rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, despre coabitarea PSD-PNL:

„Liniştea nu e bună pentru oameni, ci pentru politicieni, să-şi facă de cap. Orice zi în care Victor Ponta e prim ministru e proastă pentru România”

Siegfried Mureşan are 31 de ani şi este una din surprizele politicii româneşti. În 2014, s-a lansat ca politician prin candidatura la Parlamentul European din partea PMP, iar primul său discurs de om politic l-a avut chiar în Constanţa. Anterior, actualul eurodeputat a terminat ASE Bucureşti în 2004 şi a finalizat un master în ştiinţe economice la Universitatea Humboldt din Berlin, după care a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei. După stagiu, a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Bundestag-ului până în 2009, când se angajează în Parlamentul European, unde activează până în 2011, an în care câştigă concursul pentru postul de consilier politic pentru probleme economice şi sociale al Partidului Popular European (PPE), cel mai mare partid din Parlamentul European, iar din 2014 este consilier politic principal al acestei formaţiuni. Din ianuarie 2015, românul a devenit şi purtător de cuvât politic al PPE. Aflat, sâmbătă, 9 mai, la Constanţa, europarlamentarul şi prim-vicepreşedintele PMP Siegfried Mureşan a acordat în exclusivitate un interviu pentru „Replica”. Oficialul PPE îl consideră nociv pe Victor Ponta pentru România, consideră că orice vot dat PSD-ului este spre răul ţării, vede în apatia PNL-ului un alt fel de coabitare cu PSD, spre liniştea ambelor partide şi a auzit, pentru prima dată, de la noi despre loteria fiscală...

Reporter: Cum apreciaţi mandatul preşedintelui Klaus Iohannis de până acum?

Siegfried Mureşan: Eu am spus la începutul anului că orice mandat merită o perioadă de graţie şi nu mă voi exprima politic cu privire la prestaţia domniei sale în primele 6 luni. Îmi voi respecta această promisiune şi după aceea voi evalua şi mă voi poziţiona.

Rep.: Înainte, am avut parte de un preşedinte jucător. Cum îl vedeţi, totuşi, pe Klaus Iohannis?

S.M.: Aşa cum Traian Băsescu s-a declarat un preşedinte jucător, aşa şi Klaus Iohannis s-a declarat a fi preşedintele lucrului bine făcut. Asta a promis în campanie şi vom vedea pe durata celor 5 ani de mandat dacă lucrurile vor fi mai bine făcute în România sau nu. Cred că oricine are nevoie de un timp de graţie la începutt, cu atât mai mult un şef de stat pe care nu l-am cunoscut înainte din politica la nivel înalt. A fost un primar, dar nu l-am văzut, nu l-am cunoscut la nivel naţional, deci trebuie să-i dăm şansa de a arăta ce poate, cred că merită această perioadă de graţie de 6 luni de zile.

Rep.: Se puteau face mai multe în privinţa schimbării majorităţii parlamentare?

S.M.: Preşedintele Iohannis, evident, a primit un mandat foarte important de la români şi mi se pare că a fost un vot covârşitor anti-Ponta. Or, dacă eşti un preşedinte ales cu un rezultat atât de puternic, mi se pare că trebuie să pui capitalul politic în joc pentru a livra ceea ce ai promis oamenilor şi de aceea mă aştept de la preşedintele Iohannis să nu-l revitalizeze politic pe primul ministru Victor Ponta, ci să ducă România înainte. Iar eu cred că nu poate face acest lucru la braţ cu PSD, într-un parteneriat cu Victor Ponta, asta ar fi o naivitate.

Rep.: A fost ieşirea de acum câteva zile a lui Iohannis la adresa lui Ponta un semnal în acest sens?

S.M.: Nu ştiu, nu-mi dau seama. Trebuie să vedem mai mult. Dar mai mult decât nişte declaraţii trebuie să vedem acţiune. Un om politic se defineşte prin acţiunea sa politică, prin ceea ce lasă în urmă, nu prin declaraţii. Un candidat poate fi evaluat doar prin declaraţii, prin intenţii, dar un om politic la guvernare, la putere, un şef de stat trebuie evaluat prin perspectiva acţiunilor sale politice, a proiectelor sale. Trebuie să ne uităm în perioada următoare, să vedem care va fi acţiunea politică, dacă va fi una confruntativă la adresa acestui prim ministru care ţine ţara pe loc sau nu.

