REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Legea Sănătăţii se schimbă din acest an: pacienţii se vor trata în spitalele de stat ca la privat

Legea Sănătăţii se schimbă din acest an: pacienţii se vor trata în spitalele de stat ca la privat

Replica API 30 martie 2012 | 00:00 197

Medicii români ar putea să ofere servicii private în spitalele publice, lucru care se practică deja în mai multe ţări ale Uniunii Europene, anunţă autorităţile. Acest lucru înseamnă, de fapt, reorganizarea spitalelor şi transformarea lor în unităţi nebugetare, fapt care ar aduce o serie de avantaje: medicii ar putea fi plătiţi în funcţie de performanţă şi volumul de muncă, iar spitalele ar putea angaja personal în funcţie de nevoi. În aceste condiţii, unităţile spitaliceşti de stat ar urma să scoată şi profit. "În majoritatea spitalelor, la ora 13-14.00, activitatea se reduce foarte mult. Medicii pleacă în privat pentru că reursee financiare sunt insuficiente. Ce ar fi dacă spitalul ar putea să-i dea posibilitatea să desfăşoare tot în spital aceste activităţi private? O astfel de decizie ar putea aduce beneficii şi spitalelor. Nu e o inovaţie românească, se întâmplă în multe ţări din UE. Sperăm să facem acest lucru încă din aceste an, aşa că vom face modificări la Legea Sănătăţii", a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. În cadrul dezbaterilor publice, cea mai acceptată formă de reorganizare a spitalelor a fost fundaţia, proiect care va fi implementat, încă din acest an, în câteva spitale din ţară. "Unităţile care vor fi incluse în aceste proiect pilot sunt de diferite categorii, din cele patru regiuni ale ţării, de la spital muncipal la orăşenesc. Din fiecare categorie va trebui să avem câte o unitate", a declarat Vasile Cepoi.

Asigurările private rămân în picioare

Ideea intrării privaţilor în domeniul asigurărilor de sănătate se menţine atât pentru serviciile din pachetul de bază, cât şi pentru asigurările complementare. Mai mult, secretarul de stat spune că este posibil să fie înfiinţată o autoritate naţională care să evalueze, pe baza unor standarde, tehnologiile medicale pentru a vedea exact ce servicii ar trebui decontate şi care ar trebui să treacă la sistemul suplimentar de asigurări.

Sursa:Evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218