REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lili Sandu, coșmar după naștere! „Relația cu tatăl copilului era inexistentă!”

Lili Sandu, coșmar după naștere! „Relația cu tatăl copilului era inexistentă!”

Replica API 21 mai 2022 | 00:00 3053

Viața de mămică nu e ușoară. Lili Sandu, vedeta care devenit mamă la 40 de ani, atunci când se aștepta mai puțin, a povestit cum i s-a schimbat viața total după nașterea micuțului, Thomas Jay. Vedeta a trecut printr-o depresie post natală de care și acum se tratează.

Lili Sandu a devenit mamă în 2020, iar Thomas Jay a fost un copil mult așteptat. Vedeta s-a confruntat cu momente dificile, mai ales că era și primul ei copil. Lili a devenit mamă la 40 de ani, când își luase gândul că va mai cunoaște miracolul maternității. După nașterea copilului însă, Lili a cunoscut depresia post natală, care i-a cam dat de furcă. Bruneta ne-a povestit, pe larg, coșmarul prin care a trecut, scrie click.ro.

Click!: Lili, cum vă împărțiți voi sarcinile acasă? Stați amândoi cu copilul sau faceți cu rândul?

Lili Sandu: Eu mi-am dedicat un an de zile copilului. Am fost acolo trup și suflet lângă el, la fel și Silviu. Silviu s-a angajat de curând, e dificil pentru el să mai stea așa mult cu copilul, dar eu sunt acolo lângă el. Mă mai ajută mama mea și părinții lui Silviu în week-end. Am trecut de perioada aia foarte grea, deja am început grădinița, așa că sunt câteva ore în care efectiv pot să respir. E băiat mare acum, mai am un pic și-l însor!

"Simțeam că mi-am pierdut identitatea"

Ai trecut printr-o perioadă mai dificilă. Vorbeai de stări de anxietate și chiar de o depresie post natală...

Stările de anxietate în maternitate pe mine nu m-au olcoit. Greutățile și problemele pe care le-am simțit sunt universal valabile pentru orice femeie la primul copil. La al doilea, deja știi să-ți manageriezi acele trăiri și caruselul ăla de emoții. La început, nu știi ce să faci că n-are alte instrucțiuni copilul când vine pe lume.

Practic, simțeam că mi-am pierdut cumva identitatea. Mi-era și rușine să vorbesc la început despre asta. Adică, ce o să zică lumea că ți-ai dorit un copil și acum vii să te plângi? Nu am avut timp, mă spălam pe cap odată la două săptămâni!

"Când ajungi în punctul ăla, efectiv clachezi!"

M-a ocolit depresia, adică, de fapt, m-a atins așa un pic. O depresie post-natală vine tocmai din cauza faptului că, la începutul lăuziei, femeia nu trebuie să-și revină doar fizic, e o chestie hormonală, psihică. Relația cu tatăl copilului, e practic, inexistentă.

Femeia trebuie să conștientizeze că există altcineva pe primul loc, căruia trebuia să-i dedice mai mult decât viața ei. Să se dedice în totalitate. Multe femei, din cauza oboselii și a stresului, nu conștientizează asta și trec peste acea perioadă după cinci-șase luni și îşi dau seama că au fost pe pilot automat și pică psihic. Am apelat cumva indirect și la un specialist. Nu-mi permiteam o oră de terapie practic.

Ai lansat, recent, și un Jurnal al mamei....

Am lansat deja Jurnalul mamei care îți rezolvă problemele astea. Practic, scriind în el ce se întâmplă pe parcursul zilelor, conștientizezi totul. Când ajungi în punctul ăla efectiv clachezi, ori pleacă copilul undeva, ori plec eu cu bilet de dus și nu mă mai întorc!

"Am peste 40 de ani, nu mai fac copii!"

Ți-ai revenit fizic mai ușor decât psihic după naștere?

Fizic da, dar psihic încă nu! Biletul ăla de dus mi l-aș dori încă. Eu am fost norocoasă, am alăptat până la un an și patru luni. Mie responsabilitatea asta mi-a topit kilogramele. Acum mă reîngraș. Sunt pe regim de îngrășare.

Vă mai doriți copii?

E o întrebare intimă. Toată lumea te întreabă când faci un copil. Și tu treci prin niște probleme foarte mari. Apoi te întreabă când îl faci pe al doilea?! Vreau să-l însor pe asta! Am peste 40 de ani, nu cred că mai pot să mai fac un copil.

Silviu Ţolu e mai mic cu 12 ani decât Lili Sandu

Lili Sandu are o relație cu Silviu Țolu din 2015. În 2020, cei doi au devenit părinții lui Thomas Jay. S-au cunoscut la Istanbul, pe vremea când bărbatul făcea research pentru blogul său, iar ea venise în vacanță cu o prietenă. Silviu Țolu este mai mic cu 12 ani decât iubita lui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A gasit un fraier sa se aseze la casa ei dupa o viata traita la intensitate maxima...
0
0
vai saraca zici ca e singurafemeie de pe planeta care a fatat si ne explica si noua ce probleme sunt .Apropo la p*****l nu ati gasit si nume romanesti ?
1
0
parca ai fatat vreun pui de elefant
0
0
a fatat intre carpati,dintr.omama si cinci tati.batrina s.a gindit sa fete dupa o viata de bagaboanda.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102