REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Liceenii din Constanţa n-au voie să facă parada modei la cursuri

Liceenii din Constanţa n-au voie să facă parada modei la cursuri

Replica API 16 septembrie 2013 | 00:00 141

Teoretic,

Teoretic,

Ne-am obişnuit ca la deschiderile de an şcolar liceenii să îşi etaleze noile achiziţii din punct de vedere vestimentar (fuste scurte, blugi de firmă) şi tehnologic (telefoane de ultimă generaţie şi bolizi de zeci de mii de euro). Dacă la capitolul "parada maşinilor luate de mama şi tata" profesorii nu pot decide nimic, în privinţa ţinutei, directorii de licee din Constanţa au declarat că există reguli. Iar regulile, ar comenta elevii, sunt făcute să fie încălcate!

Ce "surprize" li se pregătesc elevilor pentru începutul anului şcolar 2013-2014, am aflat chiar de la directorii unor licee. Astfel, spun dascălii din Constanţa, învăţăceii ar putea pleca înapoi acasă dacă se prezintă la cursuri îmbrăcaţi altfel decât regulile din unitatea şcolară sau dacă au la ei telefoane mobile. La Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, şi anul acesta regulile sunt clare: ca şi anii anteriori, elevilor le este impusă o ţinută cât se poate de decentă: cămaşă albă, pantaloni şi pantofi de preferabil închişi la nuanţă - negru sau bleumarin. La Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Stelian Marinescu, director adjunct, a declarat că: "Elevii colegiului nostru au ţinută obligatorie, cămaşă albă, pantaloni sau fuste decente, de culoare închisă şi ecusoane ce conţin sigla liceului, fotografia elevului, numele elevului şi sunt diferite coloristic în funcţie de anul de studiu al elevului". La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, am fost informaţi de conducere că în prima zi a noului an şcolar sunt invitaţi, la deschidere, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar şi ai Primăriei Constanţa. Aici, cămaşa albă sau bleu va fi însoţită şi de o cravată cu inscripţiile liceului. De asemenea, a ţinut să sublinieze directorul adjunct de la "Mircea cel Bătrân", Gheorghe Moraru, un punct forte al colegiului este faptul că elevii sunt în siguranţă: instituţia a angajat o firmă de pază, plătită din banii părinţilor. "Profesorii liceului nostru încearcă să implementeze elevilor că ideal ar fi să evite să ajungă în situaţia de a fi sancţionaţi", a mai spus Gheorghe Moraru.

Roxana Gabriela ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102