rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, despre coabitarea PSD-PNL:

„Liniştea nu e bună pentru oameni, ci pentru politicieni, să-şi facă de cap. Orice zi în care Victor Ponta e prim ministru e proastă pentru România”

Siegfried Mureşan are 31 de ani şi este una din surprizele politicii româneşti. În 2014, s-a lansat ca politician prin candidatura la Parlamentul European din partea PMP, iar primul său discurs de om politic l-a avut chiar în Constanţa. Anterior, actualul eurodeputat a terminat ASE Bucureşti în 2004 şi a finalizat un master în ştiinţe economice la Universitatea Humboldt din Berlin, după care a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei. După stagiu, a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Bundestag-ului până în 2009, când se angajează în Parlamentul European, unde activează până în 2011, an în care câştigă concursul pentru postul de consilier politic pentru probleme economice şi sociale al Partidului Popular European (PPE), cel mai mare partid din Parlamentul European, iar din 2014 este consilier politic principal al acestei formaţiuni. Din ianuarie 2015, românul a devenit şi purtător de cuvât politic al PPE. Aflat, sâmbătă, 9 mai, la Constanţa, europarlamentarul şi prim-vicepreşedintele PMP Siegfried Mureşan a acordat în exclusivitate un interviu pentru „Replica”. Oficialul PPE îl consideră nociv pe Victor Ponta pentru România, consideră că orice vot dat PSD-ului este spre răul ţării, vede în apatia PNL-ului un alt fel de coabitare cu PSD, spre liniştea ambelor partide şi a auzit, pentru prima dată, de la noi despre loteria fiscală...

Reporter: Cum apreciaţi mandatul preşedintelui Klaus Iohannis de până acum?

Siegfried Mureşan: Eu am spus la începutul anului că orice mandat merită o perioadă de graţie şi nu mă voi exprima politic cu privire la prestaţia domniei sale în primele 6 luni. Îmi voi respecta această promisiune şi după aceea voi evalua şi mă voi poziţiona.

Rep.: Înainte, am avut parte de un preşedinte jucător. Cum îl vedeţi, totuşi, pe Klaus Iohannis?

S.M.: Aşa cum Traian Băsescu s-a declarat un preşedinte jucător, aşa şi Klaus Iohannis s-a declarat a fi preşedintele lucrului bine făcut. Asta a promis în campanie şi vom vedea pe durata celor 5 ani de mandat dacă lucrurile vor fi mai bine făcute în România sau nu. Cred că oricine are nevoie de un timp de graţie la începutt, cu atât mai mult un şef de stat pe care nu l-am cunoscut înainte din politica la nivel înalt. A fost un primar, dar nu l-am văzut, nu l-am cunoscut la nivel naţional, deci trebuie să-i dăm şansa de a arăta ce poate, cred că merită această perioadă de graţie de 6 luni de zile.

Rep.: Se puteau face mai multe în privinţa schimbării majorităţii parlamentare?

S.M.: Preşedintele Iohannis, evident, a primit un mandat foarte important de la români şi mi se pare că a fost un vot covârşitor anti-Ponta. Or, dacă eşti un preşedinte ales cu un rezultat atât de puternic, mi se pare că trebuie să pui capitalul politic în joc pentru a livra ceea ce ai promis oamenilor şi de aceea mă aştept de la preşedintele Iohannis să nu-l revitalizeze politic pe primul ministru Victor Ponta, ci să ducă România înainte. Iar eu cred că nu poate face acest lucru la braţ cu PSD, într-un parteneriat cu Victor Ponta, asta ar fi o naivitate.

Rep.: A fost ieşirea de acum câteva zile a lui Iohannis la adresa lui Ponta un semnal în acest sens?

S.M.: Nu ştiu, nu-mi dau seama. Trebuie să vedem mai mult. Dar mai mult decât nişte declaraţii trebuie să vedem acţiune. Un om politic se defineşte prin acţiunea sa politică, prin ceea ce lasă în urmă, nu prin declaraţii. Un candidat poate fi evaluat doar prin declaraţii, prin intenţii, dar un om politic la guvernare, la putere, un şef de stat trebuie evaluat prin perspectiva acţiunilor sale politice, a proiectelor sale. Trebuie să ne uităm în perioada următoare, să vedem care va fi acţiunea politică, dacă va fi una confruntativă la adresa acestui prim ministru care ţine ţara pe loc sau nu.

