REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Liga 1 se reia pe 31 ianuarie

Liga 1 se reia pe 31 ianuarie

Replica API 21 ianuarie 2020 | 16:41 673

După cea mai scurtă pauză de iarnă din istoria campionatului național, Liga 1 urmează să-și reia activitatea pe data de 31 ianuarie, cu partida dintre U Craiova și Gaz Metan Mediaș, prima din cadrul rundei a 23-a. Prima etapă din acest an vine și cu derbiul campionatului, CFR Cluj vs. FCSB fiind programat duminică, 2 februarie, de la ora 20:00.

Patru din cele 14 echipe și-au schimbat antrenorul în iarnă

După primele 22 de etape, clasamentul Ligii 1 este unul destul de strâns, cu o diferență de doar nouă puncte între CFR Cluj, prima clasată, și Viitorul, formație aflată pe locul șase, ultima poziție de play-off. Patru dintre cele 14 echipe din prima ligă a României și-au schimbat antrenorul în această iarnă, deloc surprinzător dacă ținem cont de temperamentul majorității patronilor din Liga 1 sau de rezultatele oscilante ale multor formații. FC Voluntari, ultima clasată, l-a instalat pe banca tehnică pe Mihai Teja, Poli Iași l-a adus pe Mircea Rednic, Vasile Miriuță a revenit la FC Hermannstadt, în timp ce Corneliu Papură l-a înlocuit pe Victor Pițurcă la Universitatea Craiova.

Favoritele la titlu. Poate Astra să producă surpriza?

CFR Cluj și FCSB rămân principalele două favorite la câștigarea titlului din Liga 1, asta deși Astra Giurgiu e formația care se află pe poziția secundă în clasament. La Unibet, probabil cea mai bună casă de pariuri online licențiată ONJN în România, ardelenii primesc o cotă de 1.87 la repetarea performanței din stagiunea precedentă, în timp ce clubul patronat de Gigi Becali beneficiază de o cotă de 3.25 să se impună în Liga 1. Pariorii care doresc să mizeze pe un nou titlu al Astrei Giurgiu au posibilitatea să o facă la o cotă de 10.00, destul de bună dacă ținem cont de felul în care au arătat giurgiuvenii pe finalul sezonului.

Deși s-a întărit în această pauză competițională prin aducerea lui Dan Nistor de la Dinamo, Universitatea Craiova are o cotă de 17.00 pentru câștigarea titlului, ceea ce nu prea le lasă oltenilor prea multe speranțe. Asta și pentru că încă mai exista ceva tensiuni în cadrul clubului oltean. Plecarea lui Victor Pițurcă de pe banca tehnică a Craiovei a fost cauzată de neînțelegerile cu patronul Mihai Rotaru și, în plus, câțiva jucători au fost trecuți pe lista de transferuri, în frunte cu portarul italian Mirko Pigliacelli. Noul principal al oltenilor este de fapt un nume vechi, Corneliu Papură, considerat mantaua de vreme rea a Băniei și a patronului Mihai Rotaru.

Dar Universitatea Craiova nu e singura formație de top din Liga 1 pregătită să se despartă de anumiți jucători. Sunt mulți fotbaliști care stau pe un butoi de pulbere la FCSB, după ce patronul a anunțat o curățenie în această iarnă. Deja au plecat Bozhidar Chorbadzhiyski, Thierry Moutinho, Juvhel Tsoumou și Ioan Hora. Fostul golgheter al Ligii 1 a ajuns în curtea celor de la Gaz Metan Mediaș, acolo unde speră să-și redobândească calitățile, sub bagheta lui Edi Iordănescu.

Mișcări surprinzătoare a făcut și Viitorul lui Gheorghe Hagi. Constănțenii au ajuns la un acord cu maghiarii de la MOL Vidi pentru a-l ceda pe francezul Lyes Houri, unul dintre cei mai importanți jucători ai Viitorului în ultima stagiune și jumătate. Mijlocașul ar fi avut și oportunitatea de a se transfera în MLS, la Columbus Crew, dar a preferat în cele din urmă Europa, mergând în campionatul Ungariei. Hagi s-a despărțit și de Eric, mai mereu accidentat în acest sezon, și de Andreias Calcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218