REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Legea prin care parlamentarii îi pot angaja la cabinet pe cei cu care au lucrat în ultimii cinci ani a fost promulgată

Legea prin care parlamentarii îi pot angaja la cabinet pe cei cu care au lucrat în ultimii cinci ani a fost promulgată

Replica API 28 martie 2017 | 03:04 431

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care parlamentarii au dezincriminat conflictul de interese în cazul persoanelor angajate la birourile parlamentare cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Proiectul a fost iniţiat pentru a repara un vid legislativ în cazul angajaţilor al căror contract de muncă a fost desfăcut automat la finalul unui mandat al Legislativului şi care nu mai puteai fi reangajaţi pentru că intrau sub incidenţa articolului din Codul penal privind conflictul de interese.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Parlament pe 8 martie, cu 275 voturi „pentru” şi 22 de „abţineri”.

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, a explicat, pentru News.ro, măsura.

„Este doar modificarea aceea care prevede că nu e conflict de interese. E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, că nu e un conflict de interese ca eu să păstrez un angajat chiar dacă a lucrat cu mine cinci ani”, a precizat Adriana Săftoiu, întrebată dacă s-a dat un raport favorabil propunerii care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Patru deputaţi au depus, la Senat, o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani, scrie News.ro.

Mai exact, la articolul 32, după alineatul 12 se introduce un nou alineat care va avea următorul cuprins: „Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputaţii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati trantorii din etnia machidoni afara de la conducerea Jud.Constanta.acesti trantori moderni mancatori de ciorba cu branza au distrus turismul in Dobrogea si Orasul Constanta.Cu exceptia lui G.Hagi si a S.Halep aproape toti sunt capuse si paraziti.
0
0
da indicatii pretioase avand interes personal, nestiind ca nu va mai vede ... si nici zile insorite nu-l asteapta !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218