Rep.: Declaraţii politice şi promisiuni au toate partidele. Cu ce poate veni nou PMP?

S.M.: Noi încercăm să fim partidul care răspunde semnelor viitorului, care răspunde grijilor oamenilor. Grijile oamenilor din ultimii ani au fost în principal buna funcţionare a statului de drept. Am aşteptat ca instituţiile statului, dată fiind presiunea factorului politic, să se întărească, să-şi îndeplinească misiunea, cel care a greşit să ştie că plăteşte. Şi acest proces a fost unul de lungă durată. Modernizarea statului a început în urmă cu 10 ani de zile şi evident nu este încheiat. După ce oamenii vor simţi că statul de drept funcţionează şi progresul înregistrat este ireversibil- nu cred că suntem în acel punct, încă mai avem de lucrat- vor dori să trăiască mai bine, vor aştepta bunăstare şi vom trebui să avem soluţii la aceste aşteptări ale lor, legate de o economie puternică, competitivă, care sprijină tinerii întreprinzători, o educaţie performantă, bazată pe nevoile pieţei de muncă. Tinerii trebuie să înveţe în şcoală acele lucruri de care au nevoie pentru a-şi găsi un loc de muncă, pentru că întrebarea „de ce nu câştigăm mai mult?” are un răspun foarte simplu: pentru că nu suntem mai productivi, fiindcă ceea ce noi producem nu valorează mai mult şi de aceea educaţia este esenţială pentru acest tip de economie competitivă, în care investitorii să aibă încredere. Iar pentru ca investitorii să aibă încredere nu e nevoie doar de factori economici, ci şi de buna funcţionare a instituţiilor statului. Deci, statul de drept este esenţial pentru atragerea de investitori, pentru că o mare întreprindere va putea întotdeauna alege în ce ţară să investească şi, implicit, să creeze locuri de muncă şi este datoria noastră să creeăm acel nou climat, în care investitorii au încredere pentru a veni aici.

„Ponta a eşuat în tot, s-a făcut de râs, a pierdut încrederea Europei, nu a f[cut nimic în 3 ani de zile. Cum aţi spus? Loteria fiscală ?!?”

Rep.: PNL face acum opoziţie? Sau asistăm la o formă reşapată a USL?

S.M.: Dumneavoastră ce părere aveţi? Vi se pare că PNL confruntă PSD, îl sancţionează? Eu aştept de la un partid serios, de dreapta, să confrunte stânga. Acest PSD, care de 25 de ani a acaparat ţara, o ţine pe loc, trebuie confruntat cu orice ocazie. Parteneriatul dintre ei nu are sens. Şi din nou trebuie judecată acţiunea politică, nu declaraţiile. Ce fac în Parlament, cum votează? Oamenii nu trebuie să se lase induşi în eroare de această nevoie de linişte. „Uite, vă promitem linişte, va fi bine, liniştea e bună pentru voi”- nu, linişte nu e bună pentru noi, liniştea e bună pentru politicieni. Ei când spun linişte vor, de fapt, ca noi să facem linişte, pentru ca ei să-şi poată face în voie de cap. Or, asta nu e în folosul oamenilor. Trebuie monitorizată acţiunea PNL şi trebuie spus, arătat cu degetul cei care votează împreună cu PSD, fiindcă, de foarte puţine ori dacă votezi cu PSD e în binele ţării. De obicei, cei care votează împreună cu PSD vor să ţină România pe loc, contra intereselor oamenilor.

Rep.: Se vorbea de o moţiune. Credeţi că se va ţine de cuvânt PNL?

S.M.: Dacă se va întâmpla acest lucru, noi o vom trata cu seriozitate şi vom vota în favoarea oricărei moţiuni care îşi propune să dea jos Guvernul Ponta. Dar nu văd încă să existe această hotărâre şi un proiect clar din partea aşa zisei opoziţii de răsturna acest guvern. Dar, dacă ei vor serioşi şi îşi vor mobiliza resursele, noi vom fi acolo.

Rep.: Jocul acesta politic, de păstrarea a liniştii, după cum spuneaţi, până la urmă nu-i va ajuta în contextul alegerilor de la anul. Este posibil, astfel, ca Victor Ponta să nu mai fie prim ministru până în 2016?

