REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Liber la autovehiculele de până la 5 tone, pe Podul Agigea

Liber la autovehiculele de până la 5 tone, pe Podul Agigea

Replica API 27 noiembrie 2013 | 00:00 132

Veşti bune

Veşti bune

Având în vedere stadiul lucrărilor executate pe fiecare hobană în parte şi necesarul de executat, autorităţile locale au ajuns la concluzia îmbucurătoare că, pe podul de la Agigea, poate fi permis traversarea podului pentru autovehicule de până la 5 tone.

Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului, în cadrul şedinţei de marţi, la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, R.A. Drumuri şi Poduri Judeţene Constanţa, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, S.C. Iptana S.A., Bilfinger Baugesellschaft m.b.H. Wien - Sucursala Voluntari şi The Louis Berger Group, începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, ar putea fi permisă traversarea podului pentru autovehicule de până la 5 tone. Promisiunea este garantată de prefectul Eugen Bola, care a declarat, pentru "Replica": "La podul de la Agigea am discutat să vedem care este situaţia, dacă sunt întârzieri. Suntem bine, dar totul ţine în continuare de vreme. Înainte de sărbători avem promisiunea că se va putea rula pe pod cu autovehicule de până la 5 tone. Este sigur în măsura în care se rezolvă problema cu fasciculele, care se schimbă în jur de 20 decembrie. La piloni, totul a mers excelent până acum şi se va lucra la hobanele mari, pe partea dinspre Agigea. Să vedem şi acolo ce şi cum, dar avem această promisiune că, în jur de data de 20 decembrie, dăm drumul la autovehicule de până la cinci tone", a punctat Bola. De asemenea, Instituţia Prefectului anunţă că Poliţia Rutieră va intensifica în următoarea perioadă controalele pentru ca autovehiculele de mare tonaj să respecte rutele ocolitoare convenite şi să nu circule pe traseul rezervat autoturismelor. Potrivit Instituţiei Prefectului, pe timpul sezonului de iarnă, CNADNR va sprijini RADPJC cu două utilaje de deszăpezire pentru rutele ocolitoare stabilite, iar deszăpezirea podului Agigea şi a bretelelor adiacente se va asigura de către constructor.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102