Rep.: Declaraţii politice şi promisiuni au toate partidele. Cu ce poate veni nou PMP?

S.M.: Noi încercăm să fim partidul care răspunde semnelor viitorului, care răspunde grijilor oamenilor. Grijile oamenilor din ultimii ani au fost în principal buna funcţionare a statului de drept. Am aşteptat ca instituţiile statului, dată fiind presiunea factorului politic, să se întărească, să-şi îndeplinească misiunea, cel care a greşit să ştie că plăteşte. Şi acest proces a fost unul de lungă durată. Modernizarea statului a început în urmă cu 10 ani de zile şi evident nu este încheiat. După ce oamenii vor simţi că statul de drept funcţionează şi progresul înregistrat este ireversibil- nu cred că suntem în acel punct, încă mai avem de lucrat- vor dori să trăiască mai bine, vor aştepta bunăstare şi vom trebui să avem soluţii la aceste aşteptări ale lor, legate de o economie puternică, competitivă, care sprijină tinerii întreprinzători, o educaţie performantă, bazată pe nevoile pieţei de muncă. Tinerii trebuie să înveţe în şcoală acele lucruri de care au nevoie pentru a-şi găsi un loc de muncă, pentru că întrebarea „de ce nu câştigăm mai mult?” are un răspun foarte simplu: pentru că nu suntem mai productivi, fiindcă ceea ce noi producem nu valorează mai mult şi de aceea educaţia este esenţială pentru acest tip de economie competitivă, în care investitorii să aibă încredere. Iar pentru ca investitorii să aibă încredere nu e nevoie doar de factori economici, ci şi de buna funcţionare a instituţiilor statului. Deci, statul de drept este esenţial pentru atragerea de investitori, pentru că o mare întreprindere va putea întotdeauna alege în ce ţară să investească şi, implicit, să creeze locuri de muncă şi este datoria noastră să creeăm acel nou climat, în care investitorii au încredere pentru a veni aici.

„Ponta a eşuat în tot, s-a făcut de râs, a pierdut încrederea Europei, nu a f[cut nimic în 3 ani de zile. Cum aţi spus? Loteria fiscală ?!?”

Rep.: PNL face acum opoziţie? Sau asistăm la o formă reşapată a USL?

S.M.: Dumneavoastră ce părere aveţi? Vi se pare că PNL confruntă PSD, îl sancţionează? Eu aştept de la un partid serios, de dreapta, să confrunte stânga. Acest PSD, care de 25 de ani a acaparat ţara, o ţine pe loc, trebuie confruntat cu orice ocazie. Parteneriatul dintre ei nu are sens. Şi din nou trebuie judecată acţiunea politică, nu declaraţiile. Ce fac în Parlament, cum votează? Oamenii nu trebuie să se lase induşi în eroare de această nevoie de linişte. „Uite, vă promitem linişte, va fi bine, liniştea e bună pentru voi”- nu, linişte nu e bună pentru noi, liniştea e bună pentru politicieni. Ei când spun linişte vor, de fapt, ca noi să facem linişte, pentru ca ei să-şi poată face în voie de cap. Or, asta nu e în folosul oamenilor. Trebuie monitorizată acţiunea PNL şi trebuie spus, arătat cu degetul cei care votează împreună cu PSD, fiindcă, de foarte puţine ori dacă votezi cu PSD e în binele ţării. De obicei, cei care votează împreună cu PSD vor să ţină România pe loc, contra intereselor oamenilor.

Rep.: Se vorbea de o moţiune. Credeţi că se va ţine de cuvânt PNL?

S.M.: Dacă se va întâmpla acest lucru, noi o vom trata cu seriozitate şi vom vota în favoarea oricărei moţiuni care îşi propune să dea jos Guvernul Ponta. Dar nu văd încă să existe această hotărâre şi un proiect clar din partea aşa zisei opoziţii de răsturna acest guvern. Dar, dacă ei vor serioşi şi îşi vor mobiliza resursele, noi vom fi acolo.