S.M.: Pe mine mă interesează binele oamenilor, nu binele PSD-ului. Ce e pentru ei bine, din punct de vedere politic, să supravieţuiască, nu mă interesează absolut deloc. Şi orice zi în care Victor Ponta este prim ministru e proastă pentru oameni. Trei ani de zile, de când e prim ministru, nu a făcut nimic. Nu a redresat economia, nu a făcut-o mai competitivă, nu i-au reuşit privatizările. A eşuat cu CFR Marfă, a eşuat cu Oltchim, a pierdut încrederea partenerilor noştri externi şi nu vom adera la Schengen, deşi eram pe punctul de a o face în 2012. S-a făcut de râs cu plagiatul, a pierdut încrederea Europei cu lovitura de stat din 2012, cu „marţea neagră” din 2013 şi vă spun foarte clar nu va ezita să calce statul de drept în picioare dacă i-o vor cere acoliţii săi din PSD în viitor, cu orice ocazie. De aceea spun, ce e bine pentru PSD, pe mine nu mă interesează chiar deloc. Mă interesează ce e bine pentru ţară, iar pentru ţară e bine ca acest domn să nu mai fie primul ministru al României.

Rep.: A făcut loteria fiscală şi a format o armată antifraudă...

S.M.: Nu am fost atent la ce-a făcut... cum aţi spus? loteria fiscală?!?

Rep.: Cât de inspirată credeţi că este referirea continuă şi foarte accentuată la Traian Băsescu? Alăturarea aproape obsesivă a PMP faţă de Băsescu...

S.M.: Experienţa lui Traian Băsescu ca şef al statului, care 10 ani de zile, după cum s-a văzut şi este de necontestat, a încercat să ducă ţara înainte, în domeniile care ţin de pârghiile preşedintelui- securitate, politică externă, independenţa justiţiei, ancorarea noastră în Europa, trebuie folosită. Momentul de faţă nici nu poate fi comparat cu ceea ce era în 2004. E evident că a dus ţara înainte, în opinia mea în direcţia care trebuie. Are extrem de multă experienţă politică, a câştigat alegeri, îşi doreşte un parteneriat cu noi, iar noi ne dorim un parteneriat cu el şi cam asta este. Dar asta nu înseamnă că nu vom avem şi idei proprii, nu vom dezvolta şi proiecte proprii. În plus, tocmai pe baza experienţie, se pare că domnia sa este şi astăzi un om politic care şi astăzi, şi o spun cu toată tăria, vorbeşte în cea mai bună cunoştinţă de cauză de problemele, nevoile ţării. Încercaţi un dialog cu el despre educaţie, despre sănătate, apărare, despre orice doriţi dumneavoastră şi veţi vedea că răspunsurile lui au o relevanţă mai mare decât o oricărui alt om politic de astăzi. Experienţa lui Traian Băsescu este un capital pentru partidul nostru, dar evident că PMP trebuie să aibă şi el însuşi putere, soluţii, să privească spre viitor, să devină atractiv şi convingător pentru oameni.

Cristian ANTON

luni, 11 mai 2015203
Comentarii

00cetatean(11 mai 14:24)
ori ce zi spuneti dvs e proata...nu v-ati gindit sa consultati un oftalmolog.mi-e asa o lehamite
11un idiot(11 mai 12:07)
nu a auzit de loteria bonurilor dar poate a auzit de cresterea TVA de la 19 la 24%, de taierea salariilor, de inchiderea spitalelor...
12altul(11 mai 09:55)
Pai e normal ca un basist sa manance kkt! Hai syktyr! Ti-a furat mintile parasuta, fraiere?
00opozitionistul(11 mai 09:20)
Tot ce a afirmat despre PSD si Ponta este real si vina o poarta o mare parte a alegatorilor si a pretinselor partide de dreapta , inclusiv PMP care sunt lipsite de vlaga si prin lipsa de activitate specifica opozitiei , face jocul PSD - Ponta . Revenind la PMP ne referim la organizatia din Constanta , care ramane moarta cat timp e condusa de mediocrul Palaz.
03Midia(11 mai 09:16)
jalnic specimen . .
16un alegator(11 mai 06:54)
D-le, parerea mea despre d-voastra este ca sunteti un mare idiot. Vs rog sa-mi respectati psrerea si sa nu ma dezamagiti. Ramaneti asa cum sunteti!
mai mult...Replica
22 apr 13:50ReplicaALERTĂ! Un DEȚINUT RECIDIVIST a EVADAT de la Tulcea!

