rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Liderul PNȚCD dezvăluie de ce l-a exclus pe Terheș din partid

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, reclamă, duminică, ”un atac inept”, lansat de Terheş Vasile Cristian pe care l-a exclus din partid în urmă cu două săptămâni pentru că nu şi-a plătit cotizaţia. Pavelescu anunţă că va deschide o acţiune în instanţă şi cere 500.000 de euro pentru defăimare, bani pe care ar urma să-i doneze partidului. Liderul PNŢCD oferă şi mai multe explicaţii la acuzaţiile care i s-au făcut.

Aurelian Pavelescu

”L-am dat afară din PNŢCD pe Terheş în urmă cu două săptămâni, pentru că nu şi-a plătit cotizaţia la partid, din lăcomie şi dispreţ pentru membrii partidului. De la acel moment Terheş şi-a dat arama pe faţă: mincinos, laş, gregar şi predispus la fapte penale. Individul a lansat un nou atac inept împotriva mea, care va fi urmat de o acţiune în instanţă, în care îi voi cere 500.000 de euro despăgubiri pentru defăimare, pe care îi voi dona PNŢCD”, a transmis, duminică, Aurelian Pavelescu, într-un comunicat e presă, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, subiectul vânzării sediului partidului – care a constituit tema atacului – este este consumat în urmă cu 7 ani.

Vânzarea imobilului s-a făcu, potrivit liderului PNŢCD, ”în condiţiile existenţei unei executări silite, şi care a făcut obiectul unui scandal chiar atunci”.

”Au verificat la sânge tranzacţia: presa, Camera Notarilor Publici, DNA (la sesizarea ”vechilor” ţărănişti), care a clasat cauza (Ordonanţa din 31.03.2017) şi Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat soluţia DNA. Terheş vrea să se răzbune, după ce 2 ani, de când a venit în partid, n-a pus nicio întrebare despre această vânzare: un laş mizerabil”, a mai scris Pavelescu.

Acesta a răspuns punctual la toate cele nouă puncte din acuzaţia pe care a făcut-o Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD:

”1. Nu Preşedintele partidului se ocupă de relaţia cu AEP, ci Secretarul general şi contabilul. Este imposibil, însă, ca documentele să nu fi fost predate, acestea putând fi obţinute de la Notar şi Cartea Funciară, fiind depuse integral la DNA şi în dosarul Curţii de Apel Bucureşti. Pe de altă parte, contractele de vânzare-cumpărare sunt verificate de Notar, iar nu AEP, că AEP nu e şeful notarilor.

2. Vânzarea s-a făcut potrivit normelor dreptului civil, iar persoanele care au cumpărat nu aveau interdicţie. Ce înseamnă dubios, într-un contract civil? Persoanele care-au cumpărat au fost onorabile, cu mult mai mult onorabile decât Terheş, care este dator la partid zeci de mii de euro, după ce şi-a pus sigla în spate doi ani de zile.

3. Că imobilul se afla sub sechestru. Cine să creadă aşa ceva? Orice notar care ar fi făcut aşa ceva era de mult în puşcărie, iar Cartea Funciară n-ar fi făcut transcrierea. Iar, dacă imobilul ar fi fost grevat de sarcini, contractul se putea încheia prin plata sarcinilor, pe seama vânzătorului. Drept civil elementar. Unde este ilegalitatea?

4. Cu privire la evaluare. Sunt la dosar 2 evaluări. Prima din 2009, realizată de Marian Miluţ, când imobilul a intrat în patrimoniul partidului, evaluare obligatorie, depusă la fisc: evaluarea respectivă este de aproximativ 250.000 de euro. Este depusă la fisc. A doua, cred că din 2014, la o distanţă de 5 ani, de aproximativ 300.000 de euro. Evaluările sunt la dosarul vânzării. Cu cât s-a vândut imobilul? Cu 420.000 euro! Deci undeva cu 40% mai mult decât evaluările, nu cu 30% cât am declarat anterior! Ce nu ştiu detractorii, este că preţul minim a fost stabilit în Comitetul Naţional de Conducere, prin vot, absolut transparent, iar Pavelescu a propus ca imobilul să nu se vândă sub 400.000 de euro, ceea ce s-a şi întâmplat. Eşti bun de plată, Terheş, PNŢCD îţi va lua banii obţinuţi de la UE!

