REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

LIMANU a fost CONECTATĂ la REȚEA de GAZE naturale

LIMANU a fost CONECTATĂ la REȚEA de GAZE naturale

Replica API 15 august 2020 | 23:51 1844

Zi de sărbătoare în localitatea constănțeană Limanu! Prima centrală termică care funcționează pe bază de gaze naturale a fost pornită, vineri, 14 august. Precizăm că gestul a fost unul simbolic, care a marcat atât finalizarea lucrărilor rețelei de alimentare cu gaz natural în localitatea Limanu, dar și momentul în care consumatorii casnici se pot racorda la sistem.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă primarul din Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, și Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, senatorul Nicolae Moga, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, deputatul George Vișan, dar și reprezentanții companiei care asigură furnizarea gazelor naturale.

PSD județul Constanța a reușit!

”Îmi pare rău să o spun, dar este foarte greu să obții avize pentru un proiect de infrastructură de genul acesta în România. Doi ani de zile a durat să reușim să luăm toate avizele, până am reușit să încheiem studiul de fezabilitate. Într-un final, când am închis dosarul, ne-am trezit cu un blocaj legislativ și aici aș vrea să-i mulțumesc domnului senator Nicolae Moga. Am bătut instituție cu instituție, în cadrul Senatului m-ați pus la masă cu toate persoanele care puteau debloca această problemă. Îi mulțumesc domnului deputat George Vișan. Mi-aduc aminte, de câteva ori am fost împreună în cadrul comisiilor de industrie din cadrul Parlamentului pentru a explica ce problem e la nivel național acest blocaj care ținea de 3 ani de zile orice investiție în gaze. Și putem să ne lăudăm cu acest lucru: PSD județul Constanța, sau comuna Limanu a reușit, în 2018, să schimbe legislația printr-o ordonanță de urgență, iar datorită nouă s-au reușit relansarea licitațiilor în infrastructura de gaz. Iar noi am fost prima localitate după 3 ani de zile care am semnat un astfel de contract. Îi mulțumesc și domnului Horia Țuțuianu. Mi-amintesc atunci când am obținut certificatul de urbanism într-o zi. Mulțumesc mult de tot. Și, nu în ultimul rând, domnului Felix Stroe, care, de undeva din umbră, a dirijat aceste lucruri, m-a încurajat și a făcut ca acest lucru să fie posibil. Mulțumesc mult, Felix. Mulțumesc domnului viceprimar și tuturor celor implicați”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul din Limanu.

VIDEO, declaraţii Daniel Gheorghe Georgescu:

Primarul și echipa sa au depus candidaturile la BEC

"Angajamentele cu care această echipă a plecat la drum au fost îndeplinite integral, cu o mică precizare, în proporție de 400%, nu 100%. Această echipă a muncit foarte mult. Limanu dă drumul la gaze, dar multe alte lucruri s-au înfăptuit în acești ani la Limanu.", a afirmat Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

Precizăm că, tot vineri, 14 august, au fost depuse candidaturile, la Biroul Electoral Central, actualului primar din Limanu și a echipei sale.

Gaze, infrastructură, drumuri

"Vorbim de gaze, infrastructură, drumuri, canalizare, grădinițe, școli și multe alte proiecte pe care le-am văzut cu ochii mei. Cred că locuitorii din Limanu văd cum s-a schimbat localitatea în ultimii ani.", a precizat Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Video, declaraţii Horia Ţuţuianu:

Potrivit reprezentanților administrației locale, în curând, și localitatea 2 Mai va avea rețea de gaze naturale.

Prima centrală pornită a fost cea de la primărie, iar următoarea a fost cea de la școala din localitate.

Video, declarații Felix Stroe:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920