Rep.: Jocul acesta politic, de păstrarea a liniştii, după cum spuneaţi, până la urmă nu-i va ajuta în contextul alegerilor de la anul. Este posibil, astfel, ca Victor Ponta să nu mai fie prim ministru până în 2016?

S.M.: Pe mine mă interesează binele oamenilor, nu binele PSD-ului. Ce e pentru ei bine, din punct de vedere politic, să supravieţuiască, nu mă interesează absolut deloc. Şi orice zi în care Victor Ponta este prim ministru e proastă pentru oameni. Trei ani de zile, de când e prim ministru, nu a făcut nimic. Nu a redresat economia, nu a făcut-o mai competitivă, nu i-au reuşit privatizările. A eşuat cu CFR Marfă, a eşuat cu Oltchim, a pierdut încrederea partenerilor noştri externi şi nu vom adera la Schengen, deşi eram pe punctul de a o face în 2012. S-a făcut de râs cu plagiatul, a pierdut încrederea Europei cu lovitura de stat din 2012, cu „marţea neagră” din 2013 şi vă spun foarte clar nu va ezita să calce statul de drept în picioare dacă i-o vor cere acoliţii săi din PSD în viitor, cu orice ocazie. De aceea spun, ce e bine pentru PSD, pe mine nu mă interesează chiar deloc. Mă interesează ce e bine pentru ţară, iar pentru ţară e bine ca acest domn să nu mai fie primul ministru al României.

Rep.: A făcut loteria fiscală şi a format o armată antifraudă...

S.M.: Nu am fost atent la ce-a făcut... cum aţi spus? loteria fiscală?!?

Rep.: Cât de inspirată credeţi că este referirea continuă şi foarte accentuată la Traian Băsescu? Alăturarea aproape obsesivă a PMP faţă de Băsescu...

S.M.: Experienţa lui Traian Băsescu ca şef al statului, care 10 ani de zile, după cum s-a văzut şi este de necontestat, a încercat să ducă ţara înainte, în domeniile care ţin de pârghiile preşedintelui- securitate, politică externă, independenţa justiţiei, ancorarea noastră în Europa, trebuie folosită. Momentul de faţă nici nu poate fi comparat cu ceea ce era în 2004. E evident că a dus ţara înainte, în opinia mea în direcţia care trebuie. Are extrem de multă experienţă politică, a câştigat alegeri, îşi doreşte un parteneriat cu noi, iar noi ne dorim un parteneriat cu el şi cam asta este. Dar asta nu înseamnă că nu vom avem şi idei proprii, nu vom dezvolta şi proiecte proprii. În plus, tocmai pe baza experienţie, se pare că domnia sa este şi astăzi un om politic care şi astăzi, şi o spun cu toată tăria, vorbeşte în cea mai bună cunoştinţă de cauză de problemele, nevoile ţării. Încercaţi un dialog cu el despre educaţie, despre sănătate, apărare, despre orice doriţi dumneavoastră şi veţi vedea că răspunsurile lui au o relevanţă mai mare decât o oricărui alt om politic de astăzi. Experienţa lui Traian Băsescu este un capital pentru partidul nostru, dar evident că PMP trebuie să aibă şi el însuşi putere, soluţii, să privească spre viitor, să devină atractiv şi convingător pentru oameni.

Cristian ANTON

luni, 11 mai 2015234
Comentarii

00cetatean(11 mai 14:24)
ori ce zi spuneti dvs e proata...nu v-ati gindit sa consultati un oftalmolog.mi-e asa o lehamite
11un idiot(11 mai 12:07)
nu a auzit de loteria bonurilor dar poate a auzit de cresterea TVA de la 19 la 24%, de taierea salariilor, de inchiderea spitalelor...
12altul(11 mai 09:55)
Pai e normal ca un basist sa manance kkt! Hai syktyr! Ti-a furat mintile parasuta, fraiere?
00opozitionistul(11 mai 09:20)
Tot ce a afirmat despre PSD si Ponta este real si vina o poarta o mare parte a alegatorilor si a pretinselor partide de dreapta , inclusiv PMP care sunt lipsite de vlaga si prin lipsa de activitate specifica opozitiei , face jocul PSD - Ponta . Revenind la PMP ne referim la organizatia din Constanta , care ramane moarta cat timp e condusa de mediocrul Palaz.
03Midia(11 mai 09:16)
jalnic specimen . .
16un alegator(11 mai 06:54)
D-le, parerea mea despre d-voastra este ca sunteti un mare idiot. Vs rog sa-mi respectati psrerea si sa nu ma dezamagiti. Ramaneti asa cum sunteti!
mai mult...Replica
19 sep 00:00ReplicaBărbat din Năvodari, URMĂRIT INTERNAȚIONAL pentru PROXENETISM și GRUP INFRACȚIONAL!

