REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Liceul Traian “ATACAT” de Asociația Elevilor din Constanța?! AEC dorește dreptate în cazul BURSEI SOCIALE în rândul elevilor constănțeni!

Liceul Traian “ATACAT” de Asociația Elevilor din Constanța?! AEC dorește dreptate în cazul BURSEI SOCIALE în rândul elevilor constănțeni!

Replica API 29 octombrie 2016 | 00:00 592

AEC: Liceul Traian din Constanța a intrat pe lista liceelor care nu respectă procedura în privința burselor sociale!

AEC: Liceul Traian din Constanța a intrat pe lista liceelor care nu respectă procedura în privința burselor sociale!

Cazul elevilor bursieri din Constanța este intens dezbătut de către Asociația Elevilor din Constanța. Reprezentanții AEC, vocea elevilor pentru elevi, au dorit să facă lumină în cazul burselor sociale pentru elevii constănțeni! Asociația Elevilor din Constanța (AEC) se declară îngrijorată cu privire la cuantumul redus al burselor școlare, propuse de Primăria Municipiul Constanța pentru semestrul I al anului școlar 2016-2017. În urma comunicatului de presă emis de către AEC, reprezentantul Elevilor în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Traian din Constanța a dorit “să dea o replică” reprezentanților AEC, în apărarea instituției în care studiază.

Reprezentantul Elevilor în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Traian din Constanța, Mustaca Vlad, a ținut “să dea replica” Asociației Elevilor din Constanța, prin intermediul nostru, în urma articolului cu referire la comunicatul de presă trimis joi, 27 octombrie a.c., de către AEC, despre elevii constănțeni care nu beneficiază de burse sociale, deși s-ar încadra în baremul construit pentru acest fel de bursă. “În calitate de Reprezentant al Elevilor în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic ”Traian” Constanța, consider că este necesar să clarific știrea privind lipsa acordării burselor sociale la Liceul Teoretic ”Traian” Constanța.”, a declarat Mustaca Vlad, reprezentantul Elevilor în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Traian din Constanța.

Asociația Elevilor din Constanța a declarat astăzi, 28.10.2016, faptul că liceul nostru nu ar fi acordat bursele sociale elevilor, motiv pentru care sunt foarte revoltat, întrucât este o acuzație gravă adusă imaginii instituției.”, a adăugat acesta. Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda, a ținut să precizeze joi, 27 octombrie, faptul că în unele licee nu se acordă deloc elevilor burse sociale sau de merit.

“Dacă în cazul burselor de merit și performanță datele sunt comunicate din oficiu, pe baza rezultatelor școlare, în cazul bursei de studiu și ajutor social este necesară completarea unei cereri și prezentarea unor documente doveditoare. În urma studierii listei cu numărul defalcat de beneficiari, anexă la proiectul de Hotărâre a Consilului Local, am descoperit o situație bizară, și anume faptul că există unități de învățământ, unde niciun elev sau un număr infim beneficiază de bursă de studiu sau ajutor social.”, a declarat acesta. Pe lista liceelor care se confruntă cu astfel de situații se află și Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța. În acest caz, Vlad Mustaca, reprezentantul liceului, s-a sesizat în urma acestei declarații făcută de președintele AEC.

„Menționez că în Liceul Teoretic ”Traian” nu există elevi care să îndeplinească toate criteriile necesare acordării acestui tip de bursă, fapt pentru care solicit Asociației Elevilor din Constanța să rectifice lista liceelor și să fie rezervați în astfel de declarații, dacă acestea nu au o bază concretă. Consider că Liceul Teoretic ”Traian” Constanța nu face altceva decât să respecte legea burselor sociale în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 82 alin. (3) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare.”, a precizat acesta.

AEC a demarat procedura de refacere a listei cu elevii constănțeni care beneficiază de burse sociale!

“Asociația Elevilor din Constanța solicită primarului Decebal Făgădău și inspectorului general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, demarerea unei anchete și tragerea la răspundere a responsabililor care să răspundă patrimonial în favoarea elevilor prejudiciați de neglijența lor. „Pe lângă nenorocul de a proveni din familii cu venituri reduse, de a suferi o boală gravă sau de a fi orfani, unii elevi din municipiul Constanța au și ghinionul de a studia în unități de învațământ cu directori neglijenți, care din comoditate nu au promovat depunerea dosarelor pentru bursele de studiu și ajutor social.

Numărul de 128 de beneficiari de bursă de studiu nu este real, în municipiul Constanța fiind mult mai mulți elevi care îndeplinesc criteriile.”, a precizat în cursul zilei de joi, 27 octombrie a.c., președintele AEC. Întrebat vineri, 28 octombrie a.c., dacă este veridic faptul că Liceul Traian din Constanța se află și el pe lista liceelor în care nici un elev nu beneficiază de bursă socială, acesta și-a susținut ideea până la capăt spunând că și acest liceu se confruntă cu această problemă. Președintele AEC s-a mișcat repede și a demarat această acțiune pentru elevii constănțeni, inițial printr-un comunicat de presă emis în urmă cu două zile, ca ieri, 28 octombrie a.c., să fie prezent la Primăria Constanța pentru a discuta despre această situație, în cel mai eficient mod posibil, cu viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțean precum și cu Mihai Petre, consilierul primarului Constanței.

„Vor să îmi spună că nu este nici un elev orfan în Liceul Teoretic „Traian”, nici un elev navetist. Cu siguranță și în Liceul Teoretic „Traian”, la fel ca în toate unitățile de învățămând din județul Constanța, se află elevi care sunt în situație de nevoie, elevi orfani, elevi care suferă de boli cronice, elevi sunt navetiști sau elevi care provin din familii cu un venit redus.

Astăzi am fost la Primăria Constanța și am discutat cu viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, și cu Mihai Petre, consilierul primarului, tocmai despre această situație. Și a fost asigurat că se vor face demersuri, astfel încât lista să fie actualizată și toți beneficiarii să primească bursele.”, a declarat vineri, 28 octombrie a.c., Constantin-Alexandru Manda, președintele AEC. Toți cei care îndeplinesc aceste criterii și doresc să beneficieze de bursă socială, sunt îndrumați de către președintele AEC să acceseze pagina de sesizări www.asociațiaelevilor.ro/sesizări.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369