REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liniuţe cu maşini de Bulgaria, în cartierul Anadalchioi: şoferii sunt minori

Liniuţe cu maşini de Bulgaria, în cartierul Anadalchioi: şoferii sunt minori

Replica API 4 mai 2015 | 00:01 180

Raiul „texanelor” stil „cazan”

Raiul „texanelor” stil „cazan”

Locuitorii zonei Anadalchioi se plâng despre faptul că mai mulţi minori fac „liuniţe” în cartier. Potrivit acestora, autoturismele sunt înmatriculate în Bulgarie şi conduse agresiv, fără a se respecta indicatoarele rutiere, motiv pentru care oamenii se tem pentru siguranţa lor, atât în calitate de pietoni, cât şi de şoferi. Menţionăm şi faptul că respectiva zonă este cunoscută pentru aceste aspecte, mai ales că Memet Ali, Ţăndurel Acî, Alis Tungeai, Ali Levent, Tătaru Cosmin Alexandru şi Merundisa Elvis, care locuiau pe străzile Ion Alexandrescu şi Semănătorului, au dat peste 30 de spargeri, folosindu-se de maşini înmatriculate la vecinii bulgari, şoferul neavând permis de conducere.

„Zona Anadalchioi- Coiciu, între strada Semănătorului şi Baba Novac, maşini de Bulgaria conduse agresiv, nerespectând semnificaţia indicatoarelor Stop, Cedează Trecerea, de copii până în 16 ani. Au impresia că este o joacă responsabilitatea de a conduce. Poate se vor face ceva controale amănunţite. Consider respectivele maşini bombe pe roţi având în vedere aspectul şi starea tehnică a acestora şi consider că nu trebuie să existe şi victime colaterale în potenţialele neatenţii ale şoferilor de duminică”, a scris un bărbat pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa. Reprezentanţii Administraţiei Locale au analizat situaţia, au înregistrat sesizarea, după care au venit cu un răspuns: „Având în vedere atribuţiile stabilite prin Legea 155/2010 ale Poliţiei Locale, solicitarea dvs. a fost transmisă Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Constanţa care are competenţa materială pentru constatarea şi sancţionarea acestor fapte”. Astfel, poliţiştii rutieri vor monitoriza cartierul. Totodată, precizăm că zona respectivă este cunoscută ca şi „raiul” maşinilor de Bulgaria, acolo fiind destructurată şi o grupare infracţională, care a dat circa 30 de spargeri, vizate fiind societăţile comerciale. Indivizii acţionau cu un autoturism marca Mazda, cu numărul DP-BB-62, chiar dacă nu aveau permis de conducere. Însă, într-o noapte au fost protagoniştii unui accident rutier, fugind de la faţa locului. Pentru a nu rupe lanţul furturilor, indivizii au hotărât să fure o maşină, cu numere de Bulgaria, bineînţeles. Prin această metodă, ei au intrat în posesia unui BMW 318, cu care şi-au continuat, nestingheriţi, treaba. Acum, toţi sunt condamnaţi definitiv. De asemenea, pe 21 octombrie 2013, în timp ce oamenii legii efectuau mai multe percheziţii domiciliare în zonă, au tras pe dreapta un autoturism cu numere de Bulgaria care rula cu muzica la maxim, pe strada Semănătorului li apoi pe Ion Alexandrescu. În urma controlului, talonul maşinii a fost reţinut din pricina neregulilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614