Alertă! În dimineața de luni, 22 aprilie, un deținut a evadat la Tulcea. Acesta se afla la un punct exterior de pe...1568

22 apr 00:00ReplicaUn șofer BEAT a CĂZUT cu mașina pe CALEA FERATĂ, în Valu lui Traian!2445
22 apr 10:16ReplicaAccident rutier în Constanța: trei persoane au fost rănite2179
22 apr 00:00ReplicaINCREDIBIL ce a putut să facă! Cum a fost păcălit un italian de o prostituată din Hârşova pentru a-l stoarce de bani!

Ce a putut să facă o femeie din Hârşova pentru a „stoarce” bani de la iubitul italian care a părăsit-o e demn...2437

22 apr 00:00ReplicaConstanța, plină de maidanezi! 'Ne este frică să mergem pe jos!'1096
eveniment22 apr 00:00ReplicaȘoferul care a provocat CARAMBOLUL din Mangalia, prins în Vama Veche cu amfetamină și cannabis!1908
22 apr 01:56ReplicaContractul pentru construirea dispensarului din Grădina, oferit fostului primar al Hârşovei

Comuna Grădina va avea un dispensar, investiţie anunţată încă din 2017 şi aflată acum în faza de începere a...691

22 apr 00:00ReplicaArhiepiscopia Tomisului insistă să preia terenul de la intrarea în staţiunea Mamaia pentru construirea unei capele1064
22 apr 00:00ReplicaAsociaţiile de locatari, somate să şteargă urmele de graffiti de pe blocuri!761
22 apr 00:00ReplicaIndividul care șantaja femei pe Facebook pentru a se alege cu o partidă de sex nu vrea după gratii!

Tehnologia ne-a schimbat obiceiurile, modul de lucru, ne-a schimbat modul de viață. O schimbare esențială pe care a...1513

22 apr 00:00ReplicaPoliclinica 1: prea puțini medici, cu prea puține ore de consultații! Cardiologii, marii absenți!856
22 apr 00:29ReplicaConsilierii din Năvodari, convocaţi în şedinţă. Cheltuieli ciudate la Termica Distribuţie868
Vremea
13.6°7.3° - 15.3° luni, 22 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 32%
Vânt: 3.71 m/s din ESE
Presiune: 1024.357 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 apr 00:00SportPSG a sărbătorit câştigarea titlului în Ligue 1 cu o victorie în meciul cu AS Monaco, scor 3-1

Formaţia Paris Saint-Germain, devenită campioana Franţei în acest sezon duminică, înaintea confruntării de pe...188

22 apr 00:14SportViitorul - FCSB 1-1. Ianis Hagi duce titlul și mai aproape de CFR

FCSB a făcut egal pe terenul Viitorului şi a căzut la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj. Gnohere și Ianis...564

22 apr 00:00SportFreiburg - Dortmund 0-4. Borussia continuă lupta la titlu cu Bayern Munchen

Borussia Dortmund rămâne la un punct în spatele lui Bayern Munchen, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Trupa...184

22 apr 00:00SportPerformanță uriașă! PAOK Salonic, formația lui Răzvan Lucescu, a câștigat primul său titlu în Grecia

PAOK a devenit, în sfârșit, campioană după o așteptare de-o viață, iar capitala fotbalului elen s-a mutat la...357

Local
22 apr 02:05LocalPoliţia solicită sprijinul cetăţenilor pentru depistarea unei minore dispărute

Poliţia Capitalei solicită sprijin în vederea depistării unei femei care, la data de 19 aprilie a.c., a plecat de la...544

22 apr 00:59LocalPe băncile copilăriei, spectacolul jubiliar al Școlii ”Gheorghe Țițeica”

Vineri, 19 aprilie a.c., între orele 13,00 și 16,00, Centrul Cultural Județean „Theodor Burada” din Constanța a...473

22 apr 01:52LocalBărbați condamnați pentru contrabandă, duși la închisoare

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au depistat...643

22 apr 00:28LocalÎn week-end, șoselele Constanței INVADATE DE ȘOFERI BEȚI!

