REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liderii ALDE spun ce s-a obținut din negocierile cu Liviu Dragnea pentru legea offshore: 'Concesionarii au acceptat transferul de tehnologie'

Liderii ALDE spun ce s-a obținut din negocierile cu Liviu Dragnea pentru legea offshore: 'Concesionarii au acceptat transferul de tehnologie'

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:30 347

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat miercuri, la finalul ședinței coaliției de guvernare pe tema legii offshore, că societățile concesionare au acceptat „de principiu” să realizeze un transfer de tehnologie către statul român.

„Ne interesează transferul de tehnologie. Aici este o problemă pe care România o are pentru ape adânci, și nu doar România, această tehnologie este mai restrictivă. Nu este la dispoziția oricui și ne interesează, pe perioada proiectului, ca România, prin Romgaz, să avem acest transfer de tehnologie. Ne interesează foarte mult să avem asocieri cu Romgazul cu aceste companii”, a declarat, miercuri, la Parlament, deputatul ALDE, Toma Petcu, fost ministru al Energiei, care a ținut să precizeze că aceste aspecte au fost acceptate ”de principiu” în discuțiile purtate cu reprezentanților societăților concesionare, scrie mediafax.ro.

Delegațiile PSD-ALDE au agreat, miercuri, într-o discuție de peste două ore, la Parlament, forma finală a legii offshore care va intra „de principiu” săptămâna viitoare în dezbaterile din comisiile de specialitate, cele două partide urmând să își prezinte proiectul celorlalte formațiuni politice.

„Ne-am întâlnit pentru a ne pune de acord cu privire la unele aspect tehnice. În esență nu am avut puncte divergente, nici măcar procente. Am avut mai multe chestiuni tehnice legate de autorizări. Cel puțin poziția PSD a rămas aceeași. În esență nu a fost un subiect de fractură în coaliție, nici pe departe, am discutat fără patimă, pur tehnic, având un singur interes, ca România să câștige cât mai mult din această lege (...) 50% din producția de gaz de la Marea Neagră se tranzacționează pe bursa din România, investiția celor care operează se deduce maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, forma pe care deja o cunoașteți și a rămas așa”, a declarat, miercuri, la Parlament, liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, după ședința coaliției de guvernare.

La discuții au participat din partea PSD președintele formațiunii, Liviu Dragnea, liderul grupului din Camera Deputaților, Daniel Suciu, și președintele comisiei pentru Buget din Camera Deputaților, Marius Budăi. De cealaltă parte, ALDE a fost reprezentat de fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, și de vicepreședinții formațiunii Varujan Vosganian și Andrei Gerea.

Potrivit lui Suciu, coaliția a stabilit ca „în principiu” marțea viitoare să se desfășoare ședința comisiilor parlamentare pentru adoptarea unui nou raport pe legea offshore.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, doamna Kovesi, ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani. Nu dracnea, Nu tariceanu. Astia-s cei mai mari HOTI si, de-abia astept sa vad cum ii haleste cu fulgi cu tot Codruta! Cu legea aia adevarata nu facatura lu tudorel-slugarel, sluga lu dracnea.
0
0
F-utute-n g-ura de ministru p-ului, cum spui ma ca nu tu ai redactat si ai elaborat toate aceste legi blestemate ale justistitiei! Spui tu, ca parlamentul le-a elaborat? Nicolicea, codrin stefanescu, radulescu mitraliera sau sobolanul ciordache, ca tu habar nu ai! Siktir potaie nenorocita! Slugarelul lui dracnea. Tu esti mefisto al legilor care-I scapa pe HOTI de LEGE si de puscarie. JAVRA ORDINARA!
1
0
Acum, cu legile justitiei facute de nicolicea, ciordache si menestrelul justitiei si-al lui dracnea, tontonel toader, face ca DNA sa ramana ca o coaja de nuca, miezul l-au papat HOTII. Cu legile astea cine mai lupta impotriva coruptiei! P-ulea se mai atinge acum de HOTI. Ne jefuiesc si ne rad in nas ptr. ca, chiar suntem prostii protilor cand stam asa nepasatori ca la o piese de teatru. Proasta.
4
1
In sfarsit, dupa ani de batjocura, Romania se va alege cu ceva din petrol si gaze. Tineti-o tot asa, salvati ce se mai poate din tara vanduta pe nimic de mafia CDR si PDL.
2
4
Hotilor vindeti bogatiile tarii pentru spaga.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218