REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Linica Stan: "Turiştii stau printre mărfuri chinezeşti care put"

Linica Stan: "Turiştii stau printre mărfuri chinezeşti care put"

Replica API 30 aprilie 2011 | 00:00 164

Cum ne întâmpină sudul litoralului, după părerea directorului THR

Cum ne întâmpină sudul litoralului, după părerea directorului THR

Staţiunile din sudul litoralului au devenit, treptat, adevărate talciocuri de o mizerie rară. Într-o viermuială care în curând va deveni sufocantă, turiştii "înghit ca pelicanii" chinezisme de proastă calitate. Spre exemplu, în Saturn se vând, de-a valma, la preţuri atrăgătoare, costume de baie, ochelarii de soare, rochii, papuci de plajă, loţiuni, prosoape, diferite soiuri de peşte, CD-uri neapărat cu manele - toate, produse de o calitate jalnică.

Linica Stan, directorul general al THR Marea Neagră şi deţinătoarea Hotelului Saturn din staţiunea cu acelaşi nume, susţine că în sudul litoralului diverşi afacerişti, din întreaga ţară, practică în mod ilegal comerţul stradal. "Nu putem face turism de calitate dacă nu facem front comun cu primăria. Nu avem curent, nu avem apă, însă în cele din urmă trebuie să ieşim la lumină. Sub ochii noştri unii şi-au făcut talciocuri mizerabile, iar turiştii străini care vin pe litoral trebuie să stea printre mărfuri chinezeşti care put, printre gunoaiele aruncate pe timp de noapte şi care sunt ridicate ziua în amiaza mare, dacă sunt ridicate. Vorbim de spaţii verzi, dar nu există proiecte de irigaţii. Ca hotelier cât furtun să am pentru a acoperi toată suprafaţa care trebuie udată? Nu sunt parcări. Situaţia plajei nu a fost reglementată. Comerţul stradal nu este autorizat de nimeni. Tot felul de oameni, din toată ţară, apar la drum de seară şi îşi aşează taraba în stradă pentru a vinde casete sau jucării pentru că ştiu că după ora 17.00 angajaţii Primăriei Mangalia nu mai sunt de găsit", a declarat Linica Stan. Tot ea a spus că cei care ar trebui să asigure liniştea în staţiuni, în sezon, sunt duşi în Bulgaria să-i păzească pe turiştii vecini, dar pe de altă parte noi în ţară avem o mare problemă legată de ordinea publică. "Arată jalnic, nu urât. În fiecare an suntem rugaţi să le oferim poliţiştilor câteva camere pentru cazare şi nu este normal să se întâmple aşa ceva", se mai plânge Linica Stan.

Paul Mărăşoiu: "Turismul este o industrie în care oamenii îşi riscă banii şi sănătatea"

Legat de acest tip de comerţ ilegal, Paul Mărăşoiu, directorul Direcţiei Generale Turistice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a spus că: "ar fi al dracului de interesant să vedem cine sunt 'proprietarii' acelor chioşcuri, pentru că vom constata că lucrurile sunt duse foarte aproape de autorităţile locale. Acele chioşcuri sunt închiriate şi taxele de acces în ele sunt cunoscute. Activităţile de acolo nu au nimic de a face cu legalitatea, vorbim de o evaziune de la un capăt la altul. Vom sesiza în mod vehement Ministerul de Finanţe, Garda Financiară, Poliţia pentru a eradica aceste componete care pe bună dreptate viciază major turismul. În momentul în care mergi în promenadă printre şiruri de comercianţi care mai de care mai dubioşi, ai o problemă de confort şi de siguranţă. Turismul până la urmă este o industrie suficient de complexă în care oamenii îşi riscă banii şi sănătatea".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108