REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lia Olguţa Vasilescu, către sindicate: „Presupunerea că vor scădea salarii e fără fundament”

Lia Olguţa Vasilescu, către sindicate: „Presupunerea că vor scădea salarii e fără fundament”

Replica API 7 februarie 2018 | 00:14 454

Lia Olguța Vasilescu a prezentat într-o conferință de presă în cursul zilei de marți, 6 februarie situația la zi a salariilor. Ea a punctat că legea salarizării nu a dus la scăderea salariilor, ci la o normalizare a acestora și atacă dur sindicatele care au lansat diverse zvonuri în spațiul public.

"Legea salarizării nu îi afectează pe bugetarii care lucrează part-time. În sectorul bugetar sunt angajaţi part-time, iar ministerele de resort vor putea să îi angajeze la 8 ore. Pentru cei care nu se poate, vom da OUG prin care să rezolvăm problemele acestea. Să găsim o modalitate să rezolvăm problema. CES nu a pus-o însă pe ordinea de zi. Sindicatele au votat să nu fie pusă pe ordinea de zi. Mă gândesc dacă aceşti angajaţi îi reprezintă pe oameni.

Se reglementează acordarea unei sue compensatorii pentru ca salariul să rămână la nivelul lui 2017. La privat, statul nu poate interveni. Acolo salariul este pe bază de competenţe.

Grefierii au avut reprezentanţi la dezbaterile parlamentare. Acolo şi-au putut susţine punctele de vedere. Trei reprezentanţi ai CSM au participat la dezbateri. Creşterile sunt cuprinse între 22% şi 99% până în 2022. Nici transferurile contribuţiile nu le afectează salariile. Deocamdată, regulamentul de sporuri pentru justiţie nu este finalizat.

Sunt foarte multe greşeli de aplicare a legii salarizării. Grefierii au majorări consistente. Nici angajaţii din spitale nu au scăderi. Nu există motive de scădere. La ministerul de Eterne sunt mai mulţi funcţionari cărora le scad salariile. Pot opta pentru funcţia diploatică sau cea de funcţionar public. Cuantumul trebuie să fie la fel ca în toate ministerele. Nu există scăderi de salarii pentru poliţişti. Acolo a încetat aplicarea unui spor. Cei de la sindicate se plâng acum, dar ştiau că sporul are o durată limitată de timp.

Aproape jumătate de contracte au fost modificate în revisal. Presupunerea că vor scădea salarii e fără fundament", a spus Vasilescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce imperinenta! ieri nu scadeau, azi scad la 3%...
5
0
la cum se machiaza exact ca-n bancul ala cu un pic de mov,cred ca il stie si ea si vrea sa demonstreze ca asa este o marioneta ca de altfel pute la cat de desteapta este
4
0
Sper sa le scada salariile la cat mai multi care au votat ciuma rosie . Poate asa se mai trezesc la realitate .
3
0
Non valoare.
3
0
Minunat guvern de hoti si curve!!!
5
0
Asta este primul simptom al nebuniei,cand nebunul se crede sanatos si pe cei sanatosi ai crede nebuni.De cand a iesit de sub biroul lui Vadim ,u-a imprumutat si caracterul marelui...hoit!
5
0
pesede-ciuma rosie promoveaza numai nonvalori la conducerea tarii. Pr0asta asta in afara sa bea whiskey de la 10 dimineata nu stie nimic altceva.
7
0
Olguta duuuuuuuute
6
0
de ce nu scad salariile guvernantilor? de ce nu isi impun ipozitele cu care ne cocoseaza pe noi? de ce? ptr ca pot! ptr ca romanii comenteaza doar pr fb si aici si ptr ca, atunci cand ies in strada, sunt inca temperati! pana cand vor rabufni si se pune de o revolutie!
4
0
Stiti cu cine seamana olgutza? Cu iepurii aia pe care gabitza firea-i pandele ii aseaza prin bucuresti de paste.
4
0
Sa o futa cainii!
3
0
olteneasca...cand draku scapam de triburile din teleorman
8
0
Bugetarii care au functii normale , mici sa zic aia au probleme nu aia cu functii mari, ia sai platiti nu la ora dar datile un salariu lunar, atunci o sa se revolte si aia.
7
0
Ce femeie frumoasa
0
9
Olguta,de cand a iesit ,cu fata de masa in cap,de sub biroul marelui hoit Vadim a prins apucaturile lui.Privitii trasaturile fetei,gestica si privirea,se adreseaza ca de pe Everest multimii de sclavi pt care in opinia ei este un mic dzeu.Dumnezeu ma-tii de penala,oare mult ne mai batjocoriti?
9
0
unde mortii mamicutei tale, curva ca si tine, nu scad ???
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218