REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liceul „Virgil Madgearu”: Sute de elevi au scandat în curtea școlii! Directorul, la un pas de a fi demis! VIDEO

Liceul „Virgil Madgearu”: Sute de elevi au scandat în curtea școlii! Directorul, la un pas de a fi demis! VIDEO

Replica API 21 septembrie 2017 | 00:42 824

Scandalurile par să se țină lanț la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”. După ce, săptămâna trecută, directorul instituției, Camelia Marcu, și colegii ei, profesorii, erau la cuțite, a venit rândul elevilor să atragă atenția asupra problemelor din unitatea de învățământ. Miercuri dimineață, sute de elevi au ieșit în curtea școlii, indignați de faptul că nimeni din conducerea școlii nu și-a arătat disponibilitatea să-i asculte. Elevii au reclamat că ora 20.00, ora la care se încheiau orele de curs, era prea târzie pentru ei, mulți fiind navetiști.

Într-un final, sub presiunea protestului, reprezentanți ai elevilor, însoțiți de reprezentanți de la Asociația Elevilor din Constanța, au reușit să discute cu directorul instituției, care a fost de acord să modifice orarul zilnic, astfel încât elevii să termine orele mai devreme.

„Nu vezi zilnic un protest al elevilor. Astăzi, elevii Liceului "Virgil Madgearu" din Constanța ne-au dat o lecție și au arătat că vocea elevilor contează si poate influența deciziile, inclusiv la firul ierbii. Supărați pe hotărârea de modicare a programului școlar, fără consultarea reprezentanților elevilor, și pe lipsa deschiderii la dialog a conducerii au decis să organizeze o acțiune de protest spontan. La invitația lor, am venit și am mediat discuția cu directorul liceului, care, la vederea celor 200 de elevi a acceptat dialogul și a dat asigurări că cererile protestatarilor vor fi puse în practică.

Concret, s-a obținut:

- finalizarea programului școlar la 19:30, în loc de 20:00;

- revenirea la împărțirea inițială a claselor: a 9a și a 10a de după-amiază, iar a 11a și a 12a de dimineață;

- asigurarea că orice decizie majoră se va lua cu consultarea elevilor”, a punctat Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor Constanța.

De menționat că, nu mai departe de începutul acestei săptămâni, inspectorul general Petrică Miu atrăgea atenția directorilor de școli asupra necesității stabilirii programului școlar astfel încât elevii și profesorii navetiști să poată ajunge la timp la microbuzele ce îi duc acasă. Având în vedere că mesajul conducerii Inspectoratului Județean Școlar nu pare să fi ajuns la conducerea Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu”, în următorul Consiliu de Administrație se vor face demersurile pentru demiterea Cameliei Marcu din fruntea liceului constănțean.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cand ii aud pe astia cu scoala lor de pe vremea lui ceausescu imi vine sa vomit, se facea asa de bine scoala de ati ingropat romania voi cu generatia voastra de ghertoi recalcitranti si aroganti scoliti pe vremea lu ceasescu. Taceti macar din gura
0
0
Aici la acest lic numai curve bune de p gasesti si o gramada de minore pe catva banuti ti o inghite tarfe in strada
2
6
In loc de ore scandal de cine au fost pusi
3
1
Dar la clasa I, vi se pare normal sa aiba si 5 ore intr-o zi?!?!?
1
1
deoarece la orele 20, elevii,acesti indivizi care sunt satui de droguri,tigari,cafele,bautura,...etc. trebuie sa umble nebuni,hai-hui pe strazi...sa urle,sa bata basica,sa ameninte pe toata lumea,spunand: da ce ma...este strada ta???din acest motiv,si din altele,acesti indivizi,care fac de ras societatea,protesteazaprin curtile scoloilor...ce bataie,meritati voi..cacaciosilor...
8
5
Pe vremea lui Ceausescu era asa ceva ? Si...se facea scoala, nu gluma ! Acum e demos si kratos, tipic anarhiei. Lupta pentru putere e haotica dar puternica, scapa cine poate. Politicul a ajuns la paroxism. Power to the peoples !
8
2
Dar la Traian la cat termina? Tot la ora 20, iar elevii navetisti care au ultimul autobuz la ora 20, ce fac? Este urat ca amestecati elevii in astfel de probleme.
9
2
hai ca mai e putin si intru in functie prostilor si vedeti voi spaguiala...ore nu fac,spaga produc ,Miu e la mana mea...ce-mi mai trebuie?
0
4
asa e anamaria, dar e singurul director care nu pupa in fund isj ul
9
1
la lic Calinescu oricum este o recreatie contiua,nu vezi profesor in curtea liceului sa i intrebe pe elevi de ce stau la tigare dupa inceperea orei,dezinteres total.Asa ca,,la noi nu conteaza cand se termina cursurile,ele nici nu exista.Exista doar urlete,injuraturi si panarama
12
5
Nu este singurul liceu care are finalizarea cursurilor la ora 20..
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218