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru...932

19 sep 00:00ReplicaPrins BEAT la volan pe breteaua de acces pe A2! Plecase din Cernavodă: 'Da, am băut vodcă'2035
19 sep 00:00ReplicaContracte de milioane la București pentru băieții deștepți ai CFR Constanța1003
19 sep 00:00ReplicaOMV, sancționată de Protecția Consumatorului la Constanța pentru 'ţeapa' cu jucăriile de pluş şi butelia defectă

Și companiile petroliere sunt sancționate de comisarii Protecției Consumatorilor! La finele anului trecut, unul din...1749

19 sep 00:00ReplicaCe MAȘINI se mai FURĂ la Constanța! Două au 'DISPĂRUT' în aceeași zi!1963
19 sep 00:00ReplicaÎncepe procedura de dizolvare a RADIONAV! Ce se va întâmpla cu angajații?1275
19 sep 00:00ReplicaCetăţenii indignaţi au transmis încă o dată M... PSD, pentru drumul care leagă Năvodari de Corbu

Șoseaua care leagă orașul Năvodari de Corbu continuă să scoată din minţi şoferii! Craterele sunt tot acolo,...2546

19 sep 00:00ReplicaPoarta Albă, comuna care se 'laudă'... cu mai nimic! Străzile sunt ca după bombardament: GALERIE FOTO1542
19 sep 00:00ReplicaITM, REACŢIE DUPĂ ACUZAŢIILE PATRONULUI DE LA COMPLEX PĂLTINIŞ: admite că instanţa A ANULAT o amendă!1446
19 sep 00:00ReplicaSE RĂCEȘTE VREMEA LA CONSTANȚA! NOAPTEA VOM AVEA TEMPERATURI DE MAXIM 11 GRADE

Constănțeni, pregătiți hainele groase și umbrelele: vine frigul, dar și ploile! Meteorologii constănțeni...1389

19 sep 00:36ReplicaFăgădău anunţă facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local!1397
19 sep 00:00ReplicaProiectul de reabilitare a falezei de la Mangalia, menţionat pe site-ul Uniunii Europene. Ce alte proiecte cu finanţare de la UE mai derulează administraţia locală594
Vremea
17.9°17.7° - 17.9° joi, 19 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 51%
Vânt: 4.63 m/s
Presiune: 1020.58 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 sep 00:00SportSeară senzațională în Liga Campionilor: Real, umilită la Paris. Atletico și Juventus, egal spectaculos

A doua seară de Liga Campionilor din acest sezon a oferit un adevărat recital fotbalistic. PSG a umilit-o pe Real...449

19 sep 00:00SportGalatasaray a obţinut o remiză în deplasare cu FC Bruges, în Liga Campionilor. Florin Andone, doar rezervă

Galatasaray Istanbul, cu atacantul român Florin Andone pe banca de rezerve, a terminat la egalitate cu FC Bruges, 0-0,...219

19 sep 00:00SportScene șocante la Gaz Metan, înainte de meciul cu Viitorul: Marius Constantin a venit beat la antrenament și a făcut scandal

În ultima etapă, Gaz Metan s-a prezentat la meciul cu Viitorul, din deplasare, fără unul dintre cei mai importanți...583

19 sep 00:00SportSimona Halep: În China totul este diferit, încerc să mă adaptez

Jucătoarea de tenis Simona Halep, a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, la plecarea spre China, unde va...359

Local
19 sep 01:14LocalRAVAGII la Constanța: un copac a căzut pe carosabil!

