REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liceul din Mihail Kogălniceanu, ca după bombardament. Bani sunt, n-are cine să îi folosească

Liceul din Mihail Kogălniceanu, ca după bombardament. Bani sunt, n-are cine să îi folosească

Replica API 28 noiembrie 2014 | 23:08 378

Directorul unităţii se încăpăţânează să poarte un dialog cu primarul

Directorul unităţii se încăpăţânează să poarte un dialog cu primarul

Unitatea de învăţământ păstorită de Claudiu Revnic se încăpăţânează să arate ca după bombardament. Vorbim despre Liceul teoretic din comuna Mihail Kogălniceanu, acolo unde elevii au fost întâmpinaţi, la deschiderea noului an şcolar, cu uşi rupte, clase nevăruite şi mizerie. Nici la această oră situaţia nu s-a schimbat, deşi, aşa cum declara primarul Anca Belu încă din luna septembrie, unitatea de învăţământ are bani.

„Şcoala are un buget propriu. Anul acesta au fost repartizaţi, prin Inspectoratul Şcolar, 510.000 de lei pentru cheltuieli materiale. Până la deschiderea anului şcolar, domnul director, care este şi consilier PSD, cheltuise doar 210.000 de lei din suma totală. Aşa se face că elevii au fost întâmpinaţi cu săli insalubre, fapt pe care l-am menţionat şi în discursul de la începutul anului şcolar. De atunci şi până în prezent, domnul director nu a întreprins nimic pentru a schimba situaţia, dovadă că în continuare clasele sunt murdare, uşile rupte, WC-urile insalubre.

De la începutul anului şi până în prezent, unitatea şcolară continuă să aibă la dispoziţie 230.000 de lei, pe care în luna decembrie şcoala îi va pierde dacă nu îi utilizează”, a mai precizat Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu. Edilul a mai declarat că a încercat să poarte discuţii cu directorul unităţii de învăţământ, dar că acesta refuză: „Dumnealui înţeleg că nu are voie de la partid să vină să discute cu mine, să găsim soluţii, să folosească acei bani, dacă tot există. Am făcut apel şi către inspectorul general şcolar să vină, să vadă despre ce este vorba”, a adăugat Anca Belu. Între timp, pe lângă toate problemele relatate de primar, în unitatea şcolară au fost depistaţi şi mai mulţi elevi cu păduchi, iar în trecut au fost semnalate cazuri de hepatită. De menţionat că directorul Claudiu Revnic nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218