REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liceul Ovidius şi Şcoala 2 din Murfatlar, transformate în ringuri de box

Liceul Ovidius şi Şcoala 2 din Murfatlar, transformate în ringuri de box

Replica API 24 noiembrie 2012 | 00:00 386

O mică "vedetă" la FC Real Constanţa ar fi împărţit pumni unui coleg

O mică "vedetă" la FC Real Constanţa ar fi împărţit pumni unui coleg

Liceul Teoretic Ovidius, din municipiul Constanţa, a fost transformat într-un câmp de luptă. Ziua de joi a fost una nefericită pentru doi elevi din cadrul unităţii de învăţământ, care ar fi fost implicaţi într-un conflict crunt. Din câte se pare cei doi băieţi, elevi în clasa a IX a, în cursul pauzei de dinaintea orei de istorie, s-au hârjonit, totul degenerând într-o adevărată luptă.

Cel care a început scandalul ar fi fost E. I., din clasa a IX-a D, care ar fi făcut o vizită clasei a IX-a G, căutându-l se pare pe M. I. S. După mai multe replici în contradictoriu, E.I. ar fi trecut la lovituri, dându-l pe colegul său cu capul de pereţi, susţin colegii. Plină de sânge şi speriată, victima şi-ar fi sunat familia pentru a fi luată acasă. Nu a fost chemată ambulanţa, conform surselor noastre. Directorul unităţii de învăţământ, Cristina Anghel, a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că ştie de situaţie, întrucât se afla în şcoală, dar, susţine aceasta, cei doi nu s-ar fi bătut, ci totul a fost un nefericit accident. "Elevii nu s-au bătut, a fost un accident nefericit. S-au jucau, înghiontit, şicanat şi, din greşeală, s-ar fi împins, s-a depăşit o limită, a fost un accident de joacă. Nu au avut nici o dispută, nu s-au certat. Nu a fost nimic grav. Şcoala va face ce prevede regulamentul, vom parcurge, desigur, toate etapele care sunt prevăzute şi care este normal să fie parcurse", a spus Cristina Anghel, directorul unităţii şcolare. În ceea ce priveşte elevii Liceului Teoretic Ovidius, aceştia susţin că au auzit de incident ,dar că totul s-ar fi întâmplat din joacă. "Am auzit că s-a întâmplat aseară (joi - n.r.). Cei doi se tachinează în joacă mereu, nu este prima oară, dar nu a fost bătaie", a declarat, pentru "Replica", un elev al clasei a XI-a, din cadrul Liceului Teoretic Ovidius. Pentru a se ajunge la un punct comun, se va întruni Consiliul Profesoral pentru a demara o anchetă. "Directorul unităţii de învăţământ a spus că va întruni Consiliul Profesoral şi va stabili gravitatea situaţiei, după care va aplica sancţiuni. Sancţiunile sunt următoarele: eliminare, scăderea notei la purtare sau, în cel mai rău caz, exmatriculare", a spus Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Facem precizarea că tatăl lui E. I., Erol Iusuf, a contactat cotidianul "Replica" de Constanţa pentru a reclama că, de fapt, fiul său a fost cel agresat! Adăugăm şi faptul că E. I. este o mică "vedetă" în cadrul FC Real Constanţa, la grupa 1997. Incidentul cu violenţă de la Liceul Ovidius nu este singurul la finalul acestei săptămâni într-o unitate de învăţământ. Vineri, 23 noiembrie a.c., alţi doi elevi din localitatea constănţeană Murfatlar s-au luat la bătaie în sala de clasă, în faţa colegilor, din cauza unei ţigări. Ei au fost despărţiţi de colegii de clasă de la Şcoala Generală nr. 2. Victima a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar Consiliului Profesoral a demarat o anchetă şi în acest caz.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614