REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Liberalii taxează Guvernul Ponta 3 cu Legea insolvenţei Şi reducerea CAS

Liberalii taxează Guvernul Ponta 3 cu Legea insolvenţei Şi reducerea CAS

Replica API 24 aprilie 2014 | 00:00 114

Promisiuni neîndeplinite sau "bifate" pe jumătate

Promisiuni neîndeplinite sau "bifate" pe jumătate

Liberalilor le prieşte în opoziţie: bifează zilnic luări de poziţie şi sesizează pe bandă rulantă gafe ale foştilor parteneri de guvernare. Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor a decis să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa noii Legi a insolvenţei, fapt semnalat, ieri, şi de deputatul liberal Mihai Lupu, care a ţinut să explice că "PSD şi celelalte partide aliate au refuzat să introducă în această lege şi reglementări cu privire la insolvenţa personală, discriminând astfel cetăţenii români comparativ cu firmele din România".

"Ţinând cont de faptul că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă susţinută şi votată de către parlamentarii PSD, PC, UDMR şi UNPR este una incompletă, dar mai ales nedreaptă şi discriminatorie, PNL a decis să facă imediat acest demers de sesizare a Curţii Constituţionale în privinţa acesteia. Noi, liberalii, considerăm că supraîndatorarea românilor şi intrarea acestora în incapacitate de plată pe bandă rulantă reprezintă o frână temeinică pentru dezvoltarea economiei româneşti, dar şi o problemă majoră a familiilor din România cărora, prin lipsa reglementărilor din ţara noastră cu privire la insolvenţa personală, li se refuză în mod nedrept posibilitatea de a o lua de la capăt fără a fi stigmatizate din punct de vedere social. Insolvenţa personală este o procedură supravegheată judiciar pentru restructurarea situaţiei financiare a unui debitor, un fresh start care li se refuză românilor, spre deosebire de cetăţenii altor ţări europene", a mai declarat Mihai Lupu, adăugând că "Noi credem că este absolut necesar ca şi în România persoanele fizice să aibă aceleaşi drepturi ca şi companiile, adică orice român să poată intra în faliment la fel ca şi orice companie, atunci când situaţia financiară o impune, evitând astfel sutele de mii de executări silite a persoanelor fizice cu datorii care au loc în prezent în România".

Tot în cursul zilei de ieri, şi deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa, a ţinut să "înţepe" actualii guvernanţi, declarând că: "După presiuni repetate ale PNL şi anunţul depunerii unei moţiuni de cenzură, prin acţiunile parlamentarilor liberali, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat o declaraţie de susţinere a reducerii CAS cu 5 puncte procentuale şi a scutirii de impozit a profitului reinvestit, premierul Victor Ponta anunţă în stilul său triumfalist că Guvernul său va adopta o ordonanţă de urgenţă, dar care să se refere doar la neimpozitarea profitului reinvestit". "PNL s-a referit la necesitatea adoptării a două măsuri, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit fiind doar una dintre ele, insă măsura cu adevărat importantă şi care poate avea un efect substanţial pentru mediul de afaceri şi pentru economia ţării este reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. PNL consideră că, dacă nu se adoptă ambele măsuri, efectul în plan economic nu va fi cel aşteptat. Guvernul actual oferă de fapt jumătăţi de măsură pentru problemele reale ale economiei În programul noii coaliţii de guvernare PSD-UDMR, punerea în aplicare a unor măsuri fiscale esenţiale precum reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit erau menţionate doar în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite. Aşadar, de la bun început majoritatea formată în jurul PSD nu a avut nici o intenţie serioasă de a face o reformă a cadrului fiscal-bugetar şi de a introduce toate acele măsuri negociate inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale la momentul în care PNL era partener de guvernare. Din consultările noastre cu reprezentanţii mediului de afaceri a reieşit nevoia elaborării şi aplicării unui set de măsuri de relaxare fiscală, gândite concertat şi nu impuse ca "perioade de probă" cu termen limitat de aplicare, până la sfârşitul anului 2015, cum intenţionează actualul guvern. Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate fiscală pentru a-şi gândi şi fundamenta planurile de investiţii pe termen mediu şi lung, nu de legi ce reglementează măsuri tranzitorii", a precizat Dragomir. "Atâta vreme cât scăderea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator nu este adoptată de Guvernul Ponta conform angajamentelor asumate în faţa cetăţenilor, iar neimpozitarea profitului reinvestit este tratată cu jumătăţi de măsură, PNL rămâne ferm în decizia de a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3", a conchis deputatul constănţean.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367