REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Liceenii care au făcut „parada ilegală” prin oraş, amendaţi

Liceenii care au făcut „parada ilegală” prin oraş, amendaţi

Replica API 27 mai 2017 | 00:00 334

Cocoţaţi pe portiere!

Cocoţaţi pe portiere!

Polițiștii constănțeni s-au autosesizat după ce au apărut în presă imagini cu tinerii absolvenți de liceu care făceau paradă prin oraș, încălcând vizibil legea. Liceeni stăteau cocoțați pe portierele mașinilor, punând atât viața lor în pericol, dar și siguranța traficului din municipiu. De asemenea, claxoanele puternice și gălăgia făcută de țipetele tinerilor tulburau ordinea și liniștea publică.

În data de 25.05.2017, prin intermediul canalelor media online şi de televiziune au fost prezentate materiale video vizând tineri care se deplasau cu mai multe autoturisme pe arterele rutiere ale municipiului Constanţa, în timp ce aveau preocupări de natură a le periclita siguranţa si tulburau ordinea şi liniştea publică.

Astfel, pasagerii autoturismelor se deplasau pe părţile laterale ale caroseriei, conducătorii auto foloseau mijloacele de avertizare sonoră în mod abuziv, în exces şi la un nivel de zgomot care afecta deplasarea în siguranţă a lor şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Verificările efectuate de catre politiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Constanța au stabilit faptul că în imaginile respective au fost surprinşi elevi ai Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” Constanţa. Având în vedere comportamentul rutier al acestora au fost identificați 10 participanți față de care s-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.525 lei. A fost notificată și conducerea I.S.J. Constanța în vederea prevenirii pe viitor a unor astfel de conduite în traficul rutier.

Reamintim că nu este singurul caz din municipiu. Săptămâna trecută, liceeni de la Colegiul Național Pedagogic au desfășurat același tip de „paradă” prin oraș. Evenimentul a fost surprins de participanţii la trafic zilele trecute în zona Mamaia Nord-Summerland.

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat în repetate rânduri că, în primul rând, tinerii ar trebui să țină cont de pericolele la care se expun și asta pentru că, în cazul unui accident, urmările nu vor fi ușoare. Spre exemplu, dacă un tânăr se dezechilibrează și cade pe carosabil, având în vedere că se află în trafic, un alt vehicul, care vine din spate/față, ar putea trece peste el.

De asemenea, în cazul celor ce stau în picioare pe banchetă, cu jumătate de corp în afara vehiculului, în zona trapei din plafon, la o frână bruscă riscă să se aleagă cu un traumatism pulmonar grav, care se poate solda și cu pierderea vieții. Prin urmare, o clipă de teribilism poate înlocui examenul de bacalaureat cu o înmormântare. Educația trebuie făcută și de către părinți, care ar trebui să stea de vorbă cu adolescenții și să le explice riscurile. În plus, potrivit oamenilor legii, în astfel de cazuri se aplică sancțiuni la OUG 195/2002 actualizată, privind circulaţia pe drumurile publice.

Claudia CORBU

Citește și

http://www.replicaonline.ro/inconstienta-elevii-care-au-terminat-liceul-au-defilat-prin-oras-cocotati-pe-portiere-318540/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici nu au luat bacu',autistii dreacu,se bucura, in putin timp o sa -i vedeti cum suga pula lacrimand pe la TV "e prea greu bacu mi-a distrus viata si ahh ahhh"... Bag pula in ei,daca eram pe strada atunci cu ei ,aoleu...ce rupere,le dadeam eu basini. Numai cu electrosocuri dadeam pe ei daca caraia vreunu la mine.Sa le bag voltaju in pula.
4
0
Care studii?...Ei sunt bota de prosti. Au terminat liceul ptr ca sunt ajutati de profesori sa treaca clasa.
9
2
ati reusit sa va razbunati, aveti satisfactii. Dragi elevi considerati ca este tara in care sa va continuati studiile atata timp cat aceasta este condusa de acesti penali?
5
5
amendati si tiganimea din cartierul bonduelle &fagadau cand fac la fel atunci cand au nunti sau sarbatoresc ceva sau ei au voie?
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614