REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Legislaţia rutieră se va schimba. Vezi modificările

Legislaţia rutieră se va schimba. Vezi modificările

Replica API 20 februarie 2012 | 00:00 125

Legislaţia pentru obţinerea permisului de conducere şi pentru circulaţia pe drumurile publice va fi modificată, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru adoptarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020, lansată în dezbatere publică. Permis provizoriu de conducere, reducerea duratei valabilităţii permisului, interzicerea utilizării detectoarelor de radio, sunt câteva dintre preocupările autorităţilor. Iată care sunt modificările avute în vedere de autorităţi, aşa cum apar în Strategia care face obiectul prezentului proiect:

-crearea cadrului legislative necesar în vederea introducerii permisului provizoriu de conducere, printr-un program gradual de obţinere graduală a permisului de conducere (...) Permisul provizoriu de conducere, valabil numai pe teritoriul României, va fi premergător obţinerii permisului de conducere şi va impune anumite restricţii pentru conducătorul auto

introducerea permisului de conducere pentru mopede

reducerea duratei de valabilitate a permisului începând cu o anumită vârstă

obligativitatea presentării avizului medical eliberat de medicul de familie la preschimbarea/prelungirea valabilităţii permisului auto

obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere

interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar

introducerea unor prevederi legislative privind utiliyarea dispozitivului "alcolock" (dispozitiv care nu permite plecarea de pe loc a maşinii în cazul în care şoferul este băut-n.red.)

interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale.

Acestea sunt doar principii care apar în StrategiaNaţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020. Chiar şi după adoptarea HG care aprobă această strategie, este nevoie de modificarea legislaţiei specifice în domeniul rutier pentru ca prevederile de mai sus să intre în vigoare.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367