REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Legea supermarketurilor ar putea ajunge în plenul Camerei în două săptămâni

Legea supermarketurilor ar putea ajunge în plenul Camerei în două săptămâni

Replica API 24 martie 2016 | 00:00 240

Legea supermarketurilor ar putea ajunge în plenul Camerei Deputaţilor în două săptămâni, principala modificare referindu-se la faptul că marii retaileri nu vor mai percepe taxe suplimentare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Nini Săpunaru.

'Legea a fost în dezbatere în subcomisie timp de patru săptămâni. Am ajuns la concluzia că am ajuns la o formă pe care o putem supune Comisiei şi, astăzi, a fost prima zi de dezbatere generală. Urmează de acum încolo, când avem comisii, primul punct pe ordinea de zi să fie această lege. O vom dezbate pe articole. Eu zic că în două săptămâni o terminăm şi să putem să o ducem în plen', a spus Nini Săpunaru. Vechea lege permitea marilor retaileri să perceapă diverse taxe în afara contractului de vânzare-cumpărare încheiat între comerciant şi producător, cum ar fi taxele de listare sau promovare.

'Le vom spune: tu eşti comerciant ca orice comerciant şi trebuie să trăieşti din adaosul comercial, punct. Aceasta este principala modificare. Mai avem câteva propuneri prin care vrem să încurajăm aprovizionarea şi comercializarea produselor pe lanţul scurt. De asemenea, mai avem un articol care vorbeşte despre etichetarea produselor din carne, iar atunci când vorbim de carne proaspătă să se scrie de unde este acea carne', a afirmat Nini Săpunaru, economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614