REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Licitația pentru sectoarele de plajă în impas: se anunță un sezon estival fierbinte!

Licitația pentru sectoarele de plajă în impas: se anunță un sezon estival fierbinte!

Virgil STOIAN 3 martie 2023 | 00:00 5147

După cum Replica anunța în urmă cu câteva zile, guvernul a emis Ordonanța de Urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă turistică pentru sezoanele 2023-2024 anul acesta fiind puse la bătaie, de ABADL, 129 de parcele de plajă ce urmează să fie scoase la licitație. Ei bine se pare că lucrurile nu sunt tocmai roz, OUG fiind anulată, pe 2 martie. Potrivit informațiilor noastre, se dorește ca licitația pentru sectoarele de plajă să se facă la București, lucru la care ABADL dar și eventualii operatori se opun. O altă problemă este că actul normativ propune închirierea plajelor, prin licitație, doar pentru sezoanele estivale 2023- 2024, nu pentru 10 ani așa cum fuseseră contractate până acum.

Licitatia pentru sectoarele de plaja in impas: se anunta un sezon estival fierbinte!

În cursul zilei de 2 martie a existat o dezbatere, la care nu a participat decât Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia, în rest nefiind nici un operator din Mamaia. Nu au fost consultați proprietarii de cluburi, de restaurante, în privința licitației plajelor. Actul normativ propune închirierea plajelor, prin licitație, doar pentru sezoanele estivale 2023- 2024, nu pentru 10 ani așa cum fuseseră contractate până acum, lucru pe care eventualii operatori nu îl vor,  perioada fiind prea scurtă pentru a-și recupera investiția. Din cauza acestei neînțelegeri, dar și a faptului că se dorește organizarea licitației la București, și nu la Constanța, s-a iscat un mic scandal.

Licitatia pentru sectoarele de plaja in impas: se anunta un sezon estival fierbinte!Nicolae Bucovală

Sezonul estival se anunță pe 1 aprilie

Problema este că sezonul estival se anunță pe 1 aprilie, toate autorizațiile trebuind să fie luate până pe 30 martie. Licitația nu a fost încă făcută, trebuind autorizație de la turism, pentru plajă turistică, certificat de urbanism pentru beach-bar-uri, avize de mediu sanitar, veterinar pentru plaja, autorizație construcție plajă, recepție finală plajă. Pentru a funcționa, un operator trebuie să aibă aceste autorizații la zi, altfel e pasibil de amendă. Toți cei care doresc să închirieze sectoare de plajă sunt disperați pentru că perioada de timp e prea scurtă. În nici o lună de zile ei trebuie să obțină aceste autorizații. Să zicem că unii deschid pe 1 mai sau alții pe 1 iunie, dar tot nu este timp destul.

Licitatia pentru sectoarele de plaja in impas: se anunta un sezon estival fierbinte!

În concluzie, sezonul estival se anunță nesigur pentru eventualii operatori de plaje, licitația nu se știe când și unde va fi și nici perioada de timp pe care vor fi atribuite sectoarele de plaje. Așteptăm cu nerăbdare rezolvarea acestei situații... fierbinți... ca nisipul vara.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Vama Veche adjudeca astia sectoarele de plaja si umplu plaja de umbrele si de sezlonguri dar sa fiu al naibii daca am vazut o toaleta publica sau macar un dus la iesirea de pe plaja. Nu inteleg care sunt facilitatile. Sa platesti sezlongul? Pentru ce? Mai bine fara ca la fel de bine pot sa stau si pe prosop fara sa platesc 50-100 lei. Ca sa nu mai zic ca dupa amiaza la malul marii e umbra din cauza umbrelutelor de ingheata copii de frig, ii vad cu buzele vinete. Obligatoriu umbrelute retractabile. Traiasca partidele grupuri infractionale organizate impreuna cu oamenii lor pusi pe functii la ABDL sau cum se numeste ea. Romania tara bogata, pacat ca e populata de astfel de grupuri infractionale. S-au unit sa fure impreuna, pai naiba va mai voteaza.
2
0
Sper ca la vara toti administratorii de plaje sa aiba viata celor din Mamaia 2022, de fapt exista premize de chiar mai rau , exista deja un precedent, sa vedem rezultatele !
2
1
Imi place poza in sfarsit a ajuns si Mamaia sa arate bine . O sami iau si eu un 10 zile la un hotel de minim 4 stele pe undeva prin nord ca acolo e pentru mai bogati.
3
3
Singurul obiectiv care inca mai atrage niscaiva turisti,este marea si nisipul plajelor. Cum niste maimutoi ajung sa stapaneasca astea,mangaliotilor si turistilor le ramane sa mearga in Grecia,Bulgaria,Turcia. Fara glume,sunt din Mangalia si vara trecuta am facut zece zile de plaja in Bulgaria. Acasa mi-a fost scarba ,numai cand ma gandeam la cine stapaneste orasul asta de fapt,cu plaje cu tot. Turistii nu au ce vedea in Mangalia si sunt goniti de preturi mari pentru servicii nasoale si nesiguranta pe strazi.
10
0
Aoleo , ce ma fac eu ? de unde mai fac spagi ? cum mai mananc eu gratis cu chioara de nevastamea ? voi chiar vreti sa ma lase si amanata de la blocul vecin , farmacista mea ? ba , voi chiar nu aveti mila de mine ?
6
0
Aoleo da ce mila ne e de cocalarii m*******i care au plaja vai. Poza e din bulgaria...cad de idot sa fii?
8
0
Poate sa fie si la Honolulu licitatia, importanta este eliminarea cipanzeilor de pe plaja, sa incedeze duhoarea de branza imputita si jaful.
12
1
Doamne fereste se duce spaga la bucuresteni. Stopati acest macel. Alex costea zis abracadabra sa faca licitatiile , el stie cel mai bine sa ia spagi si sa subinchirieze.
14
0
Domnule Bucovala va cam supara normalitatea si transparenta licitatiilor. Sunt deacord cu dumneavoastra intr-un punct,hotelierii trebuie sa administreze plajile pentru ca ei aduc turistii si asta dupa cum se pare este din ce in ce mai greu.
10
0
Opa, nasol, s-au involburat apele armane. Ce? Nu mai puteti sa manariti voi licitatiile cum vor rudele capatane de ovina? Nu mai luati voi parandaratul? Ia bucurestiul caimacul? Ce rau imi pare. Mai invatati si voi sa bateti un bon de casa, un serviciu de calitate si sa nu mai pacaliti lumea. Plaja e a tuturor, nu doar a gibonilor nordici de la eschibaba tistimelu etc. Hai ura si la cat mai multe taxe pe cap de ovina furajat
18
2
GYOVANY esti un idiot hai la vot, Eforie prospera in turism, nu-i asa ?
2
5
Saracu domnu abrudan ce o sa faca daca nu de fac licitatile aici unde e vioara intai?
13
0
Plaja liberă nu cu parandaraturi La margine în zona de langă trotuar se pot deschide terase și închiriere șezlong pentru cine vrea Nu ca până acum langa apa șezlonguri Pe mijlocul plajei baruri coteț cu muzică la maxim
24
2
Mare țeapă sa vii pe litoralul romanesc, preturi de Dubai servicii de rahatt nisip de cct , niste japcangii acești operatori de plaja niste interlopi
21
1
Da,marea problema pare a fi timpul prea scurt pentru smecherii lu pește.Pentru restul lumii, licitația ar fi bine sa nceapa pe la sfârșitul lui august și sa aibă loc nu în București, ci prin Mali ori Ciad.Sunt sigur.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369