rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Leucocite în sânge și urină. Ce arată valorile mari și mici

Leucocitele (globulele albe din sânge) sunt celule care aparțin sistemului imunitar care, la rândul lui, apără organismul de boli și de alte microorganisme. Tocmai pentru că leucocitele se găsesc în tot corpul, atât în sânge, cât și în sistemul limfatic, este bine să știm ce reprezintă atunci când numărul de leucocite este prea mare sau prea mic în comparație cu valoarea normală.

Leucocitele în urină

Leucocitele pot să se găsească și în urină, iar prezența lor poate fi depistată prin sumarul de urină.

Ce indică valorile mari ale leucocitelor în urină

Nivelurile mari de leucocite în urină pot sugera că ai o infecție. În acest caz, corpul tău încearcă să lupte contra unei infecții care există undeva în tractul urinar. De obicei, asta înseamnă că zona este vezică urinară sau uretră, tubul care transportă urina de la vezică, scrie doc.ro.

Leucocitele în urină ar putea, de asemenea, să sugereze o infecție la rinichi. Calculii renali (pietrele la rinichi), o tumoră prezentă în pelvis sau alt tip de blocaj creat în tractul urinar pot cauza, de asemenea, o valoare mai mare a leucocitelor, valoare care apare la sumarul de urină.

Cauzele cele mai întâlnite ale prezenței leucocitelor în urină

1. Infecții ale vezicii urinare sau o iritație a vezicii

O infecție are loc când bacteriile pătrund în tractul urinar, prin uretră, apoi acestea se înmulțesc în vezică. O infecție urinară poate afecta orice parte a sistemului urinar, inclusiv vezica urinară, uretra și rinichii. Tractul urinar inferior - și în special vezica urinară și uretra - sunt locuri comune pentru o infecție.

Femeile au un risc mai mare decât bărbații de a se confrunta cu o infecție urinară. Aproximativ 50-60% dintre femeile experimentează o astfel de problemă de sănătate la un moment dat în viață 1.

2. Pietre la rinichi (calculi renali)

Un număr mare de leucocite poate indica uneori pietre la rinichi.

Niveluri scăzute de minerale și săruri dizolvate sunt de obicei prezente în urină. Persoanele care au niveluri ridicate ale acestor substanțe în urină pot dezvolta pietre la rinichi. Simptomele pot fi: durere, greață, vărsături, febră, frisoane, fluxul urinei poate fi perturbat de prezența micilor "pietre" la rinichi.

3. Infecție la rinichi

Numărul de celule albe din urină poate crește dacă există o infecție la rinichi. Infecțiile renale încep adesea în tractul urinar inferior, dar se răspândesc la rinichi. Ocazional, bacteriile din alte părți ale corpului ajung la rinichi prin fluxul sangvin.

Riscul unei infecții este mai mare dacă persoană are sistemul imunitar slăbit ori dacă a folosit un cateter la sistemul urinar pe o perioadă mare de timp.

4. Un blocaj în sistemul urinar

Dacă se dezvoltă un blocaj în sistemul urinar, aceasta poate duce la:

hematurie sau sânge în urină

hidronefroză sau lichid în jurul rinichilor

Obstrucția poate să aibă loc din cauza unui traumatism, calculilor renali, tumorilor sau altor materii străine.

5. Sarcina

6. Te abții să urinezi pe perioade lungi de timp

Dacă te abții să urinezi o perioadă lungă de timp, asta poate duce la slăbirea vezicii urinare, ceea ce face dificilă golirea vezicii. Dacă urina se acumulează în vezică, prezența bacteriilor crește riscul unei infecții; acest lucru poate crește valorile leucocitelor din urină.

Alte cauze:

unele cancere (cancer la prostată, cancer la vezică urinară sau cancer la rinichi)

boli ale sângelui cum ar fi anemia cu celule în seceră (numită siclemie)

unele medicamente prescrise pentru durere

medicamentele care subțiază sângele (anticoagulante)

activitatea fizică epuizantă/excesivă

cistită interstițială

Ce indică valorile mici ale leucocitelor în urină

Doar niveluri mici ale leucocitelor (dacă există) se găsesc în mod normal în urină. Valorile mari ale leucocitelor în urină pot indica o infecție sau o problemă medicală mai gravă.

Leucocitele în sânge

Când analizele de sânge scot la iveală faptul că ai un număr mai mare decât cel normal de leucocite (globule albe), acest lucru este cunoscut, în limbaj medical, ca leucocitoză. Valoarea leucocitelor este cuprinsă, de obicei, între 4.000 și 11.000 de celule pe microlitru de sânge.

