REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liderul europarlamentarilor PSD: Este datoria noastră să participăm la discuțiile cu premierul

Liderul europarlamentarilor PSD: Este datoria noastră să participăm la discuțiile cu premierul

Replica API 9 iulie 2016 | 00:00 166

Liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă, spune că este de datoria celor care reprezintă România la Bruxelles să participe la discuțiile cu premierul sau cu președintele și a adăugat că absența sa de vineri de la Palatul Victoria nu se datorează unui boicot, ci faptului că s-a suprapus cu vizita unei delegații a Organizației de Femei a Partidului Socialist Bulgar.

"În ceea ce mă privește, eu nu am declinat (n.r. invitația). Într-o primă fază am zis că o să particip, am participat la toate întâlnirile care au fost cu premierul. Consider că noi, în calitate de europarlamentari, reprezentăm România și trebuie să avem discuții cu reprezentanții Guvernului, cu premierul, cu președintele, am avut întâlniri și cu președintele României, am avut de mai multe ori și cu premierul. Eu astăzi nu am putut să particip datorită faptului că am avut o delegație din Bulgaria care s-a suprapus peste ora la care am fost invitați de premier la Guvern. Cu siguranță, la următoarea întâlnire vom participa, am să iau de la cei care au participat fondul discuțiilor", a declarat Viorica Dăncilă la Palatul Parlamentului, întrebată de jurnaliști cum comentează faptul că jumătate dintre europarlamentari au declinat invitația la Palatul Victoria a premierului.

În opinia acesteia, în probleme precum Brexit, migrația, bugetul UE și alte chestiuni care vizează România trebuie să existe o voce comună.

"Trebuie să ne gândim la proiectele de țară, și nu la proiectele individuale. Aici nu se poate pune deci problema unui boicot la invitația premierului. Este datoria noastră de a merge la discuțiile cu premierul, cu președintele. Cu ceea ce nu suntem de acord, spunem în interiorul țării, dar atunci când sunt probleme care sunt referitoare la țară, consider că trebuie să participăm", a precizat liderul europarlamentarilor PSD.

Dăncilă pledează pentru regândirea construcției europene și pentru implicarea cetățenilor.

mai mult: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614