REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liberali constănţeni, la Şcoala Politică "Gheorghe I. Brătianu"

Liberali constănţeni, la Şcoala Politică "Gheorghe I. Brătianu"

Replica API 30 septembrie 2013 | 00:00 200

O delegaţie a Tineretului Naţional Liberal Constanţa a luat parte la sfârşitul acestei săptămâni la Şcoala Politică "Gheorghe I. Brătianu" care are loc în fiecare an la Sighetu Marmaţiei. Evenimentul este organizat de TNL, prin intermediul filialei de la Sighetu Marmaţiei şi este una dintre cele mai aşteptate reuniuni liberale. Liderii constănţenilor au fost Sabin Târşoagă, Ionel Dia şi Bogdan Bola care împreună cu alţi membrii ai organizaţiei locale a TNL au participat la eveniment.

coala de la Sighet reprezintă o aducere aminte faţă de toţi martirii care şi-au dat viaţa pentru o Românie eliberată de comunism. În programul colii Politice, organizată în mod tradiţional de către TNL, au fost incluse două momente foarte emoţionante: vizitarea Închisorii Sighet şi depunerea de coroane la Troiţa Martirilor din cadrul Cimitirului Săracilor.

"Nu pot să redau în cuvinte ce am simţit când am participat la vizitarea Închisorii din Sighet şi la Cimitirul Săracilor. Este un loc pe care ar trebui să îl vadă toţi românii. Aşa poate vom fructifica libertatea care ne-a fost dăruită cu preţul vieţii de aceşti eroi", a spus Ionel Dia, membru TNL Constanţa.

La ediţia din acest an, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a fost alături de tineri, sâmbătă 28 septembrie, ţinând un discurs şi participând la vizitele din program: "Nu abandonaţi istoria, nu treceţi pe lângă aceste lucruri ca şi cum s-ar fi întâmplat altora. Ni s-au întâmplat nouă. S-au întâmplat părinţilor noştri, bunicilor voştri, s-au întâmplat acestei naţiuni. i dacă ni se pare că aceste lucruri sunt definitiv într-un sertar al trecutului, am să închei spunând următorul lucru: la anul, 2014, se vor împlini 100 de ani de la începutul Primul Război Mondial, de la asasinarea lui Franz Ferdinand la Sarajevo şi istoricii ştiu că, în ciuda unor tensiuni diplomatice, lumea nu păruse niciodată mai sigură, mai echilibrată, mai frumoasă şi mai dedicată progresului ca atunci în 1913-1914", a spus preşedintele PNL.

La finalul vizitei, delegaţia constănţeană a primit diplome pentru participarea la comemorare. "Această deplasare a fost cu adevărat benefică pentru noi. Am fost impresionat la depunerea de coroane de la Cimitirul Săracilor, o groapă comună unde erau aruncaţi deţinuţii de la Sighet. Corpurile nu au fost găsite niciodată şi nici locaţia exactă nu se cunoaşte, prin urmare s-a realizat o hartă a României în miniatură din gard viu, simbolizând toţi morţii din închisorile comuniste!", a relatat Bogdan Bola, membru TNL Constanţa, la finalul evenimentului.

Şcoala Politică "Gheorghe I. Brătianu", ediţia 2013, a luat sfârşit duminică, 29 septembrie, tradiţia acestui eveniment urmând să fie reluată şi în următorii ani, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218