REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liberalii îi "înghit" cu totul pe democrat-liberali. Predoiu, exclus de pe lista "prezidenţiabililor"

Liberalii îi "înghit" cu totul pe democrat-liberali. Predoiu, exclus de pe lista "prezidenţiabililor"

Replica API 21 iulie 2014 | 00:00 175

Vorbesc împreună şi se înţeleg separat

Vorbesc împreună şi se înţeleg separat

Faptul că democrat-liberalii au negociat de la prost la foarte prost fuziunea cu PNL începe să se vadă şi în eşaloanele superioare, nu doar la cele inferioare, care şi-au exprimat profunde dezamăgiri sau chiar dorinţa de a pleca din viitorul partid. Luni, Delegaţia Permanentă a PNL se reuneşte pentru a stabili candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale, dintre Klaus Iohannis şi Crin Antonescu. Fostul preşedinte al PNL a refuzat să meargă, duminică, la întâlnirea cu Iohannis, susţinând "nu am de ce să fac analiza pe sondaje", însă a anunţat că va solicita congresului comun PNL-PDL, care se va întruni pe 26 iulie pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, să voteze deschis.

Din acest moment, începe nebunia. PNL a efectuat un sondaj pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, însă, luni, acest candidat va fi votat, ceea ce face ca sondajul să îşi piardă din esenţă. Bâlbâielile liberalilor, care încă nu s-au molipsit de calculele liderului german, sunt evidente şi pun sub semnul îndoielii eficienţa viitorului partid de dreapta, încă din start. "Amândouă contează... Acum, nu pot să spun. Va fi cel care va fi votat. Normal că orice candidat este stabilit de vot, nu de sondaj. Sondajul s-a făcut pentru a avea o estimare când votăm, nu? Nu votezi aşa... Pentru a avea o evaluare a situaţiei politice la ora asta. Din punctul meu de vedere, un candidat nu se poate alege doar pe un singur sondaj, pe un barometru politic", a precizat liderul pe municipiu al PNL, Victor Manea, pentru "Replica". Mai mult, Manea aplică şi o lovitură viitorilor colegi din PDL, pe care îi trece în planul secund şi în ceea ce priveşte candidatul viitorului partid, la alegerile prezidenţiale. "Nu ştiu dacă va concura cu domnul Predoiu, în principiu va fi candidatul PNL", a precizat Manea, excluzând candidatul PDL din ecuaţie. Nu este însă singura problemă a lui Predoiu. Aceeaşi atitudine s-a ivit chiar şi dintre rândurile colegilor săi. Viitorul prim-vicepreşedinte al PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat că nu renunţă la candidatură. "Dacă e vorba de sondaje, în momentul de faţă ele îl evidenţiază cu potenţial de victorie pe Iohannis, pe locul doi sunt eu, pe locul trei Cătălin Predoiu. Echipa de negociere nu a discutat includerea mea în vreun sondaj pentru că am fi ajuns la aceasta evidenţă, eu pe 2, Predoiu pe 3. (...) Faptul că nu renunţ la candidatură şi că o pun la dispoziţia deciziei politice a partidelor PDL şi PNL este argumentat şi de faptul că proiectul de ţară pe care l-am pregatit va fi înmânat spre lectură şi analiză în zilele ce urmează, e proiectul de ţară la care am muncit în ultimul timp, cred că merită pus în dezbatere", a anunţat, duminică, MRU, care a stârnit reacţia lui Predoiu. "Ultimul sondaj CSOP îl indică pe domnul Ungureanu în urma mea. Conform deciziilor forurilor de conducere PDL, din partea PDL va intra în sondaj cu reprezentantul PNL doar candidatul desemnat în campania internă, respectiv subsemnatul", a precizat Predoiu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218