5. O altă minciună odioasă, că imobilul nu putea fi vândut, fiind sub interdicţie de înstrăinare 10 ani! Primul lucru cerut de notar a fost chiar AVIZUL expres al AEP. Şi AEP a dat AVIZUL, pentru motivul că L 334/2006 se referă la imobilele cumpărate de partide de la stat, după 1990, iar nu la imobilele revendicate! Imobilul s-a aflat în patrimoniul PNŢCD din perioada interbelică, în mod continuu, iar decizia de retrocedare a instanţei chiar pe asta se întemeiază, în 2009 fiind doar recunoscut dreptul de proprietate! AEP nici nu putea decât să de AVIZUL aflat la dosarul vânzării, fiind obligat de decizia instanţei de judecată! Eşti bun de plată, Terheş, pentru minciună!

6. Cum să nu se cunoască preţul vânzării, când acesta este prevăzut de contract, Terheş? Cum să nu se cunoască modul de plată, când e specificat în contract? Plata s-a făcut ÎN CONTUL OFICIAL AL PNŢCD! Eşti bun de plată, Terheş!

7. Cum să existe conflict de interese într-o vânzare a unui imobil aflat în circuitul civil, vândut la un preţ mult mai mare decât evaluarea, bunul aflându-se în proprietatea privată a partidului? DNA nu ar fi observat, când a fost sesizat? Ei, bine, DNA a clasat cauza, pronunţându-se şi pe acest aspect. Eşti bun de plată, Terheş!

8. Cum să se facă plăţi către partid în contul personal al lui Pavelescu? Cine ar fi acceptat să facă astfel de plăţi şi cum eu, fiind avocat, să accept aşa ceva? Conturile bancare pot fi verificate oricând şi, afirmând asta, erai obligat să faci dovada, Terheş, altfel, eşti bun de plată!

9. Cum să nu se ştie unde s-au dus banii? Toate plăţile s-au făcut din contul partidului, proba indiscutabilă, cu documente justificative. Băncile nici n-au dreptul să facă plăţi fără documente justificative. Eşti bun de plată, Terheş”.

Pavelescu afirmă ă toate acţiunile lui Terheş Vasile Cristian ”sunt delirante şi ofensatoare”.

”Mai nou, susţine ca un cretin, că partidele sunt societăţi comerciale, iar preşedinţii de partid, administratori, membrii fiind asociaţi în SRL-urile partide politice, habar neavând de regimul legilor speciale. Du-te, bre, şi învaţă carte, eşti ridicol! Ce studii ai? Pe cine prosteşti? Tărăniştilor naivi care se uită în gura ta, un singur mesaj: mi-a cerut să vă dau afară de când a venit în partid, printre altele pentru că ”nu vă plătiţi cotizaţiile”. Şi alt mesaj: mi-a prezentat deja înlocuitori, mai ales din zona AUR. Vă minte şi vă foloseşte pe toţi, vă dispreţuieşte”, se mai arată în comunicat.

Documentul se încheie cu cuvintele: ”Ne vedem în instanţă, Terheş, te aşteaptă zile grele!”.

luni, 23 mai 2022591
GANDUL.RO
Mărturisire tulburătoare a tatălui Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt
Comentarii
mai mult...Politică
5 iul 00:00PoliticăRareș Bogdan anunță momentul în care se va rupe relația dintre PNL și PSD

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că nu o să accepte un alt candidat din afara PNL la următoarele...452

5 iul 00:00PoliticăKlaus Iohannis a semnat legea care interzice foștilor condamnați să mai candideze296
5 iul 00:00PoliticăMinistrul Dezvoltării anunță revoluția în construcții: 'O să reînnoim întregul pachet de normative'311
5 iul 00:00PoliticăModificările aduse Codului fiscal intră în transparenţă; săptămâna viitoare vor fi adoptate

Modificările aduse Codului fiscal urmează să intre luni în transparenţă decizională până vineri, iar...286

5 iul 00:00PoliticăDrulă: Am venit la Cluj ca să fluier în biserică; Emil Boc minte cu neruşinare, este incompetent341
5 iul 00:03PoliticăViorica Dăncilă a plimbat 50 de oameni prin orașe să cânte: „Să fie pace pe Pământ, să fie pâine pe masă”636
5 iul 00:04PoliticăKlaus Iohannis a semnat: recheamă ambasadorii României din mai multe state

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000...445

5 iul 00:04PoliticăGuvernul va impozita progresiv profitul din jocurile de noroc458
5 iul 00:04PoliticăNicolae Ciucă a decis! Numele miniștrilor vizați de o posibilă remaniere915
5 iul 00:05PoliticăElena Udrea face clarificări tăioase privind dosarul Buzăianu

Elena Udrea se dezice total de orice implicare în dosarul Buzăianu. Fostul ministru spune că nu a avut nicio...708