Ce indică valorile mari ale leucocitelor în sânge

În formula leucocitară se măsoară cantitatea de globule albe dintr-o probă de sânge a unei persoane. Numărul de globule albe din organism diferă între indivizi sau la diferite vârste din viața lor.

Numărul normal de globule albe la un adult sănătos este între 4.000 și 11.000 de leucocite pe microlitru (μl sau mcL) sau milimetru cub (mm3) de sânge, deși acest lucru poate să difere la bărbați și femei, iar copiii și tinerii sănătoși au de obicei mai multe.

Pacienții cu leucemie acută sau chiar cronică pot avea între 100.000-400.000 de celule albe în sânge.

Deși variază, un număr mare de globule albe (leucocitoză) este de obicei considerat a fi valoarea care depășește 11.000 de celule per μl de sânge la un adult. Aceasta poate fi legată de:

• infecție

• imunosupresie-scădere sau diminuare a imunității organismului după iradiere, medicamente, etc.

• medicamente, cum ar fi corticosteroizii

• o boală a sistemului imunitar sau o afecțiune a măduvei

• anumite tipuri de cancer, cum ar fi leucemia limfocitară cronică sau acută

• inflamația, precum cea experimentată de pacienții cu artrită reumatoidă

• o rană / un traumatism

• stresul emoțional

• munca fizică

• sarcina

• fumatul

• reacțiile alergice

• exercițiile fizice făcute în exces.

Anumite boli respiratorii, cum ar fi tusea șuierătoare ori tuberculoza pot determina creșterea valorilor leucocitelor în sânge. În unele cazuri, toate leucocitele sunt afectate, însă unii oameni au o boală specifică, în care doar un anumit tip de leucocite sunt afectate.

În cele mai multe cazuri, nu există simptome specifice legate de un număr crescut de celule albe din sânge, deși pot apărea simptome asociate cu afecțiunea de bază. Cu toate acestea, în cazuri extreme, cum ar fi atunci când leucocitoza apare din cauza unei afecțiuni care afectează măduva osoasă, pot apărea simptome direct legate de un număr crescut de globule albe.

Dacă numărul diferențial conține mai multe neutrofile decât limfocite de peste 65%, atunci poate fi o infecție bacteriană.

Când există mai multe limfocite decât neutrofile poate fi o infecție virală. La adolescent sau un adult mai tânăr, atunci este mai mult ca probabil să fie vorba de mononucleoza infecțioasă - boala sărutului - , o infecție cu virusul Epstein-Barr sau altă infecție virală, cum ar fi gripa.

Cauze specifice ale valorilor mari ale leucocitelor în sânge (leucocitozei) pot fi:

• leucemia acută limfocitară

• leucemie acută mieloidă

• alergiile, în special în cazul reacțiilor alergice severe

• leucemia limfocitară cronică

• leucemie mieloida cronică

• medicamentele, cum ar fi clasa numită corticosteroizi, cât și adrenalina (epinefrină)

• mielofibroza (o afecțiune a măduvei osoase)

• policitemia vera

• poliartrita reumatoidă (o boală inflamatorie a articulațiilor)

• fumatul

• stresul-dacă este vorba de stres emoțional sever ori de un stres fizic sever

• tuberculoza

• tusea convulsivă.

Ce indică valorile mici ale leucocitelor în sânge (leucopenie)

Globulele albe sunt "fabricate" în măduva osoasă, țesutul spongios din interiorul oaselor mai mari ale corpului. O valoare mică a leucocitelor în sânge (numită leucopenie) este, de obicei, cauzată de:

• infecțiile virale care întrerup temporar funcția pe care o are măduva

• anumite afecțiuni prezente la naștere (congenitale), care implică diminuarea funcției măduvei

• cancerul (sau alte boli care afectează măduva)

• bolile autoimune care distrug globulele albe din sânge sau celulele măduvei

• infecțiile severe care folosesc leucocitele mai rapid decât pot fi acestea produse

• medicamentele, precum antibioticele, care distrug globulele albe

• sarcoidoza.

Diagnostic

Dacă ești o persoană sănătoasă, tot este posibil să ai valori mari ale leucocitelor în sânge și în urină. Un interval normal al acestor celule în fluxul sangvin este între 4.500 și 11.000 de leucocite per microlitru. O valoare normală a leucocitelor în urină este, de obicei, mai mică decât valoarea leucocitelor din sânge. Mergi la medic, iar acesta îți va recomanda analize de sânge și un sumar de urină, va interpreta rezultatele analizelor și îți va pune diagnosticul corect.

