REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre Legea pensiilor: 'Sunt doar trei paragrafe de modificat. Ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem legea'

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre Legea pensiilor: 'Sunt doar trei paragrafe de modificat. Ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem legea'

Replica API 25 iunie 2019 | 00:00 283

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu a declarat că Legea pensiilor va fi dezbătută, marți, în ședința comună a Comisiei juridice și pentru muncă a Camerei, urmând ca la votul de miercuri din plen, coaliția să voteze favorabil proiectul de lege, informează MEDIAFAX.

"De mâine (marți-n.r.) va începe discuția pe legea pensiilor. Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituțională, dar pentru trei paragrafe s-a simțit nevoia ca să se facă niște precizări mai clare. Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foarte simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot. Am vorbit și cu președintele (Camerei Deputaților-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate și sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care pornește de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei și ajunge la 140 de miliarde lei", a declarat, luni, la Parlament, Lia Olguța Vasilescu.

Deputatul PSD a spus că la votul din Senat a fost un singur vot al coaliției care a lipsit pentru a trece această lege, acuzând membrii Opoziției parlamentare că nu susțin creșterile de pensii.

"A fost un singur vot care a lipsit din partea coaliției majoritare și au fost 40 de persoane din opoziție care nu au votat această lege. Liderii opoziției au spus cu subiect și predicat că nu vor să aplice această lege. Asta ca să înțeleagă toți pensionarii, pentru că e foarte ușor să dai vina pe PSD", a afirmat Vasilescu.

Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a a dat asigurări, săptămâna trecută, că legea va fi adoptată în Camera Deputaților iar pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la revolutie si pana astazi prosti astia maresc pensiile procentual daca au dat 10%au dat si pt.pensionari cu 600 lei si pt.cei cu 100.000 de lei cu toate ca si unu si altul au aceias vechime in munca,sa fie si o diferenta in functie de ce a muncit omul dar 20 la 1 mie mi se pare o diferenta foarte mare.Uitativa in care tari din lume diferenta e asa mare si in care diferenta este mai mica.PARLAMENTARILOR. DIN. LUMEA A TREIA.
0
0
E frumoasa
2
2
Cea mai curva dintre curve mai este si proasta ingramadita!!!
3
2
O prostovana care n-a muncit o zi in viata ei face si desface legi.da bani moca la trintori,de la cei care muncesc,face o harababura cumplita.Gaborii iau pensii si salarii nesi ptr care n-au dat un ban.Muriti ba!
2
2
Nu inteleg, ce treaba mai are asta cu pensiile, dupa ce a distrus tot......
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369