5 iul 00:05PoliticăKlaus Iohannis i-a scris lui Joe Biden, de Ziua SUA285
5 iul 00:06PoliticăPSD, replică la 'compromisul' PNL pe impozitare: 'Să deslușim împreună cum și cu cine s-au luptat cei din PNL'430
Vremea
26.4°23.2° - 26.4° marţi, 5 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 49%
Vânt: 3.67 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/49424419282613
5/403327383218
joker28272059
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 iul 00:00SportSimona Halep, gest 'controversat' față de Rafael Nadal, la ceremonia de la Wimbledon. Video

La Wimbledon s-a sărbătorit centenarul turneului, iar cu această ocazie organizatorii au invitat marii jucători în...983

5 iul 00:00SportFotbal: Internaţionalul brazilian Gabriel Jesus, de la Manchester City la Arsenal

Atacantul internaţional brazilian al echipei Manchester City, Gabriel Jesus, a semnat un angajament cu Arsenal Londra...197

5 iul 00:00SportTenis: Novak Djokovic, calificat în sferturile de finală la Wimbledon

Sârbul Novak Djokovic, triplul deţinător al titlului, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis...299

5 iul 00:00SportCristiano Ronaldo, absent de la reunirea lotului lui Manchester United

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (37 ani), care a afirmat că ar putea pleca de Manchester United, nu a fost...266

Local
5 iul 23:30LocalCutremur de 4,1 grade în România

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (73 km), Ploiești (81 km), Bacău (113 km), Brăila (117 km),...622

5 iul 23:30LocalMinor în pericol de înec, la Olimp, a intervenit elicopterul SMURD

Medicii din cadrul SAJ au fost solicitați să intervină luni, 4 iulie, la hotelul Maramureș, din Olimp, acolo unde a...682

5 iul 23:30LocalConferință de presă cu ocazia festivalului Neversea, care va debuta pe 4 iulie! Video

667

5 iul 23:29LocalBărbat dispărut! Dacă l-ați văzut, sunați la 112!

La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Constanța au fost sesizați...715

5 iul 23:29LocalÎn localitatea Corbu, apa potabilă se va furniza după un program prestabilit

Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă...591

5 iul 23:29LocalFestivitate de Absolvire la Universitatea Maritimă din Constanța!

Universitatea Maritimă din Constanța a organizat sâmbătă, 2 iulie 2022, la Baza Nautică, Festivitatea de Absolvire...667

5 iul 23:31LocalGruparea Mobilă Constanța la datorie, în weekendul 1-4 iulie

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, un număr de 300 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța au...385

5 iul 23:31Local245 intervenții ale pompierilor militari constănțeni, în weekendul 01-04 iulie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au...301

5 iul 23:32LocalO femeie a murit, după ce un utilaj agricol s-a răsturnat peste ea

583

Politică
5 iul 00:04PoliticăKlaus Iohannis a semnat: recheamă ambasadorii României din mai multe state

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000...445

5 iul 00:04PoliticăGuvernul va impozita progresiv profitul din jocurile de noroc

Modificările aduse Codului fiscal urmează să intre luni în transparenţă decizională până vineri, iar...458

5 iul 00:04PoliticăNicolae Ciucă a decis! Numele miniștrilor vizați de o posibilă remaniere

915

5 iul 00:05PoliticăElena Udrea face clarificări tăioase privind dosarul Buzăianu

Elena Udrea se dezice total de orice implicare în dosarul Buzăianu. Fostul ministru spune că nu a avut nicio...708

5 iul 00:05PoliticăKlaus Iohannis i-a scris lui Joe Biden, de Ziua SUA

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, Jr., o...285

5 iul 00:06PoliticăPSD, replică la 'compromisul' PNL pe impozitare: 'Să deslușim împreună cum și cu cine s-au luptat cei din PNL'

430

Interviuri
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...7158

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4165

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

2571

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...3975

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4349

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3364

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...5754

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2727

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

3011

Monden
5 iul 00:00MondenVedetele cu cele mai ciudate contracte prenupțiale! Catherine Zeta-Jones are multe pretenții

Iubirea este un sentiment profund, frumos, însă de multe ori nu durează veșnic. Vedetele de peste Ocean, conștiente...380

5 iul 00:00MondenAmazon simplifică modalitatea prin care utilizatorii se pot dezabona la serviciul Prime

Gigantul american de vânzări cu amănuntul online Amazon a simplificat modalitatea prin care utilizatorii se pot...186

5 iul 00:00MondenAnimaţia "Minions: The Rise of Gru" a dominat box office-ul nord-american în weekend

