REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lia Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD pentru o declaraţie despre Iohannis: 'Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj'

Lia Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD pentru o declaraţie despre Iohannis: 'Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj'

Replica API 3 decembrie 2019 | 02:37 371

sursa foto: facebook.com

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru declaraţia ”ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”.

”În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. 'Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj', spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul Vlas Alexandrescu, potrivit news.ro.

Acesta consideră că nu este suficientă sancţiunea CNCD şi trebuie urmată de sancţiunea electoratului.

”Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în 24 august 2018, că este "inadmisibil şi incalificabil" că "Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii" în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista "concluzii mai amănunţite" din partea anchetatorilor.

În aceeaşi zi, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii la momentul respectiv, a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând: ”Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Vasilescu a ţinut atunci să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

A doua zi, senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut demsia Olguţei Vasilescu şi a afirmat că Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat forma trandafirilor.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine i-au facut ca i-au ascuns bautura! Daca o duceau si la dezalcoolizare ii faceau un bine!
5
0
Bravo Olguta !!!!!!!!
0
3
daca iohanis a vorbit de gazare ardel si pe el nu faceti discriminare ardel
0
3
muie hitleristilor !
2
5
larguta nu are gaze ?
5
2
La cata carte are , nu trebuie bagata in seama! Vadim Tudor i-a spus ceva cand traia, dar doamna ,ca acum e doamna,nu baga in seama. Si ea o sa ajunga la groapa istoriei , dar bogata.
7
3
Nu ma mai luati in seama!!! Stiti doar ca eu sunt o curva proasta!
12
3
Cat tupeu la individa asta ! Te-a gazat pe tine ?
6
4
Usor de manipulat un popor care nu si cunoaste istoria care nu si cunoaste patriotii. Toti cei care au luptat pentru tara au fost tradati de apropiati. Si ucisi de dusmanii tarii. Invatati istorie si invatati sa interpretati corect evenimentele. Vedeti cine a avut de castigat din evenimentul respectiv. Veti constata ca niciodata tara. Dar e greu sa atingi o astfel de maturitate cand citesti doar mesaje pe facebook. Vae victis!
2
2
totul se plateste si cuplul corupt manda vasilescu va platii cat de curand
18
7
Tupeu de borfas , ce mai. Cine vorbeste de discursul urii cel din aceeasi fratie a inelului cu marele razboinic Iohannis -PSD sa dispara-, mascariciul curtii Rares Bogdan si manelistul de Orban. Au incitat la ura si dezbinare un popor intreg dar CNCD nu s-a autosesizat in cazul discursurilor fasciste. Nu-i nimic. Si pe nazisti i-a gasit Mossadul dupa vreo 40 ani prin America de Sud. Totul se plateste.
11
19

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102