tot parcul ce facem?
1
0
si daca iti lasi javra sa atace nu este tot atac ? ai voie sa-ti admire javra cum ataca trecatorii ?
0
0
Ce facem cu muncitorii constructori cu paznicii de tot soiul si persoanele ce hranesc ciini pe strada si nu mai poti sa treci pe acolo.Primarilor cind luati masuri de eradicare canina si de a amenda acesti indivizi?Ne- am saturat de lipsa dumneavoastra de actiune!
1
0
Pisugiul ce se intampla ?
2
1
Si dupa ce strang cacatii sa ii si manance
6
0
Foarte bine. s posesorii de javre sa stranga cacatii de la caine, nu sa ii lase pe strada.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218