REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccineze

Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccineze

Replica API 23 octombrie 2021 | 21:29 751

Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccine. De la Papa Francisc la Dalai Lama, de la rabinul-șef al Israelului la marele muftiu al Arabiei Saudite, toți au spus, la un moment dat, același lucru - nimeni nu trebuie să se teamă să facă injecția deoarece vaccinarea este sigură, este o datorie morală și arată grijă pentru cei din jur, scrie digi24.ro.

Unul dintre primii europeni care s-au vaccinat împotriva COVID-19 a fost un înalt prelat ortodox bulgar. Așa a vrut să arate că biserica este de partea campaniei de imunizare și o susține.

Șeful Bisericii Ortodoxe Grecești s-a infectat înainte ca vaccinul să fie disponibil apoi a făcut injecția cu prima ocazie.

Ieronim al II-lea, șeful Bisericii Ortodoxe Grecești: Am încercat și vom mai încerca să-i facem pe toți oamenii să creadă. Doar în acest mod vom putea clădi zidul care ne va proteja pe toți.

În Rusia, foarte puternica Biserică Ortodoxă a spus că oamenii care nu se vaccinează comit un păcat pentru care trebuie să se căiască tot restul vieții, deoarece sunt responsabili și de moartea altora. Declarația aparține unuia dintre adjuncții de încredere ai Patriarhului Kiril.

Ilarion, mitropolit de Volokolamsk: Dacă cineva mă întreabă dacă să se vaccineze sau dacă să aștepte, le spun că trebuie să se vaccineze mai repede, decât mai târziu.

Papa Francisc și Dalai Lama sunt probabil cei mai influenți lideri religioși la nivel global, chiar și în afara confesiunii lor. Ambii s-au vaccinat și îndeamnă toată planeta să facă la fel.

„Injecția este de mare ajutor”

Papa Francisc: La Vatican toți suntem vaccinați, mai puțin un grup mic. Dar și pe aceștia căutăm să-i ajutăm.

Dalai Lama: Ca să prevină probleme serioase, injecția este de mare ajutor. Mai mulți oameni ar trebui să aibă curajul să facă injecția.

Regina Elisabeta a II-a, care este în același timp și șefa Bisericii Anglicane, s-a vaccinat încă din ianuarie.

Regina Elisabeta a II-a: După ce faci vaccinul, te simți protejat. Asta mi se pare foarte important. Și din câte mi-am dat seama, a fost inofensiv.

Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel pentru pace și probabil cel mai cunoscut prelat anglican, s-a dus și el să facă injecția, deși se deplasează foarte greu.

Marele Muftiu al Arabiei Saudite a spus că serurile sunt un dar de la Allah, după ce și el a primit o doză. Iar Marele Rabin al Israelului a mers mai departe și a spus că vaccinarea este OBLIGATORIE conform legilor religioase evreiești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai in Ro sunt niste primitivi.
0
1
Intra si IPS Teo in categoria asta?
0
1
Mare branza, oricum ei nu au nimic de pierdut.
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920