REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liderii PSD Constanţa clarifică situaţia: Nicuşor Constantinescu este suspendat din partid

Liderii PSD Constanţa clarifică situaţia: Nicuşor Constantinescu este suspendat din partid

Replica API 16 mai 2015 | 00:17 109

Nicuşor Constantinescu

Bulibăşeala de la Constanţa în privinţa situaţiei preşedintelui executiv al PSD, Nicuşor Constantinescu, s-a clarificat. După o perioadă marcată de „e preşedinte”, „ba nu e preşedinte”, social-democraţii constănţeni au ajuns la un deznodământ: Constantinescu e suspendat din partid.

Iniţial, secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, preciza în repetate rânduri că fapta de abuz în serviciu, pentru care Constantinescu este cercetat, nu intră în categoria fapte de corupţie. Vineri, la Casa de Cultură, comitetul executiv judeţean al PSD Constanţa s-a întrunit pentru aprobarea calendarului organizării i desfăşurării adunării generale şi conferinţelor extraordinare de alegeri ale organizaţiilor locale, unde preşedintele interimar al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, a clarificat treburile. „Cei care sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie, inculpaţi, condamnaţi, intră sub incidenţa rezoluţiei şi sunt suspendaţi de drept. (...) Singurul organism care poate să decidă în privinţa preşedintelui executiv este conferinţa judeţeană, care va avea loc la o dată programată până în 30 octombrie. Cei care sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie, inclusiv trafic de influenţă, care este tot faptă de corupţie, cei care sunt inculpaţi sau condamnaţi sunt condamnaţi de drept. Punct! (...) Dacă domnul Constantinescu îşi rezolvă problemele din Justiţie până fixăm conferinţa judeţeană poate să vină şi să participe la alegeri. Dacă nu, nu poate, pentru că intră sub incidenţa rezoluţiei Consiliului Naţional. Nu şi-a pierdut calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean, este suspendat, aici nu discutăm. Discutăm de deciziile instanţelor. Dacă îşi va rezolva problemele, va putea candida la conferinţa judeţeană”, a spus Moga.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218