REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Liberalii îi cântă lui Puiu Haşotti strofele demisiei de la şefia grupului din Senat. Centrul: „Niet”!

Liberalii îi cântă lui Puiu Haşotti strofele demisiei de la şefia grupului din Senat. Centrul: „Niet”!

Replica API 20 noiembrie 2014 | 22:36 236

Zvonurile se confirmă. Senatorul constănţean, Puiu Haşotti, lider al grupului PNL din Senat, îşi doreşte să demisioneze din funcţie. După o perioadă tensionată, în care s-a ajuns până şi la scandal în interiorul vechii structuri a PNL, Haşotti a încercat să lase orgoliile de-o parte şi să-şi vadă de drum, însă nu a mers până la capăt graţie unui recent sprijin neaşteptat, venit tocmai din partea preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis, care le-a recomandat parlamentarilor liberali să facă schimbări la începutul noii sesiuni parlamentare, adică la 1 februarie 2015.

Majoritatea colegilor lui Haşotti ştiu de intenţiile senatorului constănţean. “De la o intenţie la a face chestia asta, nu ştiu exact... Ştiu că avea intenţia, nu ştiu dacă mai departe a şi făcut-o. Într-adevăr, vroia să renunţe la funcţia de lider”, a spus co-preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, pentru Replica. Acelaşi lucru, despre intenţiile lui Haşotti, le ştia şi deputatul constănţean, Victor Manea. “Din ce-am auzit, azi (miercuri – n.r.), şi-a dat dumnealui demisia. În şedinţa grupurilor reunite, nu s-a discutat. Mai mult, s-a spus să rămână lucrurile aşa, cu doi lideri de grup, de la fiecare partid, până la următoarea sesiune şi la următoarea sesiune să rămână un singur lider de grup, că s-a făcut un singur partid. Nu ştiu ce s-a discutat la Senat, dar din ce-am auzit de la colegii mei şi-a dat el demisia din funcţia de lider de grup. Aşa am auzit”, a spus Manea, pentru Replica.

Nici senatorul Ioan Ghişe nu este străin de intenţiile lui Haşotti, care a vorbit personal cu parlamentarul constănţean, la şedinţa grupurilor reunite ale PNL, de marţi. „Până am plecat eu de la şedinţă, nu se întâmplase asta, dar auzisem de ieri, l-am întrebat pe dânsul şi mi-a zis că are intenţia de a-şi da demisia, aşa că e probabil că a făcut-o”, a spus Ghişe, pentru Replica.

Certurile din interior au fost adunate cu făraşul şi, pe finalul zilei de miercuri, s-a adoptat poziţia oficială. „Dacă demisiona, se dădea comunicat în secunda doi! Nu a demisionat şi nici nu îşi doreşte asta”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367