REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Liban - ONU: La un an după explozia din Beirut, o familie din trei are copii cu semne de traume

Liban - ONU: La un an după explozia din Beirut, o familie din trei are copii cu semne de traume

Replica API 5 august 2021 | 00:00 470

La un an după gigantica explozie din zona portuară a oraşului Beirut, o familie din trei din Liban are copii care prezintă încă semne de traume, a declarat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), potrivit AFP, citată de Agerpres.

"O familie din trei (34%) are copii care prezintă încă semne de suferinţă psihologică", a afirmat Unicef, care a efectuat o anchetă în iulie în rândul a 1.200 de familii.

"În cazul adulţilor, proporţia ajunge la aproape o persoană din două (45,6%)", a adăugat agenţia ONU într-un raport dat publicităţii în ajunul împlinirii unui an de la explozie.

Tragedia din 4 august s-a soldat cu peste 200 de morţi şi cel puţin 6.500 de răniţi şi a devastat districte întregi ale capitalei.

Dintre aceştia, şase copii şi-au pierdut viaţa şi alţi 1.000 au fost răniţi.

În ultimul an, Libanul a trebuit să facă faţă şi pandemiei de coronavirus şi unei crize economice fără precedent, considerată de Banca Mondială drept una dintre cele mai grave la nivel global din 1850.

"La un an după tragicele evenimente, viaţa copiilor rămâne profund afectată", a declarat Yukie Mokuo, reprezentanta UNICEF în Liban.

"Aceste familii se luptă să îşi revină după explozie în cel mai greu moment posibil - în mijlocul unei crize economice devastatoare şi a unei pandemii majore", a adăugat ea.

În iulie, UNICEF a dat deja semnalul de alarmă, indicând că aproape toate familiile care au solicitat ajutor în urma exploziei au în continuare nevoie de sprijin, inclusiv de bani şi de alimente.

Mulţi dintre cei care şi-au pierdut locul de muncă din cauza exploziei sunt încă şomeri, potrivit UNICEF, în timp ce Libanul se confruntă cu o scădere generalizată a standardelor de viaţă, cu o inflaţie galopantă şi cu penurii pe toate planurile, în faţa inerţiei autorităţilor.

"Viaţa copiilor este în pericol, deoarece criza care se agravează lasă majoritatea familiilor incapabile să-şi asigure necesităţile de bază", a avertizat Mokuo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218