REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lipan şi Stanciu, la un pas de a se alege cu măsuri preventive mai uşoare

Lipan şi Stanciu, la un pas de a se alege cu măsuri preventive mai uşoare

Replica API 4 noiembrie 2014 | 00:31 276

În noul dosar de înşelăciune

În noul dosar de înşelăciune

Liliana Cimpoeru, fostă Lipan şi Buiucă, dar şi Nicolae Stanciu sunt la un pas de a se alege cu măsuri preventive mai uşoare. Cei doi au fost trimişi în judecată într-un nou dosar de înşelăciune, alături de Andrei Alexandru Carlova, acesta fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa în vara acestui an, dar pe 3 noiembrie magistraţii au dispus ca Lilianei să-i fie revocată măsura arestului preventiv, iar lui Nicolae Stanciu să-i fie înlocuită măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 48 de ore.

„Verifică dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatei Cimpoeru (fostă Lipan) Liliana, şi în baza art.242 alin.1 NCPP revocă măsura arestării preventive a inculpatei. (…)Verifică dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării la domiciliu a inculpatului Stanciu Nicolae şi în baza art.242 alin.2 NCPP înlocuieşte măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar”, potrivit portalului instanţelor. Menţionăm că Liliana Cimpoeru, fostă Lipan, fostă Buiucă, a dat ţepe în toată ţara de-a lungul anilor, iar de data aceasta a acţionat în Constanţa, alături de Nicolae Stanciu. Mai exact, ei s-au dat drept reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, exprimându-şi dorinţa de a cumpăra mobilă în valoare de 11.181 lei, iar pentru plata bunurilor au emis un ordin de plată falsificat. În plus, oamenii legii au continuat cercetările cu privire la activitatea infracţională a celor doi, mascaţii descinzând în locuinţele mai multor persoane, fiind vorba de membrii grupării infracţionale.

În plus, ţeparii se foloseau de acelaşi nume de firmă fantomă, ca şi cei doi indivizi Lupu, respectiv Valsoft SRL, oamenii legii încercând să afle dacă există vreo legătură între cele două cazuri. Vizaţi au fost Andrei-Alexandru Carlova, de 23 de ani, Florin Rediu, de 36 de ani, lui Eugen Tudorof, de 41 de ani şi a lui Doşan Căldăraru, de 44 de ani, care în perioada martie - aprilie 2014, prin atribuirea de calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, respectiv Valsoft SRL, au achiziţionat mai multe obiecte de mobilier, pe care în momentul preluării le-au achitat prin emiterea unui bilet la ordin falsificat şi, ulterior, le-au valorificat în interes personal. Însă, în iunie anul curent au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune: Lilliana Lipan, Stanciu Nicolae şi Andrei Alexandru Carlova, cel din urmă aflat sub control judiciar, părţi civile fiind Domus Nuovo, prin reprezentant legal Neculae Nicu Uzum, şi Primacor SRL, prin reprezentant convenţional Daniela Constantin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218