REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liceenii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, cu matematica în Europa

Liceenii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, cu matematica în Europa

Replica API 17 mai 2019 | 00:47 2407

În perioada 10-12 mai a.c., la Iași, 11 elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” (Mara Gabriela Belcin, Cristina Maria Miron, Filip-Ioan Ceară, Dragoş Poșerba, Bogdan-Costin Vlad, Ana-Gabriela Constantinescu, Mihaela Catană, Mihnea-Ștefan Georgescu, Rareş Gurzu, Răzvan-Petru Efrim, Vlad-Andrei Dogaru), coordonaţi de profesorii Gabriela Constantinescu, Cristina Zaharia, şi Cătălin Zîrnă au participat la ediția aniversară, a 30-a, a Congresului internaţional „MATh.en.JEANS”.

Organizat de Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” , în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean şi Societatea de Ştiinţe Matematice, Congresul „MATh.en.JEANS” a reunit peste 400 de elevi, cercetători și profesori din 8 țări (România, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Republica Moldova). De-a lungul a două zile, tinerii cercetători aspiranți, ambasadori ai celor opt țări europene, au prezentat rezultatele lucrărilor lor, comunicând dorința de a trăi matematica diferit.

MATH.en.JEANS are ca obiectiv realizarea unor parteneriate între matematicieni şi grupuri de elevi, precum şi între grupuri de elevi din diferite țări, pentru a pune elevii într-un context de cercetare ştiințifică şi a le da, astfel, o altă perspectivă asupra matematicii.

Asociația MATH.en.JEANS (MEJ) promovează și coordonează ateliere de cercetare în școli, construite pe principiul corespondenţei între elevii dintr-un liceu din Franţa şi unul dintr-o altă ţară europeană, care discută și împărtășesc idei în legătură cu teme de cercetare din domeniul matematicii, folosind limba franceză sau engleză ca limbă de lucru. Din anul 2016, elevii și profesorii din CNMB şi Lycée „Pierre Paul Riquet” din Saint Orens, Franţa, lucrează în paralel pentru a rezolva subiecte de matematică printr-o abordare științifică autentică.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TRADATORILOR. pentru noi cine mai munceste ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614