180

5 iul 00:00MondenAnca Pandrea, cu salvarea la spital. Actrița e plină de vânătăi

Anca Pandrea (76 de ani), simpatica actriță din serialul „Numai iubirea”, face cu greu față căldurii, așa că...428

5 iul 00:00MondenCum a reușit să slăbească peste 40 de kilograme? Adele a făcut trei schimbări simple, dar eficiente

Adele a reușit să dea jos aproximativ 45 de kilograme în doar doi ani, după ce a făcut o serie de schimbări în...371

5 iul 00:00MondenJohnny Depp, bun de plată, după ce Amber nu a mai donat din banii de divorț

Credeți că momentul în care Johnny Depp a ieșit marele învingător al procesului de defăimare avut cu fosta...329

5 iul 00:00MondenFestivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Sibiu

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 şi 10 iulie. Biletele au fost puse în...191

5 iul 00:00MondenPeter Brook, gigantul care a schimbat pentru totdeauna imaginea teatrului

Peter Brook, decedat sâmbătă la vârsta de 97 de ani, a fost alături de Konstantin Stanislavski unul dintre cei mai...184

5 iul 00:00MondenHarry Styles, 'devastat' după ce concertul său de la Copenhaga a fost anulat în urma atacului armat

182

Mapamond
5 iul 22:56MapamondIncendiu în Moscova: A ars partea superioară a unui celebru zgârie-nori. Video

Un incendiu a izbucnit la partea superioară a unui turn din complexul Capital Towers din Moscova, anunță media...644

5 iul 22:56MapamondOlaf Scholz: Războiul ar putea dura mult timp, pentru că Putin l-a pregătit mai demult

Decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a declanşa o invazie asupra Ucrainei vecine a fost luată cu mult timp...483

5 iul 22:56MapamondŞaptezeci de diplomaţi ruşi şi familiile lor au părăsit Bulgaria

524

5 iul 23:00MapamondZeci de lideri politici se adună în Elveția pentru elaborarea „Planului Marshall”

Lideri din zeci de țări, organizații internaționale, instituţii financiare și sectorul privat sunt pregătiți să...360

5 iul 22:58MapamondConturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost sparte

Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost piratate, duminică, iar o anchetă este în curs de...298

5 iul 22:58MapamondRusia acuză Occidentul că instigă Ucraina să atace ținte din Rusia

Kievul și „manipulatorii săi occidentali” nu vor sfârși bine dacă își continuă provocările în Rusia, a...548

5 iul 22:56MapamondO navă rusă care transporta grâu ucrainean a fost arestată în Turcia

Autorităţile vamale turce au arestat o nava rusă de tip cargo ce transportă grâu ucrainean furat, a anunţat...646

5 iul 22:54MapamondEuropa se topește: în Spania s-au înregistrat 43 de grade Celsius

Europa se topește din cauza valului extrem de caniculă. În sudul Spaniei, temperaturile au urcat până la 43 de...409

5 iul 22:54MapamondLupte grele în Melitopol. Ucraina recunoaşte că pierde teren în Lisiceansk

450

Sănătate
5 iul 00:00SănătateLipsa de iod, cea mai importantă cauză de retard mintal. Semnele deficitului

Iodul este un microelement care se găseşte în cantităţi mici în organismul uman (15-20 mg la adult), rolul său...211

5 iul 00:00SănătateAtenție la durerile de umăr stâng! Pot fi un semn al inflamației inimii

Sindromul Dressler este un tip de pericardită (inflamația pericardului) și este considerat o boală autoimună. De...260

5 iul 00:00SănătateAlzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temuta maladie

314

5 iul 00:00SănătateAi dureri de spate și de oase? Iată ce vitamine îți lipsesc

Ai dureri de spate și de oase? Ai o stare de oboseală accentuată și parcă intri cam des în depresie…? Poți avea...352

5 iul 00:00SănătateAtac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara

Temperaturile ridicate pot crește riscul apariției mai multor afecțiuni cardiace prin suprasolicitarea inimii,...301

5 iul 00:00SănătateCe să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă. 10 lucruri care îți pot salva viața

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar la Unitatea de primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Sf....254

5 iul 00:00SănătateAlimente care pot ajuta la scăderea riscului de cataractă

Cataracta este o afecțiune oculară extrem de frecventă, care se manifestă prin opacifierea cristalinului sau a...245

5 iul 00:00SănătateStudiu: Ce se întâmplă dacă fumezi și bei cafea pe stomacul gol

Fumatul este un obicei nesănătos, iar unii cercetători sunt de părerea că nici cafeaua nu îți face prea mult...236

5 iul 00:00SănătateApple Watch ar putea măsura temperatura corpului

185

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT