Leguma pe care trebuie să o consumi vara. Îţi face bine pe vremea caniculară
Leguma pe care trebuie să o consumi vara. Îţi face bine pe vremea caniculară
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestOamenii de ştiinţă de la Societatea Chimică Americană susţin că legumele şi fructele bogate în apă sunt de preferat pe timp de caniculă.
Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele. Acesta este o sursă bună de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic şi săruri minerale, scrie antena3.ro.
Un castravete de mărime medie are sub 50 de calorii. Această legumă bogată în apă contribuie la hidratarea şi detoxifierea organismului.
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de castraveţi
Combat durerile musculare
Previn diabetul
Scad pofta de mâncare
Scad tensiunea arterială
Castraveții trebuie consumați în special în anotimpul călduros, atunci când organismul are nevoie de multă hidratare. Poţi pune castraveţi în salate, în sucuri și smoothie-uri, dar îi poți mânca și ca atare.
Castravetele întărește părul și unghiile, elimină petele pielii, ameliorează infecțiile urinare. Este un remediu bun la domiciliu de aplicat pe arsurile pielii.
Ce este recomandat să mănânci pe caniculă
Şi mâncărurile bogate în cereale sunt foarte bune vara, deoarece constituie un aport mare de calciu şi magneziu. Pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu măsură.
Pepenele este un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt foarte ridicate.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News