REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Licitație cu cântec la Universitatea Ovidius, marca Mihaela Niță

Licitație cu cântec la Universitatea Ovidius, marca Mihaela Niță

Mirela PASCAL 6 februarie 2023 | 00:00 9377

Ce au firmele Alfaro Security SRL- Dialfa Security SRL, din Galați, și nu au altele?! Întrebare la care doar cei din Universitatea Ovidius, în special de la Direcția Achiziții, ne pot răspunde, în contextul în care, aproape lunar, cele două societăți deținute de aceeași persoană „câștigă“ licitațiile. Ultima procedură a fost cu cântec și i-a venit de hac o firmă din Constanța, Transguard Security SRL, care invocă nereguli la procedura de atribuire. Motiv pentru care acordul cadru atribuit în decembrie, pentru serviciile de pază, transport valori, monitorizare și intervenție, atribuit firmelor Alfaro Security SRL- Dialfa Security SRL, va fi anulat. Responsabilă de achizițiile Universității Ovidius este Mihaela Niță, soția fostului șef al CT BUS, Bogdan Niță.

Licitatie cu cantec la Universitatea Ovidius, marca Mihaela Nita

Universitatea Ovidius continuă să dea, pe bandă rulantă, contracte pentru servicii de pază, firmelor de casă  Alfaro Security SRL- Dialfa Security SRL, ambele din Galați, deținute de același om de afaceri, Liviu Alexandru Mănăilă. Universitatea umflă conturile societăților de ani buni, iar sumele sunt considerabile. Iată că ultimul contract atribuit „prietenilor” universității ar putea fi anulat, după ce ofertantul perdant, Transguard Security SRL, a contestat procedura. S-a pus la îndoială legalitatea procedurii de atribuire, invocându-se încălcarea principiilor fundamentale ce stau la baza achiziţiei publice, consacrate de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, deoarece oferta acesteia este inacceptabilă şi neconformă sub aspectul propunerii tehnice şi neconformă sub aspectul propunerii financiare. Oferta câștigătoare conţine preţuri care nu pot fi justificate, consideră Transguard Security, care a cerut obligarea Universității Ovidius la reluarea procedurii de atribuire, în sensul reevaluării ofertei depuse de câștigătoare, care este o asociere formată din trei societăți, şi continuarea procedurii în vederea desemnării ofertei câştigătoare şi perfectării contractului de achiziţie publică.

Licitatie cu cantec la Universitatea Ovidius, marca Mihaela Nita
Că procedura nu a fost atribuită în condiții legale au constat și cei de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care a admis contestația firmei din Constanța, a anulat actele privind decizia de stabilire a ofertei Alfaro Security SRL ca fiind câștigătoare, precum și comunicările privind rezultatul procedurii. Universitatea Ovidius a fost obligată, pe 31 ianuarie, ca în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Alfaro Security SRL, să emită un nou raport al procedurii și să comunice rezultatul acesteia

Soția lui Bogdan Niță, șefa achizițiilor din Universitatea Ovidius

Bogdan Niță a fost șeful CT Bus câțiva ani, până în 2021, atunci când și-a dat demisia din funcție… ca să nu fie demis! Soția sa, Mihaela, a plecat și ea din Primăria Constanța, unde era angajată în funcția de director executiv Direcția Achiziții, nu știm dacă din proprie inițiativă sau a fost dată afară. La începutul acestui an, Mihaela Niță a participat la concursul pentru funcția de director Achiziții Publice. A fost singura candidată și a obținut punctajul final de 92,49 de puncte.

