REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Libra Internet Bank va acorda credite de 47,7 milioane euro pentru IMM-uri, printr-un acord cu FEI

Libra Internet Bank va acorda credite de 47,7 milioane euro pentru IMM-uri, printr-un acord cu FEI

Replica API 24 octombrie 2017 | 00:00 230

Libra Internet Bank va acorda credite în valoare de până la 47,7 milioane de euro IMM-urilor, în condiții avantajoase, în urma semnării unui acord cu Fondul European de Investiții (FEI) în cadrul Programului "Inițiativa pentru IMM-uri", se arată într-un comunicat al băncii, scrie AGERPRES.

"Ne bucură extinderea acordului cu Fondul European de Investiții și pentru programul Inițiativa pentru IMM-uri, dată fiind experiența deja acumulată în anii anteriori pentru programele EaSi, COSME și PROGRESS Microfinance sau Programul dedicat finanțării Sectorului Cultural și Creativ. IMM-urile reprezintă un segment important pentru Libra Internet Bank și ne dorim să dezvoltăm în continuare produse de finanțare și garantare accesibile, în acord cu nevoile acestora", a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Conform băncii, tranzacțiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM-uri, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții. Prin programul Inițiativa pentru IMM-uri este susținută creșterea accesului la finanțare al companiilor, care beneficiază astfel de garanții de 60% din valoarea creditului de la Fondul European de Investiții, dar și de o dobândă redusă.

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa principală este să susțină microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa, ajutându-le să obțină acces la finanțare. FEI proiectează și dezvoltă capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care se concentrează exact pe acest segment de piață. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susținerea inovației, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218