Vântul şi-a făcut de cap la Constanța, marți, 18 septembrie. Astfel, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost...3936

19 sep 01:17LocalRAEDPP scoate la licitaţie mai multe spaţii!

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, cu sediul în Constanța, Bdul Tomis...1907

19 sep 01:20LocalMinor PRINS la VOLAN: a luat mașina fără acordul proprietarului!

Poliţiştii din cadrul Secției 5, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, au identificat un tânăr de 17...520

19 sep 01:26LocalPrinși beți la volan și fără permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, au identificat...344

19 sep 01:26LocalAccident rutier: un minor a traversat prin loc nepermis și a fost lovit de o mașină. Șoferul era beat!

Un bărbat de 40 de ani, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20.10, a condus un autoturism în localitatea...584

19 sep 01:25LocalPolițiștii constănțeni au emis un ordin de protecție provizoriu în urma unui scandal

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.35, au fost sesizați, prin apel...596

19 sep 01:21Local„Oraşul meu din mozaic“: Lucrările de artă de la trecerile de pietoni vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect dedicat oraşului Constanţa şi locuitorilor săi, unii care participă...747

19 sep 01:16LocalAmenzi usturătoare pentru mașinile parcate neregulamentar!

În data de 17 septembrie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe...652

19 sep 01:35LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...392

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...798

Politică
19 sep 00:00PoliticăIată lista primăriilor care primesc bani prin FDI, pentru asfaltări şi reţeaua de gaze

În urmă cu două zile, a fost publicată lista de proiecte aprobate la finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi...1451

19 sep 01:33PoliticăCălin Popescu Tăriceanu a schimbat taberele și îl susține pe Klaus Iohannis în conflictul cu Viorica Dăncilă: „Ea refuză să o vadă, dar o obligă Curtea“

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să numească miniștri interimari,...378

19 sep 01:28PoliticăKlaus Iohannis anunță că nu se grăbește să pună în aplicare deciziile CCR

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu va pune în aplicare deciziile CCR, după ce...492

19 sep 01:34PoliticăPrima reacție din PSD după decizia CCR: Klaus Iohannis e abuziv non stop

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, conform Mediafax. Klaus Iohannis e obligat...316

19 sep 00:03PoliticăCCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema...810

19 sep 00:04PoliticăExcluderea Anei Birchall din PSD, propusă CEX-ului de Cătălin Rădulescu: Vrea să legitimeze acțiuni mafiote și criminale

Chestorul Camerei Deputaților, Cătălin Rădulescu (PSD), a transmis marți că prin încercarea de a bloca numirea...1160

19 sep 01:29PoliticăPrimăria: Străzi construite de la zero pentru constănțeni!

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiții în...826

19 sep 01:28PoliticăPersonalul Primăriei Constanța, INSTRUIT

Primăria Municipiului Constanța a organizat săptămâna aceasta conferința de închidere a proiectului „Creșterea...511

19 sep 01:21PoliticăGrațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu și-au dat cuvântul de onoare că nu pleacă din ALDE

La depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, cei de pe lista ALDE au semnat un angajament, sub cuvânt de...431

19 sep 01:25PoliticăDaniel Dragomir, fost ofițer SRI, acuzații explozive la adresa Anei Birchall

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, lansează un atac virulent la adresa ministrului Justiției, Ana Birchall, despre...959

Monden
19 sep 00:00MondenDoliu în teatrul românesc: A murit managerul Teatrului Bulandra, fiul lui Iurie Darie

Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului Bulandra din Bucureşti, a murit la vârsta de 60 de ani, a...289

19 sep 00:00MondenCe frumoasă e Iulia Albu fără farduri: „Azi nu port machiaj, tu de ce nu ai face-o?“

Când toate femeile apelează masiv la produse cosmetice şi la retuşarea agresivă a fotografiilor, stilista Iulia...326

19 sep 00:00MondenLeo Iorga, 30 de ani de căsnicie. Cum a câștigat soția războiul cu amanta

Pe 15 septembrie, Leo Iorga şi Paula Iorga au împlinit 30 de ani de la nunta lor. Când s-au căsătorit în 1989, nu...342

19 sep 00:00MondenCe preparat obscen le-a pus Cheloo în farfurii juraților de la „Chefi la Cuțite“