Sfârșitul de săptămână „scoate” pe șosele tot mai mulți șoferi inconștienți, care se urcă la volan după...2259

22 apr 00:26LocalPacient beat, ajuns la Urgență cu un cuțit!

Polițiștii Secției 3 Poliției Constanța au fost sesizați, sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orei 12,00, de...1220

22 apr 02:06LocalCAPTURI RECORD DE TUTUN ÎN PRIMA PARTE A ANULUI 2019

Aproape 27 de tone de tutun vrac și în diferite stadii de prelucrare au fost descoperite și ridicate de polițiști,...531

22 apr 00:32LocalSeder Pesah la Constanța! Peste 30 de participanți

Evreii din toată lumea sărbătoresc, timp de 8 zile (19 – 27 aprilie), Paștele (Pesah în limba ebraică). Pesah...487

22 apr 00:29LocalAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI

O adolescentă de 17 ani, din comuna constănțeană Albești, a fost găsită moartă într-un apartament din Suceava....4566

22 apr 02:00LocalRazie a polițiștilor constănțeni: șoferi băuți sau drogați, la volan

Polițiștii constănțeni au organizat, în cursul zilei de sâmbătă, 20 aprilie a.c., o razie în municipiul...887

22 apr 01:30LocalInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari...1861

Politică
22 apr 01:53PoliticăSONDAJ CURS în București - PSD domină scena. Luptă dură pentru locul 2 între Alianța 2020, PNL și ALDE

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS...668

22 apr 01:53PoliticăLiviu Dragnea, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis: 'De ce e omul ăla atât de nervos alături de slugile lui? Să-i fie rușine'

Liderul PSD Liviu Dragnea a lansat sâmbătă un atac la adresa Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat...612

22 apr 02:03PoliticăCorina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte; nu aş avansa termene

Comisarul european Corina Creţu, care candidează din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar, a...360

22 apr 02:02PoliticăDosarul Revoluţiei. Procurorii explică diversiunea: Teroriştii nu au existat

Tehnici militare de diversiune aplicate la Revoluţie pentru a convinge pe civili şi militari că puterea nou...464

22 apr 01:54PoliticăRareș Bogdan s-a dezlănțuit: „Am venit aici pentru a elibera Teleormanul de neobolșevicii lui Dragnea“

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la mitingul PNL din Teleorman. Fostul jurnalist a vorbit despre românii plecați în...436

22 apr 02:01PoliticăRenate Weber, hărțuită în plină stradă de protestatarul Marian Ceaușescu: „Comunistă ordinară“

Protestatarul #rezist Marian Ceaușescu, cunoscut pentru faptul că de-a lungul ultimelor luni a atacat mai mulți...517

22 apr 02:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, după ce Iohannis a aprobat pensionarea lui Augustin Lazăr: „Ați rezolvat-o tardiv, superficial“

Reacție de ultimă oră a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la pensionarea șefului Parchetului...436

22 apr 01:57PoliticăSe schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români

Veşti uriașe pentru mii de angajați români! Aceștia ar putea ieși mai târziu la pensie dacă proiectul lansat...1148

22 apr 01:57PoliticăProbleme pentru mama lui Marian Oprişan, după ce i-ar fi cumpărat liderului PSD un bolid de peste 100.000 de euro: A fost sesizat ANAF-ul

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) - filiala Vrancea, Cosmin Timofte, a depus o sesizare la Agenţia...873

22 apr 01:55PoliticăA împlinit 100 de ani! O femeie din Mangalia, sărbătorită de primar

Floarea Vişan este o venerabilă doamnă din Mangalia care, în luna martie a acestui an, a împlinit vârsta de 100 de...2079

Monden
22 apr 00:00MondenDelia va fi protagonista unui număr de magie la iUmor

De-a lungul celor şase sezoane, jurații iUmor au avut parte până acum de mai multe numere de magie, unele bune,...162

22 apr 00:00MondenLaurette, la cuțit, din cauza silicoanelor de 1 kg. Ce a pățit mulatra

La trei ani de când şi-a pus proteze siliconice, Laurette Atindehou (35 de ani) vrea să facă o schimbare majoră....269

22 apr 00:00MondenDe ce a refuzat CRBL să participe la Asia Express alături de Elena, soția sa

CEBRL și Oase au câștigat nu doar premiul cel mare de la Asia Express, în valoare de 30.000 de euro, ci și inimile...299

