REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații la ceas aniversar

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații la ceas aniversar

Replica API 17 mai 2019 | 00:45 907

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații sărbătorește cea de-a 28 aniversare. Bucuria aniversării este completată de reușita obținerii pentru a treia oară a titlului de Școală europeană.

Obținerea certificatului Școală europeană demonstrează că Liceul Tehnologic de Eletrotehnică și Telecomunicații Constanța este o școală ferm ancorată în valorile europene, preocupată permanent de formarea și dezvoltarea profesională a elevilor săi, a culturii organizaționale, a ethosului școlii prin derularea de multiple activități în cadrul programelor europene încă din anul 2003.

La moment de bilanț, trebuie să fie evidențiate multiplele realizări ale elevilor coordonați de cadre didactice dedicate, în acest moment al anului 2019:

- Premii la olimpiadele naționale pentru disciplinele din aria curriculară Tehnologii

- Premii la concursul de fizică Șerban Țițeica

- Premii la concursul de matematică Adolf Haimovici

- Premii la concursul național Științe și Tehnologii

- Medalii la Olimpiada Sportului Școlar

- Premii la concursul Magia teatrului, Cultivă-ți pasiunea- Concurs de eseuri

- Activități de voluntariat

- Participări al concursurile de robotică

La toate aceste rezultate, se adaugă preocuparea permanentă pentru pregătirea de specialitate în domeniile pentru care Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații este acreditat , concretizată prin parteneriate cu peste 20 agenți economici de profil din județ care asigură pregătirea practică de specialitate, precum și cu unități școlare din Spania și Portugalia în care anul acesta au fost realizate mobilități ala elevilor și cadrelor didactice prin derularea proiectului Erasmus+, Actiunea Cheie 1:Mobilitatea persoanelor în scopul învățării-Formare profesională VET, proiect nr. 2018-1-RO01-KA116-047522 având titlul:” Improving new skills in european technical training”.

Scopul acestor mobilități, ținând cont de strategia de internaționalizare a Cartei VET pe care Liceul Tehnologic de Electrotehnica și Telecomunicații din Constanța a dobandit-o în anul 2017 este de a dezvolta în rândul elevilor noi competențe și abilități în domeniul electric, competențe interculturale, lingvistice.

"Astăzi, Liceul Tehologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii se prezintă ca o şcoală serioasă, recunoscută şi apreciată pentru calitatea educaţiei pe care o furnizează beneficiarilor, o şcoală care a promovat şi promovează respectul, recunoaşterea şi aprecierea, calitatea şi eficienţa, corectitudinea şi libertatea de opinie – o școală cu viitor, pentru viitor. Ne dorim să fim o școală a viitorului, să punem accentul pe o educaţie de calitate, pe valori în care elevii să creadă, în care să se regăsească și care să îndeplininescă două condiţii esenţiale: să placă elevilor, dar să fie şi eficientă, o şcoală prietenoasă cu părinţii, elevii şi profesorii ei şi deschisă către comunitate", a transmis directorului liceului, prof. Andra Șandru

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614