REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Liberalizarea pe piața de energie a fost asociată cu creșterea continuă a prețurilor

Liberalizarea pe piața de energie a fost asociată cu creșterea continuă a prețurilor

Replica API 16 noiembrie 2017 | 00:00 257

Președintele AFEER:

Președintele AFEER:

Ion Lungu

Liberalizarea pieței de energie este un proces cu reale avantaje pentru consumatori, dar din păcate acesta a fost asociat cu creșterea continuă a prețurilor, a declarat, miercuri, președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Ion Lungu, într-o conferință de specialitate, scrie Agerpres.

"Liberalizarea este un proces cu reale avantaje pentru consumatori, în primul rând, dar și pentru ceilalți participanți la piața de energie. Ne-am pus problema dacă suntem la finalul procesului de liberalizare. La sfârșitul acestui proces apar o serie de întrebări: A fost totul bine?, Va fi totul bine? Trebuie să spunem că acest proces se desfășoară într-o piață extrem de competitivă. Avem foarte mulți participanți atât pe piața engros, cât și pe cea a furnizorilor activi, dar și un număr de traderi care acționează pe piața engros. Scopul întregii noastre activități este satisfacerea cerințelor și nevoilor consumatorilor. De multe ori furnizorii, fiind interfața procesului de distribuție, transport, sunt dispuși și preluării unor acțiuni care reprezintă nemulțumiri legate de rețea, de comunicare etc. Misiunea noastră nu este ușoară, dar nu am putea spune că nu este și plăcută. Efectele pozitive ale liberalizării sunt nete și oferă consumatorului posibilitatea de a alege. Din păcate, liberalizarea a fost asociată cu creșterea continuă a prețurilor. Noi considerăm că cel puțin în ultimii patru ani am avut o scădere constantă a prețurilor, iar creșterile din 2017 au fost determinate de evoluția piețelor din jur", a spus Lungu.

Potrivit acestuia, principala provocare este legată de procesul de digitalizare, privită prin efectele și avantajele pe care le aduce consumatorului.

"Statisticile arată că 70% din populația globală va utiliza smartphone-ul, iar 80% va fi localizată în zone acoperite cu broadband. Digitalizarea se va duce clar numai către telefonul mobil", a subliniat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367