REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liga Arabă reunită de urgență la Cairo, mesaj dur pentru Israel și SUA

Liga Arabă reunită de urgență la Cairo, mesaj dur pentru Israel și SUA

Replica API 16 mai 2018 | 00:00 148

Miniştrii de externe din ţările membre ale Ligii Arabe vor participa joi la Cairo la o reuniune extraordinară privind "agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian", a anunţat miercuri organizaţia, relatează AFP, informează Agerpres.

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de protestatari palestinieni şi au rănit alţi 2.500 de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza. Aceste proteste au avut loc în ziua inaugurării la Ierusalim a ambasadei Statelor Unite în Israel, scrie stiripesurse.

Miercuri, delegaţii permanenţi ai Ligii Arabe urmează să participe la o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre iniţiativa Statelor Unite, descrisă de secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, drept "o încălcare clară a dreptului internaţional".

Organizată la solicitarea Arabiei Saudite, reuniunea de joi de la sediul Ligii Arabe din Cairo vizează "să abordeze agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian şi să ofere o reacţie la decizia ilegală a Statelor Unite de a-şi transfera ambasada la Ierusalim", a declarat secretarul general adjunct al Ligii Arabe, Hossam Zaki.

Ahmed Aboul Gheit a condamnat marţi "masacrarea" palestinienilor din Gaza de către Israel. Organizaţia panarabă a cerut Curţii Penale Internaţionale (ICC) să înceapă o investigaţie.

Israelul a afirmat că a folosit forţa împotriva demonstranţilor palestinieni pentru a-şi apăra frontierele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se stia ca daca Ierusalimul devine capitala evreilor si atat va izbucni razboi. Sunt curios daca se unesc arabii exportatori de petrol sa dea o lovitura de gratie Americii. Cu sprijinul Rusiei America declara falimentul pana la sfarsitul anului.
0
0
Ce cauta bronzatii aia la frontiera cu statul Israel in afara de lumanari ? Bataie ? Scandal ? Ce , n-au de lucru ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614