REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Liderii de sindicat din Poliţie se simt vânaţi de "noua Securitate": îşi verifică maşinile, să nu aibă dispozitive de urmărire

Liderii de sindicat din Poliţie se simt vânaţi de "noua Securitate": îşi verifică maşinile, să nu aibă dispozitive de urmărire

Replica API 23 august 2013 | 00:00 127

Au intrat în vrie după ce şeful SNAP a descoperit că e interceptat

Au intrat în vrie după ce şeful SNAP a descoperit că e interceptat

Descoperirea liderului Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu - dispozitivul de urmărire găsit montat sub autoturismul M.A.I. pe care îl conducea -, a pus pe jar toţi sindicaliştii din ţară. În această postură se află şi preşedintele judeţean al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Constanţa, Daniel Avasilcăi, care va merge la un service auto autorizat pentru a-şi verifica maşina, întrucât ar fi fost avertizat că toţi liderii de sindicat ar putea avea montate astfel de dispozitive.

"Trăim în vremuri în care Securitatea de altă dată este mic copil. Acum, toată lumea interceptează pe toată lumea, toată lumea ascultă pe toată lumea, se comit abuzuri peste abuzuri. Serviciile Secrete, în loc să apere interesele populaţiei, le apără pe ale unora şi altora. Trebuie să vedem cine a montat acest dispozitiv, poate este vorba de o altă organizaţie. Voi merge la un service auto pentru a-mi verifica autoturismul", a declarat, pentru "Replica", Daniel Avasilcăi. Menţionăm că Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) a găsit un dispozitiv de interceptare sub autoturismul MAI, în care se afla. Acesta ne-a spus că şi-a dat seama că ceva era montat sub autoturism în seara de marţi, 20 august, când cel care se afla la volan a parcat autovehiculul pe o bordură, moment în care a atins ceva. "Este maşina sindicatului şi circul şi eu cu ea. S-a întâmplat acum două seri (marţi seara - n.r.), când a parcat maşina. S-a descoperit acest dispozitiv, am sesizat unitatea de Direcţie a Protecţiei Internă a MAI şi Serviciul Român de Informaţii. Dispozitivul se află la sindicat şi să vedem ce hotărâri iau unităţile abilitate. Mi se pare normal să-l fi montat acolo o unitate abilitată, dacă e pus la întâmplare de altcineva, cred că e foarte rău. Înseamnă că în ţara asta se poate întâmpla orice. Eram în Bucureşti, iar când şoferul a urcat cu maşina pe bordură, a simţit cum a lovit ceva. Era montat în spate, în zona rezervorului", a declarat, pentru "Replica", Iulian Surugiu.

Dispozitivele ilegale de interceptare, la dispoziţia oricui!

Liderul SNAP aşteaptă răspunsul din partea SRI şi DGPI, cu privire la montarea dispozitivului, întrucât, spune Surugiu, cele două structuri au obligaţia de a spune dacă le aparţine sau nu. În schimb, din nefericire, piaţa neagră este plină de astfel de dispozitive de interceptare. Ele se găsesc pe internet şi costă 300 de euro, fapt pentru care oricine le poate achiziţiona şi asculta convorbiri în neştire. Tot de pe Internet pot fi cumpărate dispozitive de ascultare în maşină, stickuri de memorie care sunt, de fapt, microfoane şi aşa mai departe. "Dispozitivul găsit este alb. Cel care l-a montat s-a gândit că şi Loganul este alb şi nu a vrut să iasă în evidenţă. Cei abilitaţi să monteze astfel de dispozitive sunt SRI-ul şi DGPI-ul, aşteptăm răspuns din partea lor. Nu avem cum să ne dăm seama dacă este legal sau ilegal, pentru că arată la fel. Este mai mare decât o cutie de chibirturi, şi este prevăzut cu doi magneţi pentru ataşare", a mai spus Iulian Surugiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218