REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

LIBER LA ÎNMATRICULĂRI: constănţenii au dat năvală încă de dimineaţă!

LIBER LA ÎNMATRICULĂRI: constănţenii au dat năvală încă de dimineaţă!

Replica API 2 februarie 2017 | 08:26 379

Aglomeraţie

Aglomeraţie

Aglomeraţie mare la Direcţia de Permise şi Înmatricularea Vehiculelor din Constanţa! Încă de la orele dimineţii de miercuri, 1 februarie, constănţenii au umplut holurile instituţiei, ei având „liber” la înmatriculări, fără a plăti taxa de timbru. De asemenea, aglomeraţie a fost şi la RAR!

De la 1 februarie anul curent, şoferii se pot bucura de eliminarea unor taxe importante. Printre acestea se află şi celebrul Timbru de Mediu, iar populaţia nu va mai scoate din buzunar sume de bani deloc de neglijat. Şi cum ziua cea mare a sosit, locuitorii de la malul mării au dat buluc la sediul Direcţiei de Permise şi Înmatricularea Vehiculelor din Constanţa. „Sunt foarte multe solicitări. Este mult mai aglomerat, solicitările sunt cu aproape 100% mai mari. Noi recomandăm să se facă programarea online. Cetăţenii să nu se grăbească că legea de abia a intrat în vigoare”, a declarat Marian Tudose, şeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa. De precizat este faptul că la sediul instituţiei mai sus precizate au fost deschise cinci ghişee faţă de trei câte erau săptămână trecută şi există un ghişeu special pentru cei care îşi fac programarea online, timpul petrecut acolo fiind de maxim cinci minute. Aglomeraţie a fost şi la RAR Constanţa, acolo unde programul a fost prelungit pentru ziua de joi, până la ora 20.00. Şi în Bucureşti oamenii au luat cu asalt Direcţia!

De ce acte aveţi nevoie pentru îmatricularea maşinii

Atunci când ajungeţi în faţa ghişeelor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa aveţi nevoie de un dosar care trebuie să conţină următoarele documente: cerere de înmatriculare tipizată (este gratuită şi o puteţi descarcă de pe Internet sau o găsiţi la DRPCIV); fişa de înmatriculare auto vizată la Direcţia Impozite şi Taxe Locale de sector semnată de fostul şi de actualul proprietar, în cazul persoanelor juridice este nevoie şi de ştampila firmei (original); cartea de identitate a vehicului (original şi copie); certificatul de înmatriculare al fostului proprietar în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul - original), ITP-ul trebuie să fie valabil (inspecţia tehnică periodică); contractul de vânzare-cumpărare sau factură (în original şi copie); actul de identitate al solicitantului (original şi copie); asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) cu numele noului proprietar (copie); dovadă de plata a contravalorii certificatului de înmatriculare (talon auto - original - 37 lei); plăcuţele cu numărul de înmatriculare vechi, dacă vreţi/trebuie să le schimbaţi şi certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Român (original) - doar pentru maşinile aduse din străinătate.

Mihaela UNGUREANU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vedeti ca pe idiotii astia manipulati ii fute grija de functionarea binomului nu de altceva?
4
1
Astia care strigati jos PSD, nu inmatriculati mah masinile sclavilor
8
1
jos PSD jos Dragnea. hotiii au scos taxele! PNL si Iohanis Claus cerem reintroducerea taxelor!
7
1
Asta-i efectul a 10 ani de taxe si timbre aberante. Ce nu s-a inmatriculat in 10 ani vin acum, logic sa fie aglomerat. Mai reduceti din hartiile necesare, timp pierdut, bani pierduti. Alergi tot orasul pentru o hartie si o stampila. Si te mai miri ca vaca ca e aglomerat in trafic. Nu-i nimic ca vin tigaile de tx, vor plati in RO impozitul.
8
3
Taxa a fost bagata de Tariceanu prima data si apoi reactualizata de Sulfina Barbu in 2013 , ca sa se plateasca retroactiv si pentru masinile inmatriculate fara taca de poluare. Asta-i efectul campaniei lui Dragnea. Asa ati votat ca oile psd-ul. Nu va ingramaditi ca nu se mai baga taxa . Se baga in altele !
8
4
toate rablele de tx trec pe romania ! vai mama lor de saraci!
4
11
Sa ne grabim fratilor sa ne inscriem masinile,ca vine zdreanta de Ciolos iar la guvernare si baga iar taxa!
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614