22 apr 00:00MondenAdele s-a despărțit de soțul ei după trei ani de căsnicie

Celebra cântăreață Adele s-a despărțit de soțul cu care s-a căsătorit în urmă cu trei ani, deși cei doi...240

22 apr 00:00MondenPamela Anderson critică bogații lumii care au donat bani pentru Notre Dame: „Vă cumpărați intrarea în rai?“

Actrița Pamela Anderson i-a criticat pe bogații lumii care au donat milioane de dolari pentru reconstrucția...222

22 apr 00:00MondenAu fost loviţi de blestemul Superman. Actorii care au avut de suferit după ce au primit faimosul rol

Actorii care au jucat în filmele care l-au avut ca protagonist pe supereroul Superman au fost urmăriţi de blestem....277

22 apr 00:00MondenA renunţat la barbă după şapte ani: cum arată în prezent actorul Jason Momoa

Jason Momoa este unul dintre cei mai mediatizaţi actori din ultimii ani, datorită rolurilor din „Game of Thrones“...308

22 apr 00:00MondenKourtney Kardashian a împlinit 40 de ani. Ce tort scandalos a avut la petrecerea de ziua ei

Kourtney, cea mai mare dintre surorile Kardashian-Jenner, a împlinit 40 de ani, ocazie cu care a avut loc o petrecere...274

22 apr 00:00MondenErau cei mai iubiţi comedianţi! Ce a făcut Stan după ce a murit Bran, partenerul lui?

Nu e chiar greu de crezut ca o prietenie atât de autentică pe micile ecrane să ajungă una şi-n realitate. Şi aşa...418

22 apr 00:00MondenNikki din "Tânăr şi neliniştit" face 63 de ani! În viața reală, actrița a fost căsătorită de două ori

Actriţa Melody Thomas Scott, interpreta lui Nikki din ”Tânăr și neliniștit”, împlinește 63 de ani în 18...278

Mapamond
22 apr 00:25MapamondDetalii de ultimă oră despre elevii români din Sri Lanka: De unde sunt tinerii CAPTIVI în zona atentatelor

Cei opt elevi pentru care MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka sunt de la Colegiul...672

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Un lider conservator ar urma să îi ceară premierului May să părăsească funcţia până în iunie

Un membru important din partidul Conservator al premierului Theresa May îi va comunica acesteia în următoarele zile...158

22 apr 00:00MapamondSondaj îngrijorător în Germania - AfD câștigă teren în detrimentul CDU

Partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) câştigă terenul în rândul alegătorilor, iar alianţa...169

22 apr 00:00MapamondSpania: Creşte sprijinul electoratului pentru Partidul Socialist şi formaţiunea de extremă dreapta Vox

Partidul Socialist spaniol a crescut în sondaje cu 1.7%, ajungând la 28.8% din preferinţele electoratului, potrivit...158

22 apr 00:00MapamondSUA efectuează prima arestare în legătură cu atacul de la Ambasada Coreei de Nord din Madrid

Autorităţile americane au efectuat joi prima arestare în legătură cu misteriosul atac asupra Ambasadei Coreei de...158

22 apr 00:00MapamondTurcia: AKP, partidul preşedintelui Erdogan, a depus o nouă contestaţie în care cere repetarea scrutinului la Istanbul

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a depus sâmbătă o a doua contestaţie pentru anularea alegerilor...182

22 apr 00:00MapamondSUA: A fost arestat liderul unei miliţii anti-migranţi de la graniţa cu Mexicul

Liderul unei miliţii care patrulează de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic pentru a prinde migranţi a fost...157

22 apr 00:00MapamondNotre-Dame: Franţa vrea un mecanism european pentru patrimoniul aflat în pericol

Preşedintele Emmanuel Macron va propune UE creare "unui mecanism de cooperare pentru patrimoniul european în pericol",...174

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri în legătură cu uciderea ziaristei Lyra McKee

Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri de 18 şi 19 ani în legătură cu uciderea jurnalistei Lyra McKee, în...170

22 apr 00:00MapamondSUA: Louise şi David Turpin, părinţii din ''casa ororilor'', condamnaţi pe viaţă pentru torturarea celor 12 copii

David şi Louise Turpin din statul american California (sud-vest) au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă,...200

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1665

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1363

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...885

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1501

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4039

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2418

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7393

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3189

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5059

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2049