REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liderul SNAP a trimis sesizare la IGPR cu privire la bătaia dintre mascaţii constănţeni: Cerneagă trebuie demis!

Liderul SNAP a trimis sesizare la IGPR cu privire la bătaia dintre mascaţii constănţeni: Cerneagă trebuie demis!

Replica API 21 februarie 2014 | 00:00 437

Conflictul dintre cei doi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, încă nu s-a stins. Chiar dacă presupusul agresor, respectiv adjunctul SAS, subcomisarul Adrian Cerneagă, a fost retrogradat întrucât şi-a lovit un coleg, pe agentul principal Codrin Petrache, în timpul unui antrenament, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a sesizat Inspectoratul General al Poliţiei Române cu privire la demiterea acestuia din funcţie.

"Da, am sesizat inspectorul general pentru a lua măsurile corespunzătoare. În opinia noastră, o singură măsură corespunzătoare era normală: demiterea acestui individ din funcţie. Asta era singura măsură, pe care cred că inspectorul general o s-o ia. Cei de la Constanţa s-au grăbit repede să facă un Consiliu de Disciplină, l-au retrogradat, îl mută de acolo şi individul ăsta, să nu-i spun altfel, rămâne în Poliţie şi poate să-şi bată atât şefii cât şi subordonaţii. Vedem săptămâna viitoare. Dacă IGPR-ul nu-l va demite, noi ne îndreptăm cu plângere penală pentru purtare abuzivă , iar minimul pedepsei pe care poate să i-l dea e amenda penală. Şi, în timpul ăsta, acest individ se va afla la dispoziţie, iar când instanţa se va pronunţa pe minimul de pedeapsă, el nu mai are ce căuta în această instituţie. Odată ce i se aplică o amendă penală, la revedere şi drum bun! Mai mult de atât, Codrin Petrache este delegat sindical SNAP. Păi ce facem acum? Şefii îşi bat delegaţii SNAP? Nu ne mai suportăm?", a declarat, pentru "Replica", Iulian Surugiu, liderul SNAP. Reamintim că un poliţist din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a ajuns în atenţia Consiliului de Disciplină întrucât şi-a lovit un coleg. Evenimentul a avut loc luni, 17 februarie, în timp ce luptătorii SAS se aflau în sala de sport, în timpul antrenamentului sportiv. Partea vătămată, respectiv agentul principal Codrin Petrache, ar fi fost lovită în faţă de către subcomisarul Adrian Cerneagă, care era şi adjunctul SAS. Petrache s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral acut închis minor şi nu a avut nevoie de internare în spital. Cercetarea prealabilă a fost finalizată, după care a fost sesizat Consiliul de Disciplină, după care Cerneagă a fost retrogradat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614