Cheloo a venit la Chefi la Cuțite să-i ironizeze pe cei trei jurați, oferindu-le un preparat obscen din care au fost...327

19 sep 00:00MondenAșa nu ai mai văzut-o niciodată! Dana Rogoz, transformată în „fată rea“

Dana Rogoz se dovedește a fi un cameleon în ceea ce privește stilul. Inspirată de rolul studentei rebele pe care îl...240

19 sep 00:00MondenKate Middleton e iar însărcinată? Prinţesa Charlotte a făcut marele anunţ: „Mama aşteaptă încă o fetiţă“

Prinţul William şi Kate Middleton par că vor să aibă o familie foarte numeroasă şi, chiar dacă nu au anunţat...300

19 sep 00:00MondenTatăl lui Britney Spears a scăpat de dosarul penal pentru agresarea nepotului

Tatăl lui Britney Spears, Jamie Spears, a scăpat de dosarul penal pentru agresarea nepotului său. El a fost acuzat de...199

19 sep 00:00MondenMusicalul ''The Devil Wears Prada'' va avea premiera anul viitor la Chicago

O adaptare scenică după filmul ''The Devil Wears Prada'', cu muzica lui Elton John pe coloana sonoră, va avea...189

19 sep 00:00MondenSerialul ''Stăpânul Inelelor'' va fi filmat în Noua Zeelandă

Gigantul american Amazon Prime Video a anunţat miercuri că serialul său cu buget mare ''Lord of the Rings''...195

19 sep 00:00MondenRomanul ''The Testaments'', anunţat dintr-o eroare câştigător al Booker Prize cu două săptămâni înainte de decernare

"The Testaments", mult aşteptata continuare a romanului "The Handmaid's Tale", de Margaret Atwood, a stârnit vâlvă...165

Mapamond
19 sep 00:00MapamondTrump l-a numit în postul de consilier pentru securitate naţională pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl va numi pe negociatorul său pentru eliberarea de...163

19 sep 00:00MapamondParlamentarii europeni promit să respingă orice acord de Brexit fără o clauză tip ''backstop''

Parlamentarii europeni au aprobat miercuri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie care exclude orice acord de...170

19 sep 00:00MapamondBoris Johnson, luat la rost într-un spital din Londra de tatăl unui copil bolnav

Premierul britanic Boris Johnson a fost abordat miercuri, într-un spital din Londra, de tatăl unui copil bolnav, care...187

19 sep 00:00MapamondUn băiat de 4 ani, împuşcat mortal de fratele său de 5 ani în statul american Texas

Cinci copii au fost ucişi sau răniţi de arme de foc în acest weekend în Texas, printre care şi un copil de 4 ani...165

19 sep 00:00MapamondGrecia: Numărul de migranţi în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Peste 26.000 de migranţi se află în insulele greceşti din Marea Egee, cel mai mare număr după acordul din 2016...172

19 sep 00:00MapamondVatican: Doi preoţi, deferiţi justiţiei pentru abuzuri sexuale

Sfântul Scaun a anunţat trimiterea în instanţă a doi preoţi italieni pentru presupuse abuzuri sexuale care s-ar fi...171

19 sep 00:00MapamondZidul lui Trump ar putea distruge situri arheologice la frontiera cu Mexicul

Planul Administraţiei preşedintelui SUA, Donald Trump, de a înlocui unele bariere pentru vehicule dintr-o secţiune a...181

19 sep 00:00MapamondIndia a anunţat interzicerea ţigărilor electronice

Guvernul indian a anunţat miercuri interzicerea ţigărilor electronice în această ţară cu 1,3 miliarde de...180

19 sep 00:00MapamondO maşină a pătruns în holul unei reşedinţe Trump Plaza

O maşină a pătruns marţi seara în holul principal al unei reşedinţe Trump Plaza dintr-o suburbie a New York-ului,...177

19 sep 00:00MapamondPapa Francisc denunţă abuzurile comise asupra pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer

Papa Francisc a cerut miercuri un sprijin mai mare pentru pacienţii diagnosticaţi cu maladia Alzheimer şi pentru...171

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2577

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...882

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...800

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1089

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...918

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1384

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1052

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1058

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1282

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1570