REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Liga I - FC Viitorul ameninţă cu neprezentarea dacă LPF nu va schimba programarea următoarelor sale 4 partide

Liga I - FC Viitorul ameninţă cu neprezentarea dacă LPF nu va schimba programarea următoarelor sale 4 partide

Replica API 28 aprilie 2021 | 23:49 1259

Clubul de fotbal FC Viitorul Constanţa a publicat, un comunicat de presă pe site-ul oficial în care ameninţă cu neprezentarea în cazul în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) nu va schimba programarea următoarelor sale patru partide, notează news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Gruparea este nemulţumită de faptul că este singura din play-out care este obligată să joace patru meciuri în decurs de doar zece zile.

"FC Viitorul Constanţa doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii I, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile şi/sau participante la baraj. Astfel, FC Viitorul Constanţa este singura echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare. [...] Atenţionăm pe toţi cei implicaţi în luarea acestor decizii că în cazul menţinerii ei - programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14:15 - clubul nostru nu se va putea prezenta la unul din aceste jocuri", se arată pe site-ul citat.

Oficialii constănţeni susţin că prin această programare se încalcă orice principiu de etică şi fair play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă şanse egale în lupta pentru obţinerea punctelor puse în joc.

"Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formaţia noastră, fără a se ţine cont de: a) Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte şi după fiecare meci în condiţiile desfăşurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore!!! (2 mai, ora 18:30 cu Dinamo - 5 mai ora 14:15 cu Hermannstadt, la Mediaş), b) Distanţele foarte lungi în condiţiile infrastructurii din România şi de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter", mai precizează conducerea FC Viitorul.

Clubul din Ovidiu susţine că prin programarea meciurilor deţinătorul de drepturi TV "se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii I".

"Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează şi dezavantajează în acelaşi timp unele formaţii, astfel că deţinătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii I, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare! LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deţinătorii drepturilor TV şi, prin atitudinea ei pasivă, nu-şi poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor şi echitatea competiţiei pe care o organizează", se mai arată în comunicat.

Echipa de fotbal FC Viitorul întâlneşte, astăzi, de la ora 20:30, în deplasare, formaţia FC Voluntari, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii I. Ulterior va juca în etapa a 4-a cu CSM Poli Iaşi (deplasare, 29 aprilie), în etapa a 5-a cu FC Dinamo (acasă, 2 mai) şi în etapa a 6-a cu FC Hermannstadt (deplasare, 5 mai).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putina retrogradare nu strica. Poate asa se intelege treaba cu vanzarea pe banda rulanta a jucatorilor buni.
1
0
oricum ajungeti in beeeehehe o sa jucati pe pasune cu oitele
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102