Licitatie cu cantec la Universitatea Ovidius, marca Mihaela Nita

Bogați în terenuri

Bogdan și Mihaela Niță dețin nu mai mult de 7 terenuri în Constanța, unele moștenite, altele cumpărate, dar și trei apartamente. Un detaliu interesant este că, anul trecut, în declarația de avere figura la rubrica ”bijuterii, obiecte de artă și cult“ un cash de 64.000 de lei. În prezent, rubrica este goală. Tot în 2020, familia Niță avea și o casă de locuit, pe care, însă, a vândut-o în august 2021, în schimbul căreia au obținut 293.124 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna asta N**a, o sa ajungă sigur la pușcărie și chiar merita. Așa V ați crezut toți intangibili și nu prea ați scăpat pana la urma…Mazăre, strutunski, Constantinescu etc….acum urmează Mihai Lupu, gunoiul spagar Hira de la RAEDPP doamna N**a de la Universitate etc…hai ca se poate
0
0
Eu am invatat,toti directorasii si profesorii iau bursa ca fac masterat la fara taxa, eu am terminat la bucuresti masterat la fara taxa.In caz ca nu cunosti, nu poti face 2 la fara taxa,rezulta ca semi-doctii astia la vremea lor au fost la taxa.
2
1
Ești un frustrat care probabil nu a avut și nu are competentele necesare și îi invidiaza pe alții care au învățat la timpul lor.
2
2
Sa ii manance puscaria pe toti care au furat si fura. Huuooo zdrentelor. La puscarie cu voi...
8
1
Vad ce se ataca lumea, va este rusine cu studiile pe care le faceti? Cu banii din burse de studiu?cand sunteti mari directori si profesori?eu sunt curioasa cum arata lucrarile voastre de la examene, sunt cu X si O, A sau F sau referate cu greseli gramaticale copiate de pe internet.
9
2
Numai presa nu faceti voi astia de la replica. Tabloid va puteti numi fara probleme
9
7
se trucheaza peste tot pentru bani ,averile facute peste noapte sunt dubioase!ele provin din spagi, falsuri etc.
11
0
Ovidius university este o adunatura de spagari si combinatori. Cea mai p*****a universitate din Romania unde cei mai p****i makkidonni si repetentii din Moldova ajung studenti. La UOC poti sa treci cu bani toate examenele, vorbesti cu secretarele sau cu un combinator si se rezolva cu bani. Iliescu este marionata grupului din spate si tot el o sa faca si puskaria, nu ei!
15
7
Mare știre de prima pagină! De zici că ratații de la Ovidius au scos la licitație semiconductorii de la vreo fabrica din China. Cei de la Replica au terminat cu articolele despre m a c h e d o n i și s-au apucat să scrie despre siguranță națională. Ce le mai place măscăreala celor de la Replica, însă mai au până îi depășesc pe cei de la cancan.ro
17
10
E tare comisia de evaluare a ofertelor. Numai unul și unul. Atât de bine au evaluat ofertele că au ajuns la Consiliul Contestațiilor. Așa funcționează sistemul bugetar, acceptă preț scăzut, nu calitatea serviciilor și background-ul ofertanților. Ar fi trebuit să existe un articol de lege care să specifice ca membrii comisiilor de evaluare a ofertelor să fie testați psihologic înainte de deschiderea ofertelor, că uite ce se întâmplă!
23
2
Mey, ăștia de la "minister" care "tipăriți" bursele, dacă tot dați cu nume și prenume, de ce nu scrieți și CNP-ul și codul IBAN al beneficiarului ca să vă faceți treaba mai bine? E păcat să se lase treaba pe jumăt**e făcută! Pe viitor încercați să dați toate relațiile. Făceți-vă treaba mai bine.
9
5
Pai asta este si ideea sa castige Transguard,firma d casa a lui BOGDAN N**a, cine pazeste CT. BUS ,nu el ia adus la CT BIS,a dat personalul afara,oameni care lucrau de o viata la Regie,si si-a adus diferite firme de casa sa umplut de bani asa vestitul BOGDAN N**a
9
4
Masterat didactic cu bursa garantata de 2500 ron pe luna.Studenti, Amalia Vancea fata Dianei Vancea,Atanase Tanase baiat Mariana Atanase, dir economic,Canea Constantin, sef cu cladirile,Trandafirescu Daniela fiica si sotie de cadru univ,Perju Dumitru sef serviciu prot muncii, Sufaruu sef serviciu paza,Manea Razvan sef cantina,sefele de la magazie, sefa de la taxe Istrate Despina,Mitza Sonia sef serviciu personal,Dan loredana dir juridic, andrei silviu sef serviciu juridic, N**a Mihaela dir achizitii.Nu se sesizeaza nimeni ca este o deturnare de fonduri?milogii nu au suficienti bani.
35
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218