Valori normale leucocite

Acestea sunt, potrivit specialiștilor, valorile normale pentru globulele albe din sânge (exprimate în microlitru de sânge sau mcL):

-nou-născuți: între 9.000 și 30.000 de leucocite pe microlitru de sânge

-copiii sub 2 ani: între 6.200 și 17.000 leucocite pe microlitru de sânge

-copiii de peste 2 ani și adulții: între 5000 și 10.000 leucocite pe microlitru de sânge.

Aceste valori normale pot varia de la un laborator la altul. O altă unitate de măsură pentru volumul sângelui este mm3.

Tratament

Tratamentul în cazul în care se descoperă leucocite în urină depinde de cauza care a dus la prezența acestor celule aici și dacă există o infecție. Pentru unele afecțiuni sau condiții, cum ar fi infecțiile de tract urinar, terapia pe bază de antibiotice recomandată de medic va elimina infecția relativ repede.

În cazul infecțiilor mai grave ori infecțiilor care nu se vindecă rapid, s-ar putea să fie nevoie de un tratament mai puternic, iar în unele cazuri, pacientul va avea nevoie de spitalizare. Totodată, modificările pe care pacientul le face în stilul de viață pot să ajute la ameliorarea simptomelor unora dintre afecțiunile care determină prezența leucocitelor în urină. Iată câteva exemple de măsuri pe care persoană cu leucocite în urină trebuie să le ia:

să bea mai multă apa

să urineze atunci când simte nevoia și să nu se abțină

să își mențină o stare de sănătate cât mai bună.

În anumite situații, administrarea unor medicamente precum paracetamolul, ibuprofenul ori a unor medicamente eliberate doar pe bază de prescripție medicală poate ajuta pacientul, calmând durerea de la nivelul sistemului urinar.

Tratamentul în cazul în care leucocitele au valori prea mari în sânge depinde de boală ori factorul care cauzează creșterea nivelului globulelor albe. În unele cazuri, fluctuațiile valorilor globulelor albe s-ar putea să nu determine apariția unor simptome, însă este important că pacientul să meargă la medic pentru că, în urma investigațiilor amănunțite, acesta va putea identifică apoi cauza exactă a problemei și va putea prescrie un tratament.

sâmbătă, 7 mai 2022520
GANDUL.RO
Adio, doamnă! Celebra actriță a murit
Comentarii
mai mult...Sănătate
29 iun 00:00SănătateTe ia somnul după masă şi eşti moleşit? Este semnul unei boli grave

Dacă după o masă copioasă vă ia somnul, există o explicaţie: cantitatea mare de insulină - hormonul produs de...233

29 iun 00:00SănătateAtenție! Nu mai beți acest tip de ceai deloc! Vă puteți îmbolnăvi!244
29 iun 00:00SănătateMotivul pentru care nu trebuie să mâncăm repede. Cât timp ar trebui, de fapt, să stăm la masă143
29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...162

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben129
29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat147
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...167

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii169
29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul206
29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....191

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună191
29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are209
Vremea
28.6°27.1° - 28.6° miercuri, 29 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.08 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 iun 00:00SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat marţi seara la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat marţi seară la Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub...161

29 iun 00:00SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...153

29 iun 00:00SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...192

29 iun 00:00SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...229

Local
29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7

...324

29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

În cursul zilei de marți, 28 iunie a.c., ora 16:30, la sediul Primăriei Medgidia are loc ședința ordinară a...396

29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

2038

29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...478

29 iun 09:41LocalTot mai mulți turiști americani ajung pe litoralul românesc

Numărul turiştilor străini sosiţi la Constanţa în primele luni ale anului 2022 a crescut simțitor, față de anul...589

29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...366

29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, în Cernavodă, pe strada...404

29 iun 00:18LocalDe supărare, l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Viorel Ghinea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor....873

29 iun 23:52LocalCopac în flăcări, pe strada Cișmelei, lângă Școala 29

607

Politică
29 iun 23:53PoliticăAlte propuneri în coaliție dacă reducerea de 50 de bani la combustibil nu are efect

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului...449

29 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis și Vera Jourova au discutat despre finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV

Klaus Iohannis, a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene responsabil...350

29 iun 23:52PoliticăChesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

441

29 iun 23:54PoliticăKlaus Iohannis, mesaj la comemorarea a 81 de ani de la Pogromul din Iași

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 28 iunie 2022, un mesaj cu prilejul comemorării a 81 de ani...331

