REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liceul DECEBAL va fi reabilitat de o FIRMĂ din… Suceava

Liceul DECEBAL va fi reabilitat de o FIRMĂ din… Suceava

Replica API 18 octombrie 2021 | 00:30 2135

Firma Proiect Aic SRL dintr-un sat din Suceava pare să se fi abonat la banii publici făcând contracte pe bandă rulantă cu mai multe primării din țară. Se pare că nici Constanța nu a rămas nebifată de către firma suceveană și, după ce a semnat în iulie cu Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, iată că un nou contract intră în portofoliul societății, fiind vorba de o unitate de învățământ de la malul mării, de această dată. Despre ce contract este vorba, suma acestuia, dar și cum a cunoscut societatea suceveană un „boom” economic din contractele cu statul, puteți citi în rândurile de mai jos.

Liceul Teoretic Decebal

Firma Proiect Aic SRL, din Suceava, a câștigat un nou contract în municipiul Constanța. Abonată la banul public, aceasta nu este străină de contractele cu statul, având în portofoliu peste 130 de contracte de achiziții publice ce depășesc valoarea de 7,7 milioane de lei. Proiect AIC SRL a semnat contracte importate cu Primăria Galați, cu autoritățile locale din Iași, Compania Națională Aeroporturi București sau Registrul Auto Român. În Constanța, firma a mai câștigat, în iulie 2021, un contract de 110.000 lei cu Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa pentru lucrări de conformare din punct de vedere al securității la incendiu și sprinklere (expertiză, SSI, proiectare, avizare PSI).

Sigla firmei sucevene

Contract de reabilitare a unei unități de învățământ

Însă, care este noul contract semnat de firma suceveană? Ei bine, Proiect AIC SRL a semnat un contract cu Primăria Constanța, un contract de prestări servicii privind Serviciul de Elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă proiectului "Creşterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal”. Obiectul contractului îl constituie elaborarea documentaţiei tehnico-economice (proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC), proiect de organizare a execuției lucrărilor (POE), documentații pentru obținerea avizelor, proiect tehnic (PT), caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE), asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul executării lucrărilor, altele), aferentă obiectivului de investiţii.

Liceul Teoretic Decebal

Proiectul, depus pentru a fi finanțat din fonduri europene

"Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanţa", a fost depus spre finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 2020, Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1: Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice. Obiectivul specific este creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.

Costul contractului și cum va fi efectuată plata

Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 150.000 lei, fără TVA. Plata serviciului de elaborare documentație tehnico-economică se va face astfel: plata aferentă Fazei I - Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiectul de Organizare a Execuţiei lucrărilor (POE), Documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, Proiect Tehnic (PT) și Detalii de Execuție (DDE); plata aferentă Fazei II - Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului, în baza facturilor emise trimestrial de către prestator, însoţite de raportul trimestrial de asistenţă tehnică. Durata contractului este de 29 luni de la data semnării acestuia de către ambele părți şi înregistrării acestuia la sediul beneficiarului, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părților, în funcţie de durata de execuţie a lucrărilor.

Date despre societatea Proiect AIC SRL

Societatea Proiect AIC SRL a fost înființată în anul 2016, cu sediul social în sat Șcheia, pe strada Aviatorului, nr.101, județul Suceava. Administratorul este Ancuţa Raluca Cucu. În anul fiscal 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 2.429.366 lei, un profit net de 645.707 lei, datorii de 409.763 lei și un număr mediu de 13 angajați. De menționat este faptul că în anii 2020 și 2019, Proiect AIC a cunoscut un bum economic, iar datele exacte le puteți vedea în tabelul de mai jos.

Captură listăfirme.ro

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca se sterg. Mwie cu kkt.
3
0
nimeni nu are nimic de comentat
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218