REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Lider european: Războiul în Ucraina va dura până când Washingtonul şi Moscova vor ajunge la o înţelegere

Lider european: Războiul în Ucraina va dura până când Washingtonul şi Moscova vor ajunge la o înţelegere

A.F. 27 ianuarie 2023 | 20:47 841

Trimiterea unor tancuri occidentale în Ucraina va prelungi războiul acestei ţări cu Rusia, iar dacă Washingtonul şi Moscova nu ajung la un acord, al treilea război mondial va începe, a declarat joi preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic, conform Agerpres.

Lider european: Razboiul in Ucraina va dura pana cand Washingtonul si Moscova vor ajunge la o intelegereZoran Milanovic

Ucraina a primit miercuri veşti despre o consolidare majoră a arsenalului său militar, Germania şi SUA anunţând că vor oferi Kievului tancuri Leopard 2 şi M1 Abrams. Aceasta va prelungi războiul, a susţinut preşedintele croat în faţa presei, potrivit agenţiei HINA. Toate tancurile, inclusiv cele ruse şi americane, ard la fel, iar oamenii care stau în ele fie sunt ucişi, fie reuşesc să scape, a remarcat Zoran Milanovic, citează stiripesurse.ro.

Războiul în Ucraina va dura până când Moscova şi Washingtonul se vor înţelege cumva să-i pună capăt, ceea ce este dificil şi îndepărtat, apreciază preşedintele croat. Un asemenea discuţii nici Zagrebul, nici Berlinul, nici Parisul şi nici Bruxellesul nu vor fi consultate, dar dacă ele nu vor avea loc lumea va începe să se îndrepte încet către al treilea război mondial, a estimat el în continuare.

Preşedintele Croaţiei a dezaprobat-o pe şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, care a afirmat în faţa Consiliului Europei că aliaţii occidentali trebuie să fie uniţi, întrucât "luptăm într-un război împotriva Rusiei, nu între noi".

"Poate că Germania este în război cu Rusia. Le urez succes de data asta, să se termine mai bine ca acum 70 de ani, dar noi nu suntem în război cu nimeni", a reacţionat preşedintele croat. "Ea (Annalena Baerbock) ne spune că noi toţi suntem în război cu Rusia. Noi nu suntem, America este, noi suntem doar pioni", a concluzionat el.

În timp ce premierul croat Andrej Plenkovic s-a arătat favorabil sprijinului militar pentru Ucraina, preşedintele Zoran Milanovic s-a manifestat împotriva acestei susţineri şi a respins în noiembrie propunerea guvernului de la Zagreb ca ţara sa să participe la instruirea soldaţilor ucraineni în cadrul misiunii de asistenţă militară a UE (EUMAM) pentru a se opune agresiunii ruse. Preşedintele a motivat că această acţiune ar încălca Constituţia Croaţiei, întrucât nu clarifică baza pentru declararea Ucrainei ţară aliată, în contextul în care ea nu este nici membră a UE, nici a NATO.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@"Zorica tata".....nu te mai infoia,de vitejia din astia ca tine care au vazut uniformed si arme doar la muzeu si la tv ,sint satul! Lasa vrajeala si ciocu' mic! Daca e sa fie ceva,astia ca tine cu guraare ,VA tirati primii!hai ...sa fii iubit...
0
0
razboiul se va termina cand asasinul putin va avea gura plina cu kktul dat de noi toti ! Si il servim si pe ion !
1
2
Bravo are perfecta dreptate, asa am fost tarati si in al doilea razboi
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369