29 iun 23:54PoliticăAUR anunță că a strâns peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, George Simion a anunţat, marţi, într-o conferinţă, că a strâns peste 2 milioane de semnături...410

29 iun 23:53PoliticăKlaus Iohannis l-a primit pe ministrul de Externe al Serbiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Cotroceni pe ministrul de Externe al Republicii Serbia, Nikola...285

29 iun 23:52PoliticăVirgil Popescu, mesaj către USR: Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le cere parlamentarilor USR să aibă ''abordări constructive'' şi subliniază că...370

29 iun 23:52PoliticăCum poate scăpa Prinţul Paul de închisoare în România. Scenariile avocaţilor

Prinţul Paul de România a fost reţinut la Paris de autorităţile franceze. Acesta a fost arestat după ce a fost dat...485

29 iun 23:51PoliticăPNL vrea referendum pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

467

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4005

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2459

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5536

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4188

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3220

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6913

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2607

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2897

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4004

Monden
29 iun 13:22MondenJohnny Depp revine în Pirații din Caraibe

Ceața s-a ridicat, parcă, în urma clarificărilor legale dintre Johnny Depp și fosta soție Amber Heard, și...210

29 iun 00:00MondenKate Moss, cea mai bună vecină! Supermodelul livrează mâncare bătrânilor

Supermodelul Kate Moss se pare că este printre cei mai buni vecini pe care poți să-i ai. Vedeta a început să...139

29 iun 00:00MondenFiul de 10 ani al lui Ben Affleck, accident după ce a fost lăsat la volanul unui Lamborghini! VIDEO

162

29 iun 00:00MondenBono, solistul trupei U2, a dezvăluit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de existenţa...143

29 iun 01:51MondenCe spune Silviu Prigoană despre nunta fiului său! Cu ce se ocupă nora lui

Fiul lui Silviu Prigoană, Silvius, a devenit de curând mire, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui, Georgiana, într-o...261

29 iun 00:00MondenDiana Ross a încântat publicul de la Festivalul Glastonbury cu un recital ce a inclus numeroase cântece despre iubire

Cântăreaţa americană Diana Ross a electrizat atmosfera duminică, în ultima zi a Festivalului Glastonbury 2022,...151

29 iun 00:00MondenSoprana rusă Anna Netrebko pretinde compensaţii de 350.000 de dolari din partea Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, deprogramată din cauza ambiguităţilor sale cu privire la războiul din Ucraina, dă în...149

29 iun 00:00MondenFilmul horror 'Telefonul negru', cu Ethan Hawk, a dominat box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Telefonul negru/ The Black Phone", în regia lui Scott Derrickson, cu Ethan Hawk, Jeremy Davies,...136

29 iun 00:00MondenMiliardarul italian Leonardo Del Vecchio a murit la vârsta de 87 de ani

161

Mapamond
29 iun 00:00MapamondONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului...131

29 iun 00:00MapamondŞase poliţişti, ucişi într-un atac armat în nordul Mexicului

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi...145

29 iun 00:00MapamondSOS Méditerranée: 90 de migranţi, salvaţi în ultimele zile de Ocean Viking

135

29 iun 00:00MapamondGrecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele sale

Grecia a acuzat luni Turcia că a încercat să trimită aproape 1.130 de migranţi pe insulele greceşti din Marea Egee...140

29 iun 00:00MapamondRepublica Cehă: Un mort şi cinci răniţi într-un accident de tren

Un mecanic de tren a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a izbit luni de o...128

29 iun 00:00MapamondMarea Britanie: O casă a fost distrusă într-o explozie la Birmingham; un bărbat se află în stare critică

O casă a fost distrusă, altele au fost puternic avariate şi un bărbat se află în stare critică după o explozie...143

29 iun 00:00MapamondPeste 200 de arestaţi, între care şi jurnalişti, la Marşul mândriei din Istanbul

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la...145

29 iun 00:00MapamondNordul Turciei se confruntă cu inundaţii în urma precipitaţiilor abundente

Precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de...128

29 iun 01:14MapamondCOVID-19 face iar ravagii în Franța: Guvernul le cere cetățenilor să poarte masca

768

Sănătate
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...167

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii

Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta...169

29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul

206

29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...162

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru...129

29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat

Anasonul ajută expectoraţia şi absoarbe gazele intestinale. În doze terapeutice, are efecte stimulante asupra...147

29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....191

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună

Este una dintre cele mai vechi legume, poate înlocui cu succes cartoful într-o dietă, preparându-l chiar prăjit,...191

29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are

209

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT